• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Platvis; Heerlijke vissoorten die vaker op tafel mogen

Ontdek deze lekkernijen uit de zee

door Connie Derks
in Specials
0
0
platvis

Platvis – Of de vis nu groot of klein is we hebben vele recepten en tips voor de heerlijkste visgerechten.

Ga de uitdaging aan en fileer je vis eens zelf

Vaak wordt er bij het kopen van verse vis voor het gemak gekozen van de al gefileerde vis. Die hele platvissen zijn wel altijd mooi om te zien, maar dan zie je zo’n vis en denk je hoe begin ik eraan? Het is een drempel die je eigenlijk minimaal een keer moet nemen. Het is niet echt moeilijk om verse vis te fileren, zeker niet met een goede handleiding en stap voor stap foto’s. Maar als je eenmaal de handigheid te pakken hebt, ga ook jij op de markt die lekkere vissen scoren die vaak toch een stuk goedkoper zijn dan gefileerde vis.

platvis fileren

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Schol; de bekendste platvis in Nederland

Een van de bekendste platvissen is de schol, deze vis is te herkennen aan zijn oranje stippen. Schol is een erg lekkere en toegankelijke vis die makkelijk te bereiden is.

Met schol maak je de lekkerste visgerechten je kunt schol heerlijk naturel bakken in de boter, maar ook pocheren voor een heerlijk zachte vis of verpakken in de folie en bereiden op de barbecue, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

Gebakken schol
Specials

De schol is één van de vissoorten die MSC gecertificeerd is. Kies voor lokaal uit eigen Noordzee! Ontdek deze tips & recepten met schol.

Check het recept of lees de info

Tong of Zeetong en Sliptong; we noemen ze ook wel de biefstuk van de zee

De tong is een delicaat visje wat weinig nodig heeft en heel snel klaar is. Meestal wordt tong naturel gebakken in de roomboter en in zijn geheel geserveerd met de lekkerste sauzen en bijgerechten.

De filets van de tong worden vaak geserveerd als rolletjes, dit is niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat de vis niet zo makkelijk uit elkaar valt. Het fijne is dat je deze rolletjes vaak alleen even mee hoeft te verwarmen in de saus. Een erg makkelijke bereiding dus.

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

Een heerlijke gebakken tong met een lichte en lekker frisse kruidensaus die in een handomdraai gemaakt is, dat wordt genieten.

Tongrolletjes in kruidige kokossaus
Visgerechten

Tongrolletjes in kruidige kokossaus

Een visgerecht waar je mee voor de dag kunt komen. Heerlijke tongrolletjes in een kruidige kokossaus. Serveer dit gerecht met witte rijst.

De perfecte zeetong: lenguado a la plancha
Recepten

De perfecte zeetong: lenguado a la plancha

Vakantie eten Eén van de fijnste ervaringen op vakantie vind ik het eten. Zelfs in eigen land zijn er nog talloze culinaire schatten te ontdekken. Tijdens een kort verblijf in de Achterhoek, deed ik mij tegoed aan eendeneieren en de beste rauwe ham van Nederlandse bodem van boer en slager...

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier (2)
Visgerechten

Zeetong met een rijke garnalensaus, afgewerkt met rood hoorntjeswier

Al het goede uit de zee leggen we op één bordje. Ik maakte zeetong met een rijke garnalensaus en ik gebruikte rood hoorntjeswier. Dit serveer je met trots!

Vorige Volgende

Griet; voor de nazomer en de wintermaanden

Een iets minder bekende platvis is de Griet. Deze vis hoort tot de tarbotachtigen, het is een matig vette vis met een fijne structuur. Griet is vanaf juli tot en met januari goed verkrijgbaar.

De Griet is op de meest uiteenlopende manieren te bereiden. Een hele griet op de barbecue is een ware traktatie, maar ook als filet of in de oven is deze platvis een topper die niet onderdoet voor de zo bekende schol.

griet grillen
Visgerechten

Griet grillen op de barbecue

Griet met kappertjessaus
Visgerechten

Griet met kappertjessaus

gebakken griet met kruidenkorst
Visgerechten

Gebakken griet met kruidenkorst

Vorige Volgende

Probeer en creëer en ga op je gevoel en smaak af, zo tover je de lekkerste gerechten op tafel.

Probeer ook deze recepten met platvis

Behalve schol, tong en griet zijn er meerdere soorten platvis, we hebben hieronder nog een paar lekkere recepten. Want ook heilbot en schar zijn echt lekkere vissen.

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

De homemade variant op de kant-en-klare visgratin uit de diepvries. Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto is veel lekkerder!

Risotto van bospaddenstoelen met schartong
Risotto

Risotto van bospaddenstoelen met schartong

Risotto van bospaddenstoelen met rolletjes van schartong. Goed op smaak en afgemaakt met een heerlijke saus. Dit is echt risotto eten!

Stoemp
Stamppot

Stoemp van de kust; Vlaamse stamppot met vis

Weer eens wat anders dan de bekende stamppotjes, is deze Vlaamse stoemp met lekkers uit de zee. Heerlijk met mosselen, garnaaltjes en tongschar.

Schar met prei en knolselderijpuree
Visgerechten

Schar met prei en knolselderijpuree

Schar is een heerlijk Hollands visje uit onze eigen Noordzee en hij is ook nog eens heel betaalbaar. Lekker met gestoofde prei en knolselderijpuree.

Vorige Volgende

Verse vis bereiden doe je zo

Pocheren, bakken, stomen, op de grill of uit de oven het zijn bereidingen die je bij bijna iedere vis kunt toepassen. Een fijner visje als de tong heeft natuurlijk een kortere bereidingstijd nodig dan een grote vis als schol of griet. Door kerntemperaturen te meten en op je gevoel af te gaan kun je ook met de bereiding van vis spelen.

griet grillen
Visgerechten

Griet grillen op de barbecue

Wil je graag eens een grote vis zoals griet grillen op de barbecue, maar je weet niet hoe? Wij helpen je op weg.

visfilet bakken
Kookschool

Visfilet bakken doe je zo

Ben je liefhebber van vis maar weet je niet goed hoe je die moet bakken? Met onze tips, ga ook jij de perfecte visfilet bakken.

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Vorige Volgende

Platvis; varieer met smaken en bereidingen

Wist je dat in tegenstelling tot vlees, de bereiding van vis eigenlijk altijd hetzelfde is. De recepten die je gebruikt voor schol kun je ook gebruiken voor griet. De smaken en structuren van platvis onderling verschillen natuurlijk iets, maar in de basis zijn de smaken die bij tong passen ook de smaken die bij griet of tarbot passen. Het recept voor de heilbot gratin kun je ook op schol toepassen en de heerlijke tomatensaus van de kabeljauw is ook zalig bij een tongfilet. Uitzondering is het paneren en frituren van tong. Een delicate vis als tong kun je beter niet voorzien van een laagje beslag of broodkruim omdat de vis zo dun is dat er meer beslag dan vis zal zijn en daardoor zal overheersen.

DeelPin6Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

gerookte vis
Specials

Gerookte vis

vispakketje met mosselen
Visgerechten

Vispakketje met mosselen

Mosselen met room en limoncello
Visgerechten

Mosselen met room en limoncello; lekker!

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

salade gerookte vis
Salade

Salade met gerookte vis

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

haring
Specials

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

Check het recept of lees de info
Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen