Oosterscheldekreeft seizoen – Eind maart start jaarlijks het Oosterscheldekreeft seizoen. Ondanks corono geldt dat ook dit jaar. Oosterscheldekreeft is de lokale variant van de meestal gegeten Canadese kreeft. Het seizoen werd dit jaar officieel geopend op donderdag 25 maart.
Opening Oosterscheldekreeft seizoen ook dit jaar zonder feestelijkheden
De start van het Oosterscheldekreeft seizoen wordt jaarlijks op feestelijke wijze gevierd. Voor het tweede jaar op rij is dit niet echt mogelijk vanwege de corona maatregelen. Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek heeft dit keer met zijn boot M53 de eerste Oosterscheldekreeft van het jaar 2021 binnengehaald om deze vervolgens te overhandigen aan de heer Luit Ezinga, voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. De kreeft gaat uiteindelijk naar Najib Amhali, ambassadeur van de stichting Sawasdee.
Oosterschelde kreeft: een bijzondere vangst
De Oosterschelde kreeft is alleen in het seizoen verkrijgbaar. Een echt lokale lekkernij uit Zeeland. Jaarlijks verkrijgbaar van maart - juli
Lees verderKreeft eten we voornamelijk in restaurants. De sluiting van de horeca zorgt er dan ook voor dat de Oosterscheldekreeft ook dit jaar veel moeilijker te verhandelen is. Ga je als liefhebber de Oosterscheldekreeft dan missen dit jaar? Nee natuurlijk niet. We gaan het Oosterschelde kreeft seizoen gewoon thuis vieren.
Vier het Oosterscheldekreeft seizoen gewoon thuis
Wie ons al langer volgt weet dat wij nauw samenwerken met Chris van der Poel van Vis-Winkel-Online. Hij verhandelt vanuit Yerseke de Oosterscheldekreeft maar ook mosselen en oesters bijvoorbeeld. Al enige tijd is hij expert in het leveren van de kreeft aan consumenten. Vandaag een Oosterscheldekreeft bestellen is de volgende werkdag genieten van deze geweldige lokale delicatesse.
Kreeft een beetje eng?
Dat we kreeft vooral in de horeca eten heeft natuurlijk een reden. Het bereiden van kreeft vinden we vaak een beetje eng. Toch is het heel eenvoudig en echt een must om eens zelf te proberen. Natuurlijk helpen we je op Lekker Tafelen bij het bereiden van de Oosterscheldekreeft en we hebben diverse tips om daar tijdens het Oosterscheldekreeft seizoen een geweldige maaltijd mee te maken.
Ontdek kreeft ook thuis
Verse kreeft bereiden – Stap voor stap instructie bij het schoonmaken
Vers kreeft bereiden is in veel keukens nog echt een lastig onderwerp. Met deze stap voor stap instructie gaat het jou ook lukken. Geniet van verse kreeft!
Recepten met Oosterscheldekreeft
Hebben we je met bovenstaande foto instructies een beetje op weg kunnen helpen? Dan volgt natuurlijk het echte werk. Verras je gasten met één van deze zeven recepten met Oosterscheldekreeft. Dit is vast genoeg inspiratie om het Oosterscheldekreeft seizoen ook thuis op tafel te zetten. Heb je een ander idee? Laat het ons weten in de comments!
Als je dan toch kreeft eet...... Serveer kreeft eens als aperitief. In dit aperitiefhapje met kreeft zit heel veel smaak en het oogt fantastisch.
Lees verderMaak van verse kreeft eens deze voortreffelijke kreeftenbisque. Noem het ook gerust kreeftensoep. Dit is puur smaak en heerlijke luxe.
Lees verderKreeft uit de oven met basilicum - Zo'n prachtig product als kreeft heeft weinig opsmuk nodig. Weinig ingrediënten en pure smaken.
Lees verderEen verse kreeft is het ultieme ingrediënt voor een risotto met kreeft en saffraan. De risotto gaar je in een huisgemaakte kreeftenbisque.
Lees verderVandaag laat ik je zien hoe je een visliefhebber ook tegemoet kan komen. Sterker nog… dit gerecht komt deels van de barbecue en wordt deels aan te tuintafel gemaakt, maar is echt het hoogtepunt. Je gasten zullen verbaast zijn als je deze schotel van de barbecue haalt.
Lees verderEen beetje kreeft liefhebber zal gaan voor een echte Oosterschelde kreeft. Het seizoen van deze lokale delicatesse is er maar kort, maar als het er dan is ga je natuurlijk voor lokaal.
Lees verderOesters zijn natuurlijk het ultieme ingrediënt voor een valentijnsetentje. Ze staan bekend als lust opwekkend dus als afrodisiacum. Lekker zo uit de schelp met wat frambozenazijn en een sjalotje, of kort even de pan geraakt met champagnesaus als het wat extravaganter mag. Ben je niet zo dol op oesters dan...
Lees verderTafel lekker !!