• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

door Samantha
in Specials
0
5
Oud brood verwerken

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling – Kennen we niet allemaal het probleem van dat ene kontje of sneetje brood dat na enkele dagen verloren in de broodtrommel is blijven liggen. Inmiddels is er al een nieuw brood gekocht of gebakken en het kontje gaat zo de prullenbak in.

Cijfers die je doen schrikken

Jaarlijks gooien wij in Nederland ca. 127 miljoen kilo aan brood weg, dit zijn 435.000 hele broden per dag. Dat zijn cijfers waar je toch van schrikt? Wij in ieder geval wel. Denk eens aan alle kostbare grondstoffen en energie die hiermee verloren zijn gegaan.

Voedselverspilling of broodverspilling is zo zonde en eigenlijk ook helemaal niet nodig !!

Tips om verspilling van brood tegen te gaan

Alleen kleine aanpassingen zijn al voldoende om alvast een start te maken met het tegengaan van broodverspilling. Bewaar bijvoorbeeld je vers gekochte brood niet in de koelkast, je brood droogt dan veel sneller uit. Wil je iedere dag een verse boterham, vries dan direct na aankoop je brood in en neem per dag de sneetjes brood die je die dag wilt gaan eten uit de vriezer.  Wil je je brood niet bewaren in de vriezer, koop dan een half brood en zorg er altijd voor dat je broodzak goed gesloten is.

Oud brood verwerken doe je zo

Maar heb je toch enkele sneetjes brood die oud zijn geworden bedenk dan goed dat oud brood zich prima laat gebruiken in diverse lekkere recepten. Vaak is er dan het probleem van maar één boterham of kontje overhebben, maar wist je dat je je oude brood ook gewoon in de vriezer kan bewaren. Leg een broodzak in de vriezer en doe hier iedere keer je oude sneetjes brood in. Op het moment dat jij één van onze heerlijke recepten wil gaan maken neem je de zak uit de vriezer. Je laat het brood ontdooien en je maakt er mee wat jij wilt, geloof me met oud brood kun je veel meer dan alleen paneermeel of een tosti maken.

Heb je zelf nog leuke of lekkere tips om oud brood verwerken nog leuker te maken? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Wij zijn echt heel benieuwd hoe jullie oud brood verwerken.

Recepten met oud brood

paneermeel
Kookschool

Paneermeel zelf maken; Super Easy

Paneermeel kopen? Je kunt het net zo makkelijk zelf maken van oud brood. In dit artikel 2 verschillende varianten van...

Croutons maken voor soep en salade
Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Croutons: In ieder supermarkt zijn ze te vinden en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom...

Panzanella
Salade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood

Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al...

pizzabroodjes
Ontbijt en lunch

Pizzabroodjes, iedereen zijn eigen kleine pizza

Deze pizzabroodjes zijn ideaal als je besluit je koelkast leeg te maken, maar ook bij slecht weer. Even geen boodschappen...

Tags: Kokenmetrestjes
DeelPin196Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

roerei special
Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

Reacties 5

  1. Marjon Elout says:
    12 maanden geleden

    Ik denk dat veel mensen het liefst dagelijks vers brood willen eten. Misschien een idee dat bakkers en supermarkten buiten een heel gesneden en een half gesneden brood voortaan ook een kwart gesneden brood kunnen gaan verkopen? Denk zeker dat er een markt voor is, en dat er minder brood zal worden weggegooid.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      12 maanden geleden

      Het is een idee Marjon, heb je het al eens voorgesteld?

      Beantwoorden
  2. Tineke says:
    12 maanden geleden

    2 sneetjes oud brood, besmeren met smeerkaas met sambal, plakjes tomaat er op en dan een plakje kaas. In de oven tot de kaas gesmolten, en het brood geroosterd is. En je hebt een heerlijk lunch gerecht.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      12 maanden geleden

      Heerlijk Tineke!

      Beantwoorden
  3. Jacqui Jansen says:
    4 jaar geleden

    Bonjour,
    2 sneetjes oud brood licht roosteren,
    Appel schillen, klokhuis eruit en appel in schijven snijden.
    Beetje boter op geroosterd brood, daarop de appelschijven en tot slot bedekken met schijfjes geitenkaas.
    In de oven tot kaas gesmolten is, plm 10 minuten.
    Bon appétit.
    Jacqui.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen