• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Pizza zelf maken; bodems, sauzen en toppings

door Redactie
in Specials
0
2
Pizza recepten

Pizza recepten

Pizza zelf maken; bodems, sauzen en toppings – Het is het lievelingsgerecht van veel kinderen (en volwassenen) en je hebt ze in alle soorten en maten. Voor een paar euro trek je er een uit het vriesvak van de supermarkt en voor een paar euro meer koop je er eentje die er ‘ambachtelijk’ uit ziet. Maar schijn bedriegt. Te zout, te vet, te veel deeg, te weinig topping, geen echte kaas, geen echte ham…. Terwijl je voor een paar euro ook zelf een pizza kunt maken, met goede ingrediënten en met net zoveel lekkers (en gezonds) er op als je zelf wilt.

Het is écht niet moeilijk! We loodsen je er door heen. En wat nog meer: we hebben pizza’s voor je met verschillende soorten (gezonde en glutenvrije) bodems, als hapklare rolletjes voor bij de borrel en pizza’s die je officieel misschien geen pizza mag noemen, maar die je in een handomdraai op tafel tovert.

Alles wat je nodig hebt is een oven en soms een beetje geduld.

Pizza deeg maken

Zelf pizzadeeg maken is niet moeilijk! Je kneed een paar ingrediënten door elkaar, laat het deeg een uurtje rusten en vervolgens hoef je het alleen maar uit te rollen in de vorm die jij wilt.
Een deegroller is daarvoor erg handig en anders gebruik je gewoon een lege (wijn)fles, waar je de etiketten van hebt verwijderd.
Basisdeeg voor pizzabodem

Alternatieve bodems: van tortilla’s tot courgettebodem

Geen zin in een deegbodem maken? Glutenallerie? Er zijn zat alternatieven. Wat dacht je van een pizza met een bodem van courgette, of een bodem gemaakt van zoete aardappel? En wil je voor een snel alternatief gaan zoals tortilla’s? Check hieronder de recepten bij het kopje ‘Pizza Pronto-snelle pizza’s’.

Pizza met courgette bodem
Pizza met courgette bodem
Zoete aardappelpizza met geroosterde aubergine
Pizza met een bodem van zoete aardappel

Pizzasaus, zo gemaakt

Terwijl je pizza bodem ligt uit te rusten en te rijzen, maak je in een handomdraai je eigen pizzasaus. Tomaten (vers, uit blik, of passata uit pak) vormen de basis. Aangevuld met een teentje knoflook, een scheutje olijfolie en wat kruiden naar smaak, kom je al een heel eind. Geen zin in saus? Je kunt ook tomatenblokjes gebruiken! Je kunt deze fase ook overslaan en een lekkere pizza bianca maken.

Helemaal geen zin in tomaten? Beleg eens je pizza met spinazie, besmeer de bodem dan eens gewoon met crème fraîche of met (zelfgemaakte) pesto! Ook lekker.

Tomatensaus als basis pizzasaus
Tomatensaus als basis pizzasaus
Pizza met een bodem van stukjes tomaat
Pizza met een bodem van stukjes tomaat

Pizza Toppings

6 pizza klassiekers:
Duizelt het je soms ook zo, die menukaart bij de pizzeria? Iedere pizzeria heeft wel zijn eigen fantasiepizza’s, maar de meesten hebben de volgende klassiekers wel op hun lijst. Als je weet wat er in gaat, kun je die ook zelf makkelijk maken. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Pizza Margherita: tomaat, mozzarella en basilicum
  • Napoletana: tomaat, mozzarella en ansjovis
  • Pizza Romana: tomaat, mozzarella, champignons en ham
  • Quattro stagioni; tomaat, mozzarella, en in vier vakken verdeeld: ham, salami, champignons en paprika of gemarineerde artisjok
  • Quattro Fromaggi: gorgonzola, mozzarella, pecorino en taleggio
  • Frutti di mare: tomaat, mozzarella, zeevruchten en knoflook

Tip: voor pizza hoef je geen (dure) buffelmozzarella te gebruiken: de bijzondere smaak verdwijnt namelijk een beetje bij het smelten. Gebruik gewoon (goede) mozzarella van koemelk.

