Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Out of Africa; proef de tropen op je bord

0 447

We hoeven niet de gehele Afrikaanse geschiedenis te vermelden om je een indruk te geven van wat de Afrikaanse keuken inhoud. Probeer je maar eens in je hoofd een beeld te vormen van de Afrikaanse keuken. Dat is best moeilijk, maar na het lezen van deze pagina heb jij volop inspiratie voor het samenstellen van een compleet Afrikaans diner. Doe het in stijl en maak van je eigen huis een culinair topadresje. Nodig wat vrienden uit en geniet!

Het woestijn klimaat en de slechte levensomstandigheden in het grootste deel van Afrika zijn kenmerkend voor deze keuken. De ingrediënten zijn dan ook puur en sober, maar toch vindt ook de Afrikaanse huisvrouw binnen dit kader voldoende mogelijkheden om originele gerechten op tafel te zetten. Misschien moeten wij daar iets vaker een voorbeeld aan nemen.

De Afrikaanse keuken is zeker niet één geheel. Als je van het Noorden naar het Zuiden reist en overal even zou stoppen om te eten, krijg je een enorme diversiteit aan gerechten. Net als vele andere keukens wordt ook de Afrikaanse keuken beïnvloed door de eetgewoonten van de omringende landen. De Afrikaanse natuur biedt een grote verscheidenheid aan ingrediënten. Natuurlijk hebben we de tropische dieren in het Afrikaanse landschap, maar ook de vis aan de Afrikaanse kust. Groenten ligt een stuk moeilijker vanwege het woestijnachtige klimaat. Maar (bak)bananen zijn natuurlijk typisch Afrikaans. Zo kunnen we nog uren doorgaan, maar laten we eens gaan kijken naar wat inspiratie voor jouw Afrikaanse etentje.

Wij willen je in deze special een mooie samenstelling laten zien met de ingrediënten en gerechten die bekend zijn vanuit de Afrikaanse keuken. Centraal stellen we in dit menu de Wereldberoemde Boboti. Uiteraard proberen we de recepturen simpel te houden zodat je geen uren de keuken in hoeft om dit op tafel te zetten.

Voorgerecht
Afrikaanse rijstsalade met rozijnen
Geserveerd in een ananas

Hoofdgerecht
Zuid Afrikaanse boboti

Nagerecht
Tropische bananenbeignets

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer