Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

Oud brood verwerken is nog nooit zo makkelijk geweest, wij bieden je recepten en tips. Voorkom voedselverspilling, dit is zo zonde en eigenlijk ook gewoonweg helemaal niet nodig. Vanaf vandaag ga je oud brood verwerken tot heerlijke gerechten. Van croutons tot broodpudding.

1 4.018

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling – Kennen we niet allemaal het probleem van dat ene kontje of sneetje brood dat na een aantal dagen verloren in de broodtrommel is blijven liggen. Inmiddels is er al een nieuw brood gekocht of gebakken en het kontje gaat zo de prullenbak in.

Cijfers die je doen schrikken

Jaarlijks gooien wij in Nederland ca. 127 miljoen kilo aan brood weg, dit zijn 435 duizend hele broden per dag. Dat zijn cijfers waar je toch van schrikt, ik in ieder geval wel. Denk eens aan alle kostbare grondstoffen en energie die hiermee verloren zijn gegaan. Voedselverspilling of broodverspilling is zo zonde en eigenlijk ook helemaal niet nodig !!

Tips om verspilling van brood tegen te gaan

Slechts kleine aanpassingen zijn voldoende om alvast een start te maken met het tegengaan van broodverspilling. Bewaar bijvoorbeeld je vers gekochte brood niet in de koelkast, je brood droogt dan veel sneller uit. Wil je iedere dag een verse boterham, vries dan direct na aankoop je brood in en neem per dag de sneetjes brood die je die dag wilt gaan eten uit de vriezer.  Wil je je brood niet bewaren in de vriezer, koop dan een half brood en zorg er altijd voor dat je broodzak goed gesloten is.

Oud brood verwerken doe je zo

Maar heb je toch enkele sneetjes brood die oud zijn geworden bedenk dan goed dat oud brood zich prima laat gebruiken in diverse lekkere recepten. Vaak is er dan het probleem van maar één boterham of kontje overhebben maar wist je dat je je oude brood ook gewoon in de vriezer kan bewaren. Leg een broodzak in de vriezer en doe hier iedere keer je oude sneetjes brood in. Op het moment dat jij één van onze heerlijke recepten wil gaan maken neem je de zak uit de vriezer, laat je het brood ontdooien en maak er mee wat jij wilt, geloof me met oud brood kun je veel meer dan alleen paneermeel of een tosti maken.

Heb je zelf nog leuke of lekkere tips om oud brood verwerken nog leuker te maken? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Wij zijn echt super benieuwd hoe jullie oud brood verwerken.

Recepten met oud brood

Wentelteefjes maken

Wentelteefjes maken is leuk, lekker en ideaal om je restjes brood op te maken. het doet mij altijd een beetje denken aan mijn jeugd. Samen met mijn moeder wentelteefjes maken was een serieuze happening waar we allemaal naar uit keken. En…
Lees verder...

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
 1. Jacqui Jansen zegt

  Bonjour,
  2 sneetjes oud brood licht roosteren,
  Appel schillen, klokhuis eruit en appel in schijven snijden.
  Beetje boter op geroosterd brood, daarop de appelschijven en tot slot bedekken met schijfjes geitenkaas.
  In de oven tot kaas gesmolten is, plm 10 minuten.
  Bon appétit.
  Jacqui.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer