Pannenkoeken met appel – Echt iedereen houdt van pannenkoeken. Dit is een makkelijk te maken gerecht, en je kunt het eindeloos aanpassen. Een van de populairste varianten is pannenkoeken met appel! De zoete en hartige pannenkoek is een lekkere combinatie die de traditionele pannenkoek een lekkere twist geeft. Pannenkoeken met appel zijn altijd lekker, ongeacht of je nu van een subtiele fruitige smaak houdt of liever iets extraās toevoegt zoals kaneel, rozijnen of zelfs spek.
Maak met dezelfde appel verschillende pannenkoeken met appel
Ze zijn er in heel veel soorten, maar pannenkoeken met appel zijn misschien wel de meest gegeten variant. De frisheid van de appel zorgt voor een perfecte balans met het zachte, lichtzoete pannenkoekenbeslag. Het fijne van appel is dat je zelf kunt bepalen hoe hard of zacht je de appel wil hebben. Gebruik je rauwe schijfjes appel of voorgebakken blokjes, met precies dezelfde appel maak je compleet verschillende pannenkoeken met appel. De natuurlijke zoetheid van de appel zorgt ervoor dat de pannenkoek niet te zwaar of overdreven zoet wordt.Ā Het is een heerlijk ontbijt of lunchgerecht, maar ook ideaal als snack of zelfs als licht avondmaal.
Ook met een klein budget: Alleen een basisbeslag en een paar appels
Met een goed basisbeslag en een paar appels maak je een hele lading pannenkoeken met appel. Door te variƫren met de vulling kun je verschillende pannenkoeken met appel maken, zonder dat het veel extra werk met zich meebrengt.
Voor wie van zoet houdt, is de combinatie van appel en rozijnen een echte aanrader. De pannenkoek met appel en rozijnen wordt vooral door kinderen erg lekker gevonden. Net als de pannenkoek met appel en kaneel. Alleen al de geur doet je watertanden. Voor de liefhebbers van hartig zijn de pannenkoeken met appel en spek een absolute aanrader. Het zoute en krokante van het spek past perfect bij de zoete en sappige appel.
Gezelligheid aan tafel
Pannenkoeken eten is altijd feest. Niet voor niets zijn pannenkoeken onderdeel van de drie P’s: Patat, Pizza, Pannenkoeken. Het is superleuk om samen pannenkoeken te bakken. Het brengt serieus gezinnen samen, het houdt vrienden aan tafel en een pannenkoekenmaaltijd zorgt voor fijne herinneringen. Er wordt gelachen en gekletst aan tafel en iedereen wordt blij van pannenkoeken met appel. Het feest begint al als de eerste pannenkoek in de pan gaat, en aan tafel ontstaat de discussie over de vraag wat nu de beste manier is om je pannenkoek op te eten: rol je hem op of vouw je hem dubbel? En natuurlijk de vraag of de pannenkoek perfect goudbruin gebakken is, of dat hij toch iets te licht uit de pan kwam. Zo makkelijk wordt het beregezellig.
Suiker of stroop
Pannenkoeken met appel kun je natuurlijk perfect eten zonder er verder iets op te hoeven doen, maar dat strooien en schenken is een deel van het feest. Het leuke en lekkere van pannenkoeken eten is om eens lekker te strooien met die bus poedersuiker zodat er een witte wolk ontstaat. Een flinke lik appelstroop is heerlijk, maar schenkstroop is weer zo leuk voor kinderen, je maakt er mooie figuren mee. Lekker kliederen dus. Dat alles maakt het zo gezellig om samen pannenkoeken te eten.
Pannenkoeken voor elk moment
Pannenkoeken zijn een gerecht dat je kunt eten op elke dag van de week, maar ook op elk moment van de dag. Of het nu als ontbijt, lunch of diner is, pannenkoeken met appel passen altijd. Het spontane karakter van een pannenkoekenmaaltijd zorgt ervoor dat het altijd een verrassing blijft.
Vaak komt het idee om pannenkoeken te bakken ook pas op het laatste moment. Het is simpel, snel en iedereen is meteen enthousiast. Die spontaniteit is een belangrijk onderdeel van wat pannenkoeken zo gezellig maakt. Het is geen formele maaltijd waar je uren voor in de keuken staat, maar juist iets wat je makkelijk samen kunt doen, zonder gedoe.
De lekkerste recepten van pannenkoeken met appel
Pannenkoeken met appel
Lunch, diner en zelfs bij ontbijt, deze Hollandse klassieker word je nooit zat. Pannenkoeken met appel, dat is feest voor iedereen.
Pannenkoeken met appel en rozijnen
Je kunt met heel weinig ingrediƫnten iets lekkers op tafel zetten. Pannenkoeken met appel en rozijnen zijn daar een uitstekend voorbeeld van.
Pannenkoeken met appel en kaneel
Heerlijke zachte pannenkoeken met appel en kaneel en van die knapperige randjes. Dat vindt echt iedereen lekker! Pannenkoeken vervelen nooit!
Pannenkoeken met appel en spek
Het recept voor een van de lekkerste pannenkoeken, de pannenkoek met appel en spek. Met tips voor die lekkere knapperige randjes.
Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem
Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!