De laatste hand: over the top

Na het bakken van je pizza kun je ook nog wat extra verse ingrediënten toevoegen voor extra smaak.

Denk aan:

  • Italiaanse vleeswaren zoals Carpaccio, Parmaham en Bressaola
  • Groene kruiden zoals rucola, basilicum of salie
  • Olie: gewone – mooie – olijfolie, truffelolie of pikante olie
  • Kaas: naast je smeltkaas, kan het lekker zijn om nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas of pecorino over je pizza te strooien
  • Tot slot: peper uit de molen

Pizzaverrassing: de Calzone

Een Calzone is een pizza die voor het bakken wordt dubbelgevouwen en uit de oven komt als een soort grote, halfronde pastei. Omdat je niet ziet wat er in zit, is het een leuke verrassing voor je gasten. Calzone betekent broekspijp. Tja, dat zie ik er niet helemaal in terug. Maar dat terzijde.

Probeer eens deze heerlijke Calzone’s:

Pizza Calzone met groenten
Pizza Calzone met groenten
Pizza Calzone met shoarma
Pizza Calzone met shoarma

Pizza voor bij een feestje

Als je een extra feestelijke uitstraling wilt, dan zorg je voor een pizzavariatie, die niet alleen erg lekker is, maar die er ook nog mooi uit ziet. En eerlijk is eerlijk: die pizzapunten zien er niet altijd feestelijk uit. Probeer daarom eens een pizza-breekbrood of die leuke pizzarolletjes. Gegarandeerd succes!

Pizza breekbrood
Pizza breekbrood
Pizzarolletjes
Pizzarolletjes

Pizza pronto – snelle pizza’s

Alle goede voornemens ten spijt, af en toe wil je hup, klaar zijn. Weinig tijd, hongerige kinderen die aan je been trekken, of je moet ‘s avonds nog snel de deur uit… Goed nieuws: ook dán hoef je geen pizza uit het schap te trekken of via de telefoon te bestellen. Al deze pizza’s hebben een lekkere, alternatieve bodem die al kant en klaar is.

Focaccia pizza, een alternatieve maaltijd-pizza
Focaccia pizza
Pizzabroodjes, iedereen zijn eigen kleine pizza
Boterham pizza
Tortilla pizza
Tortilla pizza

Tot slot: pizza’s uit andere landen

Wie pizza denkt, denkt natuurlijk Italië, of misschien zelfs wel: Napels, want een Napolitaanse pizzabakker zette de pizza in 1861 op de (wereld)kaart. Met zijn ode aan de Italiaanse koningin Marghuerita en de gelijknamige pizza in de driekleur van de Italiaanse vlag (rood – tomaat, wit – mozzarella, en groen – basilicum). Maar ook uit andere landen komen pizza-achtige recepten, die de moeite waard zijn om eens te proberen: zoals de Flammkuchen uit de Elzas of de Turkse pizza.

Flammkuchen: kaas’pizza’ uit de Elzas met Gruyère
Flammkuchen: kaas’pizza’ uit de Elzas met Gruyère
Turkse pizza: verrassend veelzijdig
Turkse pizza: verrassend veelzijdig

Heb je zelf nog een pizza-favoriet? Laat het ons weten! Leuke reacties zijn altijd welkom.

DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Garnalen
Specials

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Reacties 2

  1. wilma says:
    5 jaar geleden

    Pizzabodem maken met een deegroller? Echt niet. Deeg uitrekken tot het gewenste formaat. Zeker geen deegroller gebruiken.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      5 jaar geleden

      Ieder doet het op zijn of haar eigen manier Wilma. We hebben op deze manier heerlijke pizza’s gemaakt. Maar dat kenners en fanatieke pizzabakkers dat anders doen begrijpen we zeker!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
Tête de Moine

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen