- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Paprika recepten; Doe het eens lekker anders

Paprika recepten; Doe het eens lekker anders – Aan de slag met nieuwe- of bijzondere groenten is leuk. Het echt leren bereiden van bestaande groenten is nog veel leuker. Deze paprika recepten dagen je uit om het weer eens helemaal anders te doen.

Lekker alledaags

De paprika gebruiken we bijna allemaal met grote regelmaat. Om ons heen zien we echter dat het vaak ophoudt bij reepjes paprika in een salade, pasta- of wokschotel. De paprika is dan misschien wel een heel alledaagse groente, maar je kunt er echt meer mee dan genoemde gerechten bereiden. Kook of bak je met paprika? Zorg dan ook dat die smaak nadrukkelijk aanwezig is in je gerecht.

Vruchtgroenten

Paprika’s behoren tot de vruchtgroenten, net als de tomaat, de komkommer, de courgette en de aubergine. Deze worden bij iedereen vaak in de koelkast bewaart. Dat kan geen kwaad, maar beter is het om ze buiten de koelkast te bewaren op een temperatuur van zo’n 13 graden. Ze blijven dan echt langer goed. Lukt dit je niet? Bewaar ze dan gewoon net als iedereen in de koelkast. Want bewaren? Dat doen we liever niet! Die grote zak paprika’s die je op de markt kocht is tenslotte zo op als je er mee uit de voeten kunt in de keuken.

Paprika recepten

Zes niet alledaagse variaties

Onderstaande een aantal recepten met de paprika in de hoofdrol. Niet alledaagse varianten die je misschien ook een keer wil proberen. Laat je het (onder dit artikel) weten als je er één of meerdere probeert? Wij zijn dol op jullie feedback en/of variaties.

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

[1]

Heerlijk, die intense smaak van deze paprikasoep. Je bereikt deze smaak simpelweg door de paprika’s te grillen. Het kost net even meer tijd, maar het resultaat, daar kom je graag nog eens op terug.

Paprikasoep van gegrilde paprika’s[2]

Schnitzels met paprikasaus

[3]

Een goed bereide varkens- of kalfsschnitzel is al een feest op zich. Maak je er een paprikasaus bij dan is het feest compleet. Verschillende kleuren paprika worden met wijn, bouillon en specerijen omgevormd tot een werkelijk verrukkelijke saus. Geef deze saus ook gerust bij een biefstukje of bij een stevige vis.

Schnitzels met paprikasaus[4]

Gegrilde paprika op een hotsandwich

[5]

Paprika’s worden nogal eens rauw verwerkt op een broodje gezond. Probeer het ook eens met vers gegrilde paprika. Het geeft je sandwich een enorme boost. Dat bewijzen we graag in deze hotsandwich met paprika en feta

Gegrilde paprika op een hotsandwich[6]

Gevulde paprika’s

[7]

Gevulde paprika’s worden vaak volgestopt met alleen maar gehakt. Probeer eens deze variant met rijst, spitskool en kip. Wist je trouwens dat de spitskool op z’n best smaakt als ook de Hollandse paprika’s er volop zijn?

Gevulde paprika’s[8]

Gevulde paprika’s op z’n Italiaans[9]

Frisse dipsaus van Feta en Paprika

[10]

Soms kan het zo simpel zijn. Een dipsausje van feta en paprika waarin je ‘s avonds heerlijk stukjes brood dipt. Binnen een paar minuten gemaakt, maar bomvol smaak en verse ingrediënten.

Frisse dipsaus van Feta en Paprika[11]

Gebakken mosselen met paprika en ui

[12]

Paprika’s zijn de perfecte groente om in meerdere schotels te verwerken. Aardappelschotels, wokschotels, ovenschotels en nog veel meer. Maar bij mosseltjes bedenk je de paprika niet zo snel. Toch is dit een overheerlijke combinatie waar je echt even voor moet gaan zitten.

Gebakken mosselen met paprika en ui[13]

 

Links in dit artikel
 1. [Image]: https://lekkertafelen.nl/recepten/soep/paprikasoep/
 2. Paprikasoep van gegrilde paprika’s: https://lekkertafelen.nl/recepten/soep/paprikasoep/
 3. [Image]: https://lekkertafelen.nl/recepten/hoofdgerecht/hoofdgerechten-met-vlees/zigeunerschnitzel/
 4. Schnitzels met paprikasaus: https://lekkertafelen.nl/recepten/hoofdgerecht/hoofdgerechten-met-vlees/zigeunerschnitzel/
 5. [Image]: https://lekkertafelen.nl/recepten/hot-sandwich-feta-gegrilde-paprika/
 6. Gegrilde paprika op een hotsandwich: https://lekkertafelen.nl/recepten/hot-sandwich-feta-gegrilde-paprika/
 7. [Image]: https://lekkertafelen.nl/recepten/gevulde-paprika-met-rijst-spitskool-en-kip/
 8. Gevulde paprika’s: https://lekkertafelen.nl/recepten/gevulde-paprika-met-rijst-spitskool-en-kip/
 9. Gevulde paprika’s op z’n Italiaans: https://lekkertafelen.nl/recepten/bijgerecht/gevulde-paprika-uit-de-oven/
 10. [Image]: https://lekkertafelen.nl/recepten/frisse-feta-paprika-dip/
 11. Frisse dipsaus van Feta en Paprika: https://lekkertafelen.nl/recepten/frisse-feta-paprika-dip/
 12. [Image]: https://lekkertafelen.nl/recepten/gebakken-mosselen-paprika-en-ui/
 13. Gebakken mosselen met paprika en ui: https://lekkertafelen.nl/recepten/gebakken-mosselen-paprika-en-ui/