• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, maart 1, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

door Samantha
in Specials
0
1
Oud brood verwerken

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling – Kennen we niet allemaal het probleem van dat ene kontje of sneetje brood dat na een aantal dagen verloren in de broodtrommel is blijven liggen. Inmiddels is er al een nieuw brood gekocht of gebakken en het kontje gaat zo de prullenbak in.

Cijfers die je doen schrikken

Jaarlijks gooien wij in Nederland ca. 127 miljoen kilo aan brood weg, dit zijn 435 duizend hele broden per dag. Dat zijn cijfers waar je toch van schrikt? Wij in ieder geval wel. Denk eens aan alle kostbare grondstoffen en energie die hiermee verloren zijn gegaan.

Voedselverspilling of broodverspilling is zo zonde en eigenlijk ook helemaal niet nodig !!

Tips om verspilling van brood tegen te gaan

Slechts kleine aanpassingen zijn voldoende om alvast een start te maken met het tegengaan van broodverspilling. Bewaar bijvoorbeeld je vers gekochte brood niet in de koelkast, je brood droogt dan veel sneller uit. Wil je iedere dag een verse boterham, vries dan direct na aankoop je brood in en neem per dag de sneetjes brood die je die dag wilt gaan eten uit de vriezer.  Wil je je brood niet bewaren in de vriezer, koop dan een half brood en zorg er altijd voor dat je broodzak goed gesloten is.

Oud brood verwerken doe je zo

Maar heb je toch enkele sneetjes brood die oud zijn geworden bedenk dan goed dat oud brood zich prima laat gebruiken in diverse lekkere recepten. Vaak is er dan het probleem van maar één boterham of kontje overhebben maar wist je dat je je oude brood ook gewoon in de vriezer kan bewaren. Leg een broodzak in de vriezer en doe hier iedere keer je oude sneetjes brood in. Op het moment dat jij één van onze heerlijke recepten wil gaan maken neem je de zak uit de vriezer, laat je het brood ontdooien en maak er mee wat jij wilt, geloof me met oud brood kun je veel meer dan alleen paneermeel of een tosti maken.

Heb je zelf nog leuke of lekkere tips om oud brood verwerken nog leuker te maken? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel. Wij zijn echt super benieuwd hoe jullie oud brood verwerken.

Recepten met oud brood

Croutons maken voor soep en salade
Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Croutons: In ieder supermarkt zijn ze te vinden en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom...

paneermeel
Kookschool

Paneermeel zelf maken; Super Easy

Paneermeel kopen? Je kunt het net zo makkelijk zelf maken van oud brood. In dit artikel 2 verschillende varianten van...

Panzanella
Salade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood

Bedenk dat de boeren de salade ‘s morgens vroeg meenamen en pas later aten, echt geen domme zet want al...

pizzabroodjes
Ontbijt en lunch

Pizzabroodjes, iedereen zijn eigen kleine pizza

Deze pizzabroodjes zijn ideaal als je besluit je koelkast leeg te maken, maar ook bij slecht weer. Even geen boodschappen...

Tags: Kokenmetrestjes
DeelPin153Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Croutons maken voor soep en salade
Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Gebakken rijst
Rijstgerechten

Gebakken rijst

omelet uit de oven
Hoofdgerecht

Frittata, omelet uit de oven; Zo maak je je restjes op

"ik doe maar wat" nasi
Rijstgerechten

Mijn “ik doe maar wat” nasi helpt voedselverspilling tegen te gaan

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Reacties 1

  1. Jacqui Jansen says:
    2 jaar geleden

    Bonjour,
    2 sneetjes oud brood licht roosteren,
    Appel schillen, klokhuis eruit en appel in schijven snijden.
    Beetje boter op geroosterd brood, daarop de appelschijven en tot slot bedekken met schijfjes geitenkaas.
    In de oven tot kaas gesmolten is, plm 10 minuten.
    Bon appétit.
    Jacqui.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Hoofdgerecht

Gnocchi met venkel en blauwe kaas

Een dagje zonder vlees zouden we vaker moeten doen. Met deze gnocchi met venkel en blauwe kaas is dat absoluut...

Lees verder
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Eierragout; Lekker ouderwets in een modern jasje

Handige kooktips

mango snijden
Kookschool

Mango snijden doe je zo ( Drie manieren )

Je hebt een mango gekocht maar weet niet goed hoe je een mango moet snijden. Wij geven je 3 manieren...

Lees verder
Pastinaak Kopen

Pastinaak kopen, bewaren en bereiden

rijpe mango

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Redactie op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • friedymachielsen@gmail.com op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )
  • Stans op Zoete kiprolletjes, een hartig maar zoet hapje
  • Redactie op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Anita op Kip met cashewnoten uit de slowcooker
  • Redactie op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties
  • M.L. Ambrosius op Biest, blijf vrienden met de boer – 10 variaties

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen