- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan – Poke (spreek uit: poké) is een koud voor- of lunchgerecht uit Hawaï bestaande uit een mengsel van stukjes rauwe vis, fijngesneden groenten en kruiden, een sausje met sesamolie en sojasaus, gebrande nootjes en in een kommetje geserveerd, meestal op een bedje van sushirijst of noedels. Poke is nog een beetje een onbekende in Nederland, maar dat was sushi 15 jaar geleden ook nog. Inmiddels is sushi zó mainstream geworden dat niet alleen hele Chinese horecafamilies zich hebben omgeschoold tot sushimasters, maar ook de Albert Heijn en andere supermarkten een heuse sushibar hebben geïnstalleerd in hun winkel.

Lekker Tafelen heeft zo sterk het vermoeden dat het met poke net zo zal vergaan. Poke is inmiddels vanuit Hawaï met een tornadosnelheid in de VS komen aanwaaien en het zal niet lang meer duren, of de oversteek naar Europa zal een feit zijn.  Lees hier meer over poke[1].


Hoe maak je poke?

Er bestaan dus eindeloos veel verschillende poke bowl recepten, maar het principe is simpel:

Is poke gezond?

Poke is zeker gezond: verse vis[3], knoflook, gember, kruiden, sesamzaadjes, nootjes, rauwe groenten zoals avocado, komkommer en bosui zijn allemaal gezonde ingrediënten. We eten nog steeds niet voldoende vis, er zitten weinig verzadigde vetzuren in en knoflook, avocado, Spaanse peper en gember zitten vol vitamines. Als het je om gezondheid gaat, moet je wel opletten dat je er niet te veel sojasaus door doet, want dat is puur zout. Maar wij vinden Poke vooral erg lekker.

Poke bowl recepten

Wij creëerden inmiddels vier poke bowl recepten. Aan jou om ze uit te proberen of je er door te laten inspireren. Serveer ze als lunch- of voorgerecht of ook leuk: bij de borrel in kleine kommetjes als amuse.

[vc_row][vc_column]

poke

Poke met coquilles en sojabonen

Poke met coquilles en sojabonen is een geslaagde eigen variatie op de traditionelere poke met tonijn of zalm. Een heerlijke en gezonde rauwe vissalade uit Hawaï met Japanse invloeden.
Lees verder... [4]
[/vc_column][/vc_row]
Links in dit recept:
  1. Lees hier meer over poke: http://lekkertafelen.nl/kookschool/poke-hawai-nieuwe-sushi/
  2. rauwe vis: https://vis-winkel-online.nl
  3. verse vis: https://lekkertafelen.nl/special/vis/
  4. Kookschool: https://lekkertafelen.nl/rubriek/kookschool/
  5. Recept: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/