• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, maart 6, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Quinoa is het nieuwe superfood

door Redactie
in Specials
0
2
Quinoa is het nieuwe superfood

Het is nieuw, lekker, voedzaam: quinoa. Veel mensen zijn nog niet heel erg bekend met dit superfood, maar om eerlijk te zijn bestaat dit ‘graan’ al eeuwen. Quinoa bestaat al meer dan 5000 jaar en komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Het werd door de Inca’s verbouwd, die daar leefden. Zij noemden het La Chisiya Mama, oftewel de moeder der aller granen. Zij zagen quinoa (kien-wah) als hun heilige voeding.

Waarom is quinoa dan zo bijzonder? Het is gezond, bevat  geen gluten, is een goede bron van eiwitten, vezels, gezonde vetten en heeft een lage glycemische index. Als je glutenintolerant bent kan je dit wel eten evenals je vegetariër bent of een ander dieet volgt. Eigenlijk is quinoa goed voor iedereen!

Quinoa is nog niet erg bekend bij het grote publiek. Wat is het? Hoe lang moet het koken? Hoe bereid je het? Daar wilden chef-kok Eric van Veluwen en meesterpatissier Robèrt Beckhoven verandering in brengen. Daarom schreven zij het kookboek Quinoa Nummer 1 superfood. In dit leuke kookboek staan 75 heerlijke recepten voor alle menugangen. Er is zelfs rekening met allergiën gehouden. Bij elk recept staat een icoontje wat er niet door het recept zit. Bijvoorbeeld, een icoontje van een pinda met een grote streep erdoor, betekent dat het recept pindavrij is. Naast deze heerlijke recepten staat er ook veel uitleg over quinoa. Hoe moet je het koken, de gezonde eigenschappen van quinoa en zelfs een stukje geschiedenis.

Natuurlijk was ik erg benieuwd naar de recepten van het kookboek en daarom maakte ik mijn zondagmiddag vrij om een lekkere quinoaspread te maken. Deze spread kan je lekker serveren bij versgebakken brood op een luie en regenachtige zondagmiddag. Daarnaast is het vegetarisch en supergezond!

Quinoa superfoodHartige spread:
Voor 300 gram spread
Bereidingstijd: 20 minuten
Wachttijd: 20 minuten

Wat heb je nodig:

  • pan
  • weegschaal
  • bakje
  • snijplank
  • keukenmachine

Ingrediënten:

  • 100 gram quinoa
  • 2 deciliter bouillon
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • ¼ rode peper, met of zonder zaadjes
  • sap van 1 citroen
  • zout
  • eventueel verse kruiden

Kook de quinoa in 2 deciliter bouillon in circa 10 minuten gaar en laat het afkoelen. Draai de quinoa met de andere ingrediënten kort tot een fijne massa in een keukenmachine. Schep de spread in een bakje en serveer met versgebakken brood.

Ben je ook nieuwsgierig geworden en wil je het boek bestellen?

Quinoa Nummer 1 superfood van Eric van Veluwen en Robèrt van Beckhoven is te koop bij Polaire. ISBN: 978 90 488 1950 8
Uitgever: Carrera culinair

DeelPinTweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671
Kookschool

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

tzatziki
Saus

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry
Curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Reacties 2

  1. guus hendrikse says:
    7 jaar geleden

    Quinoa is overal uitverkocht en men weet niet wanneer er weer geleverd kan worden.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Hier is Quinoa gewoon verkrijgbaar Guus Henrikse: pit-pit.com quinoa

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Mango
Specials

Mango; exotisch fruit waar je geen genoeg van krijgt

Mango is fruit waar echt je nooit genoeg van krijgt. Ontdek hier de allerhandigste tips en lekkerste recepten met dit...

Lees verder
Pastinaaksoep

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Nieuwe recepten

gyros zelf maken 5665
Vleesgerechten

Gyros zelf maken doe je zo

Gyros zelf maken van schouderkarbonade. Hoe leuk is dat? Geef de Gyros lekker je eigen smaken mee. Natuurlijk helpen we...

Lees verder
tzatziki

Tzatziki; Zo maak je gegarandeerd de lekkerste

bloemkool curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Handige kooktips

gyroskruiden
Kookschool

Gyroskruiden

Het voordeel van het zelf maken van specerijen mengsels is dat je er je eigen smaak aan mee kunt geven....

Lees verder
Pitabroodjes of Shoarmabroodjes 5671

Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Ravioli maken benodigheden

Ravioli maken

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Connie op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Wim Steinbusch op Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
  • Iris op Nasi Goreng; authentiek recept
  • Linda op Appel citroen plaatcake; Frisse lekkernij met appels
  • Saskia op Koffiedik kijken met de DIY Mushroom farm kit
  • Johan Souman op Bloemkool ovenschotel met kip en kerrie
  • Redactie op Vlaaibodem; Zo maak je deze zelf ( met foto instructies )

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen