Ovenschotels met verse zalm – Houd jij ook zo van zalm? Want wat is er nou lekkerder dan een fijne maaltijd met deze populaire vis? Niet iedereen vindt het een makkelijk klusje om zelf vis te bereiden. Toch hoeft het niet heel moeilijk te zijn, en zeker zalm niet. Zalm kun je heel makkelijk in de oven bereiden. We hebben dan ook een heleboel recepten voor je, waarmee je ovenschotels met verse zalm kunt bereiden. Omdat zalm niet heel erg ‘vissig’ smaakt, kun je er heel veel kanten mee uit. Je combineert het makkelijk met veel andere ingrediënten en de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt de zalm in een complete ovenschotel verwerken, denk hierbij aan lasagne met zalm, of een andere pastaschotel uit de oven waarin je zalm verwerkt. Ook combineert zalm goed met aardappelpuree en een groente als prei of spinazie. Maar je kunt ook hele moten zalm in de oven bereiden, met een lekker sausje, of in een pakketje, ook wel ‘en papillotte’ genoemd. Kortom, mogelijkheden te over voor ovenschotels met verse zalm. Inspiratie nodig? Kijk maar eens bij de recepten!
Ovenschotels met verse zalm – de recepten
Wat kun je allemaal voor ovengerechten met verse zalm maken? Lasagne wordt vaak met gehakt gemaakt, maar het is zeker zo lekker om daar eens verse vis voor te gebruiken. De lasagne met zalm is dan ook beslist een aanrader! Heb je al eens zalm op zijn Oosters gegeten? Dat is een visgerecht dat je, als je van de Oosterse keuken houdt, echt eens moet proeven. Gewone, doordeweekse gerechten, zoals de ovenschotels met verse zalm en prei, of met spinazie zullen je tafelgenoten wel weten te waarderen. Ook zijn er recepten waarin je leert hoe je een groot stuk zalm in de oven bereidt, of juist hoe je zalm langzaam gaart in de oven. Kijk er eens tussen, dan zul je zien dat de mogelijkheden om eens vaker ovenschotels met verse zalm op tafel te zetten groot zijn!
Oosterse zalm uit de oven
Zalm is een veelzijdige vis. Met een Aziatisch tintje is hij ook heerlijk. Je maakt deze Oosterse zalm heel makkelijk in de oven!
Lasagne met zalm
Zet eens wat vaker vis op tafel. Lasagne met zalm is een ovenschotel met vis waar de hele familie van geniet
Verse zalm uit de oven; Zo houd je de vis sappig
Vis bereiden is echt niet moeilijk. Probeer deze verse zalm uit de oven eens. In 20 minuten is de zalm klaar en de oven doet het meeste werk.
Ovengegaarde zalm in roomsaus
Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.
Zalm in papillot met grapefruit salsa
Dat een salsa gemaakt van iets anders dan tomaten ook heel lekker kan zijn bewijst dit recept van zalm in papillot met grapefruit salsa.
Langzaam gegaarde zalm uit de oven
Langzaam gegaarde zalm (60 graden) wordt de perfect, blijft lekker sappig en krijgt een heerlijke textuur. Lekker met tomaat en salsa verde.
Verse zalm of zalmfilet; zo maak je er iets lekkers mee
De manieren waarop je een stukje verse zalm of zalmfilet kunt bereiden zijn bijna eindeloos. De lekkerste recepten en tips vind je hier.