Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Original Spices door Jonnie Boer, in de supermarkt

6 14.779

Original Spices door Jonnie Boer, in de supermarkt te koop – Wie kent hem niet, Jonnie Boer, de beroemde drie-sterrenchef en eigenaar van restaurant de Librije in Zwolle. Zijn motto is:  “Blijf ontdekken” en daarom sluit hij een aantal keren per jaar de deuren van de Librije om samen met zijn gezin af te reizen naar mooie en exotische bestemmingen. Tijd voor ontspanning en culinaire verrassingen! In samenwerking met “Euroma Premium” heeft Jonnie Boer 15 Original Spices samengesteld,  geïnspireerd op die verre reizen. Original Spices  (voluit “Original Spices by Jonnie Boer”), kan je gewoon in de supermarkt kopen (Jumbo, Albert Heijn en Hoogvliet). Goed nieuws dus,  voor iedereen die wel eens wil koken met bijzondere kruiden-of specerijenmelanges maar geen zin of tijd heeft om deze zelf samen te stellen of ervoor op reis wil naar een (veraf gelegen) toko of buitenlandse supermarkt.

Original Spices zijn met passie voor je ontdekt! Puur en authentiek en afkomstig uit alle windstreken. Samengesteld om je de beste, oorspronkelijke smaken zelf te later ervaren. Geniet! Jonnie Boer

een blikje Ras EL Hanout van Jonnie BoerHoewel Lekker Tafelen vaak een beetje huiverig is voor kant-en-klare kruidenmengsel, kunnen we de Original Spices van harte aanbevelen. Jonnie Boer staat immers voor kwaliteit! De meeste melanges bevatten geen zout. Zout kan je naar eigen smaak toevoegen of weglaten; een keuze die je bij andere aanbieders van kruidenmelanges vaak niet hebt. Original Spices onderscheidt zich verder van andere kruidenmixen door de zorgvuldige wijze waarop de melanges zijn verpakt: in blikjes met een dubbel deksel. Bijzonder is ook dat Jonnie een aantal specerijen niet in poedervorm, maar in zijn geheel aan de melanges heeft toegevoegd; zo blijven de smaak en de geur van deze specerijen optimaal bewaard. Het assortiment Original Spices is heel breed georiënteerd:  van een Indiase Garam Masala tot de Latijns Amerikaanse Picadillo en de Japanse Shichimi Togarashi.  Zoals Jonnie zegt: “Er gaat een wereld voor je open!”

Lekker Tafelen ontvingen  een proefpakket met een drietal Arabische melanges:                                                Baharat, Ras El Hanout en Za’atar.

Baharat

Baharat betekent letterlijk specerij in het Arabisch, afgeleid van het woord “bahar”, dat peper betekent. Het is een populaire kruidenmelange in het Midden Oosten en Noord Afrika. Hoewel de samenstelling van het mengsel kan variëren per regio en per huishouden, bevat Baharat altijd zwarte peper en een aantal andere specerijen zoals komijn, kaneel en kruidnagel. Het aromatische mengsel kent vele toepassingen. “Baharat, Original Spices door Jonnie Boer” is samengesteld uit de volgende ingrediënten: zwarte peper, paprika, korianderzaad, kardemom, kaneel, komijnzaad, ui, knoflook, nootmuskaat, kruidnagels en cayennepeper. Een visstoofpotje met baharatOpen een blikje baharat en de zwoele geuren van het Midden Oosten komen je tegemoet! Baharat is eigenlijk de Midden Oosten versie van de Indiase Garam Masala en kan net als Garam Masala in allerlei curry gerechten (stoofpotten) gebruikt worden. Baharat is geschikt voor het kruiden van lamsvlees, kip of ander vlees.  Vanwege de vrij milde en warme smaak die baharat heeft, is het mengsel eveneens geschikt om in visgerechten te gebruiken. Voeg ook eens een snufje baharat toe aan de soep of aan een (tomaten)saus.  Meng een beetje (geroosterde) baharat met olijfolie als marinade voor je groenten. Vijzel enkele teentjes  knoflook met baharat, peterselie en olijfolie tot een smaakvolle pasta en gebruik de pasta, net als een “pesto” om je gerechten mee te verrijken.

