• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

door Samantha
in Specials
0
5
Oud brood verwerken

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling – Kennen we niet allemaal het probleem van dat ene kontje of sneetje brood dat na enkele dagen verloren in de broodtrommel is blijven liggen. Inmiddels is er al een nieuw brood gekocht of gebakken en het kontje gaat zo de prullenbak in.

Cijfers die je doen schrikken

Jaarlijks gooien wij in Nederland ca. 127 miljoen kilo aan brood weg, dit zijn 435.000 hele broden per dag. Dat zijn cijfers waar je toch van schrikt? Wij in ieder geval wel. Denk eens aan alle kostbare grondstoffen en energie die hiermee verloren zijn gegaan.

Voedselverspilling of broodverspilling is zo zonde en eigenlijk ook helemaal niet nodig !!

Tips om verspilling van brood tegen te gaan

Alleen kleine aanpassingen zijn al voldoende om alvast een start te maken met het tegengaan van broodverspilling. Bewaar bijvoorbeeld je vers gekochte brood niet in de koelkast, je brood droogt dan veel sneller uit. Wil je iedere dag een verse boterham, vries dan direct na aankoop je brood in en neem per dag de sneetjes brood die je die dag wilt gaan eten uit de vriezer.Ā  Wil je je brood niet bewaren in de vriezer, koop dan een half brood en zorg er altijd voor dat je broodzak goed gesloten is.

Oud brood verwerken doe je zo

Maar heb je toch enkele sneetjes brood die oud zijn geworden bedenk dan goed dat oud brood zich prima laat gebruiken in diverse lekkere recepten. Vaak is er dan het probleem van maar ƩƩn boterham of kontje overhebben, maar wist je dat je je oude brood ook gewoon in de vriezer kan bewaren. Leg een broodzak in de vriezer en doe hier iedere keer je oude sneetjes brood in. Op het moment dat jij ƩƩn van onze heerlijke recepten wil gaan maken neem je de zak uit de vriezer. Je laat het brood ontdooien en je maakt er mee wat jij wilt, geloof me met oud brood kun je veel meer dan alleen paneermeel of een tosti maken.

Heb je zelf nog leuke of lekkere tips om oud brood verwerken nog leuker te maken? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Wij zijn echt heel benieuwd hoe jullie oud brood verwerken.

Recepten met oud brood

Croutons maken voor soep en salade
Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Croutons: In ieder supermarkt zijn ze te vinden en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom...

paneermeel
Kookschool

Paneermeel zelf maken; Super Easy

Paneermeel kopen? Je kunt het net zo makkelijk zelf maken van oud brood. In dit artikel 2 verschillende varianten van...

Panzanella
Salade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood

Bedenk dat de boeren de salade ā€˜s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al...

pizzabroodjes
Ontbijt en lunch

Pizzabroodjes, iedereen zijn eigen kleine pizza

Deze pizzabroodjes zijn ideaal als je besluit je koelkast leeg te maken, maar ook bij slecht weer. Even geen boodschappen...

Tags: Kokenmetrestjes
DeelPin181Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten
Specials

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf
Specials

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade
Ontbijt en lunch

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

yoghurt
Specials

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Zomerse recepten met feta
Specials

Zomerse recepten met feta

mosselen eten
Specials

Mosselen; Bourgondisch feest van eigen bodem

Watermeloen salade
Specials

Watermeloen salade op drie manieren

Reacties 5

  1. Marjon Elout says:
    5 maanden geleden

    Ik denk dat veel mensen het liefst dagelijks vers brood willen eten. Misschien een idee dat bakkers en supermarkten buiten een heel gesneden en een half gesneden brood voortaan ook een kwart gesneden brood kunnen gaan verkopen? Denk zeker dat er een markt voor is, en dat er minder brood zal worden weggegooid.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Het is een idee Marjon, heb je het al eens voorgesteld?

      Beantwoorden
  2. Tineke says:
    5 maanden geleden

    2 sneetjes oud brood, besmeren met smeerkaas met sambal, plakjes tomaat er op en dan een plakje kaas. In de oven tot de kaas gesmolten, en het brood geroosterd is. En je hebt een heerlijk lunch gerecht.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      5 maanden geleden

      Heerlijk Tineke!

      Beantwoorden
  3. Jacqui Jansen says:
    3 jaar geleden

    Bonjour,
    2 sneetjes oud brood licht roosteren,
    Appel schillen, klokhuis eruit en appel in schijven snijden.
    Beetje boter op geroosterd brood, daarop de appelschijven en tot slot bedekken met schijfjes geitenkaas.
    In de oven tot kaas gesmolten is, plm 10 minuten.
    Bon appƩtit.
    Jacqui.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen