Pannenkoeken bakken; Van basis tot culinair feestje – Het blijft één van de favorieten op een kinderfeestje, maar zeker niet alleen op kinderfeestjes. De vele pannenkoekenrestaurants in ons land zitten toch echt heel vaak overvol. Pannenkoeken eten zit echt in onze roots. De sfeer van Hollandse gezelligheid komt al op je af als je zo’n restaurant binnen loopt. Er is vaak wel een leuk cadeautje voor de kinderen, of een speeltuin in de tuin van het restaurant. Ideaal natuurlijk voor papa’s en mama’s die even willen ontspannen met een biertje of een wijntje terwijl de kinderen zich vermaken en niet netjes op hun stoel hoeven te blijven zitten. Ook papa en mama doen zich in een pannenkoekenrestaurant graag tegoed aan een goed belegde pannenkoek. We willen maar zeggen… de pannenkoek is er echt voor jong en oud.
Zelf pannenkoeken bakken is een feestje bouwen
Je kunt er voor kiezen om alle kinderen naar buiten te sturen als jij de bekende stapel pannenkoeken bakt. Je kunt het natuurlijk ook gewoon met z’n allen doen. Stap eens af van alleen de stroop en de poedersuiker en kies een keer voor verse en leuke alternatieven. Pannenkoeken versieren vinden kinderen prachtig, maar in plaats van allerlei zoetigheden kun je ook kiezen voor vers fruit. Al enige tijd geleden schreven we een advertorial voor Albert Heijn waarin je echt ziet dat pannenkoeken bakken een feestje is om samen te vieren. Van het maken van een beslag tot het beleggen van de lekkerste, mooiste of gekste pannenkoek.
Pannenkoeken bakken begint bij een goed beslag
In de diverse supermarkten vind je talloze mixen voor pannenkoeken. Slimme marketeers hebben het je zelfs zo makkelijk gemaakt dat je een fles pannenkoekenmix afvult met wat water of melk, even schudden en bakken maar. Kijk echter eens op de bijbehorende prijskaartjes. De ingrediënten voor je pannenkoeken beslag heb je gewoon in je waarschijnlijk gewoon al in je kast staan. Je hoeft ze echt alleen te mengen en je pannenkoeken beslag is klaar. Je bent een stuk voordeliger uit, je bespaart een hoop ruimte in je voorraadkast en…. je kinderen vinden het prachtig om te helpen bij het maken van een beslag.
Pannenkoeken als ontbijt of lunch
De pancakes zijn helemaal hot. En de drie in de pan is hartstikke ouderwets. De pancakes worden veel als ontbijt geserveerd, de drie in de pan liever als lunch. Lekker? Dat zijn ze allemaal. Probeer het eens met deze recepten:
Simpel en in stijl
Onderstaande recepten inspireren je ongetwijfeld om de bekende pannenkoeken eens simpel en met stijl te serveren. Als je daar geen trek van krijgt!
After dinner? Bij de koffie mag ook!
Dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten bewijzen onderstaande gerechten. Serveer pannenkoeken als dessert of verras je gasten met zo’n overweldigend mooie pannenkoekentaart.
Restjes vervelend? Nou echt niet!
Kinderpartijtje gehad? Er blijven altijd wel pannenkoeken over. Lekker even opbakken en met wat suiker en rozijnen is het altijd weer een feestje. Dat is heel simpel gezegd, maar kijk eens naar onderstaande recepten. Je kunt er echt nog iets lekkers mee maken waar je de volgende dag samen van geniet. Dat heb je ook verdient na een kinderfeestje toch?
Een bijzondere keuze
Soms is het best een kunst om standaard patronen los te laten. Bloem, melk, een eitje, een beetje zout. Daarvan maak je een standaard pannenkoeken beslag. Kijk ook maar eens naar onderstaande bijzondere pannenkoeken.
Een gezondere keuze
We hebben al snel de neiging om pannenkoeken in te delen in de ongezondere keuzes. Het wordt vaak gezien als gemak, een vorm van fastfood een te grote hoeveelheid suiker. Dat kan inderdaad een stuk gezonder. De eerste gezondere keuze maak je natuurlijk al bij het beslag. Probeer bijvoorbeeld eens pannenkoeken van boekweitmeel. De tweede gezonde keuze draait vooral om het beleg. Wordt het stroop of suiker, of ga je eens voor vers fruit. Keuzes te over. Kijk maar.
Een schaal beslag bij het gourmetstel
Ook bij het gourmetten is een schaal pannenkoeken beslag de ideale oplossing als er kinderen mee eten. Ze vinden het heerlijk om in de pannetjes zelf hun pannenkoeken te bakken en ook voor de volwassenen kan een vers gebakken pannenkoek prima als begeleider van een bolletje ijs en vers fruit bij het dessert.