Ras EL Hanout

Ras El Hanout betekent letterlijk “het beste van de winkel”. Het is een populaire Marokkaanse kruidenmelange die in geheel Noord-Afrika wordt gebruikt. Het mengen van Ras El Hanout wordt als een kunst beschouwd. Welke kruiden en in welke hoeveelheid deze worden gebruikt,  is onder de kruidenwinkels een zorgvuldig bewaard geheim.  Ras El Hanout bestaat uit 12 tot soms wel 50 verschillende ingrediënten. “Ras El Hanout, Original Spices door Jonnie Boer” bevat de volgende ingrediënten: paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel, piment. Het zout, dat Jonnie Boer bewust niet heeft toegevoegd, vormt het twaalfde ingrediënt. couscousschotel met ras el hanoutRas El Hanout is warm en intens van smaak. Heerlijk in stoofschotels en tajines. Het verrijkt couscous- en rijstschotels. Vijzel een beetje Ras El Hanout en strooi het over  patat, gebakken of geroosterde aardappeltjes. Maak ook eens patatjes van zoete aardappels  en strooi er wat (gevijzelde) Ras El Hanout over. Ook lekker om je eigengemaakte mayonaise mee op smaak te brengen! Meng Ras El Hanout met olijfolie en kwast je-te roosteren- groenten er mee in.  Stoof worteltjes met Ras El Hanout of maak een Marokkaanse wortelsalade met Ras EL Hanout.

Tip voor de feestdagen: kruid een makkelijk te bereiden, maar o, zo heerlijke hertenbiefstuk-, kotelet, of rack  eens met Ras El Hanout en je zult genieten.

Za’atar

Za’atar is een populair kruidenmelange uit het Midden-Oosten.  De samenstelling van het mengsel verschilt per cultuur, per regio en zelfs per familie. De vaak als een groot geheim gekoesterde recepten worden van generatie op generatie binnen de families overgedragen. Het hoofdbestanddeel van dit specerijenmengsel bestaat uit gedroogde tijm en oregano. Verder kan je er onder andere marjoraan, munt, salie en bonenkruid in aantreffen evenals geroosterd sesamzaad, sumac (sumak) en zout. Original Spices door Jonnie Boer, sumacIn Jordanië bevat de za’atar doorgaans een vrij grote hoeveelheid sumak  (sumac) , waardoor het mengsel een rode kleur krijgt. In de Libanese variant kun je gedroogde sinaasappelschilletjes tegenkomen. De  Israëlische  za’atar (overgenomen van de binnenlandse  Arabische gemeenschap) bevat vaak gedroogde dille en zo zijn er nog vele variatie mogelijk. “Za’atar, Original Spices door Jonnie Boer” bevat de volgende ingrediënten:  tijm, marjoraan, oregano, basilicum, sesamzaad,  sumac  en zout. Bietendip met za'atarZa’atar is geschikt om vlees, vis en (gegrilde) groenten mee te kruiden. Traditioneel wordt za’atar, gemengd met een scheut olijfolie, gebruikt om brood (pita of ander Arabisch brood) in te dippen. Strooi ook eens wat za’atar over je eigengemaakte humus of maak er rode bietendip mee, heerlijk!  Gebruik za’atar om je kip(filet) mee te kruiden of breng je gehakt(ballen) ermee op smaak.

    Met Baharat, Ras El Hanout of Za’atar in je keuken breng je de geheimzinnige sfeer van  “Duizend en een nacht” in je huis. Original Spices door Jonnie Boer, te koop in de supermarkt, drie Arabische melanges

Een volledig overzicht van het assortiment en een aantal suggesties voor recepten vind je op de officiële website van Original Spices.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

6 Reacties
 1. Rita zegt

  Welke supermarkt in Amsterdam verkoopt Vadouvan?

  1. Lekker Tafelen zegt

   Het is gewoon verkrijgbaar bij Albert Heijn Rita.

 2. Maria zegt

  L.S.
  Bij AHis al geruime tijd de ceylon kaneel niet meer verkrijgbaar nu wordt er vertelt dat het uit het assortiment is bij Jonnie Boer wat klopt hiervan?
  Met vriendelijke groet .
  Maria Weterings.

  1. Lekker Tafelen zegt

   Dit is de officiële website maria, daar weten ze er ongetwijfeld alles van: http://www.originalspices.nl/

 3. Cornelia Knoester zegt

  tot op heden kunnen wij geen nootmuskaat van Uw vinden .
  voor de rest hebben wij al uw kruiden . Zelfs bij Albert heijn kunnen wij dit niet vinden , is hier een oplossing voor?

  1. Joke-inkoken zegt

   Beste mevrouw Knoester,

   U stelt Lekker Tafelen een vraag over de verkrijgbaarheid van nootmuskaat, maar het is mij niet helemaal duidelijk wat u bedoelt. Indien u specifiek op zoek bent naar nootmuskaat van ‘Jonnie Boer, Original Spices’, dan klopt het dat u die niet kunt vinden. Men heeft op dit moment namelijk géén nootmuskaat in het assortiment. Wij van Lekker Tafelen hebben hier geen invloed op. Voor vragen of suggesties over nieuwe smaken kunt u gebruikmaken van het contactformulier van ‘Original Spices’ : .

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer