Recepten met garnalen – Garnalen, ze zijn er in verschillende soorten en maten. De schaaldieren komen voor in zout water, maar ook in zoet water. Ze worden uit zee gevist, maar ook gekweekt. Je koopt ze vers, of uit de diepvries. En ze worden ongepeld en gepeld verkocht. Kortom, er valt veel te vertellen over garnalen. Maar het interessantste aan dit verhaal is natuurlijk dat garnalen verschrikkelijk lekker zijn en dat je er de heerlijkste gerechten mee op tafel kunt toveren, zonder dat je meteen een chef-kok hoeft te zijn.
Koken met garnalen is niet moeilijk, en het geeft je gerecht al snel een wat luxere uitstraling
Een simpele risotto wordt bijvoorbeeld in een handomdraai een bijzonder gerecht als je er garnalen in verwerkt. In veel recepten wordt gesproken over ‘garnalen’ als ingrediënt. In principe kun je dan elke soort (grotere) garnaal gebruiken. Mocht je er niet uitkomen, of je twijfelt, ga dan eens met je visboer praten. Hij of zij kan je het verschil tussen de verschillende soorten uitleggen en je vertellen welke garnaal je het best voor je recept kunt kiezen. De recepten met garnalen die hier voor je zijn verzameld betreffen recepten met grotere garnalen. Voor recepten met de kleinere Hollandse garnalen zou je eens naar ons andere artikel over Hollandse garnalen moeten kijken.
Recepten met garnalen
Garnalen kun je inzetten in allerlei gerechten. Voor een voorgerechtje zit je bij wijze van spreken al goed met een paar gebakken of gegrilde grote garnalen. Een beetje sla en een lekker sausje maken je voorgerecht compleet. Ook als onderdeel van een bijgerecht komen de wat grotere garnalen uitstekend tot hun recht. En dan gaat het nog niet eens over de hoofdgerechten… Houd jij ook zo van garnalen? Kijk dan snel bij de recepten hieronder. Er zit vast iets lekkers voor je bij!
Voorgerechten met garnalen
Ben je op zoek naar recepten met garnalen voor een leuk voorgerecht, voor een etentje of een speciale gelegenheid? Met garnalen maak je makkelijk en snel de leukste voorgerechten. Verras je tafelgenoten eens met een pasteitje met een ragout waar garnalen in verwerkt zijn. Ook voor een amuse zijn garnalen een goed idee.
Garnalenmousse in een glaasje
Een lekker voorgerechtje voor een bijzonder etentje? Maak eens een garnalenmousse in een glaasje. Makkelijk en heel snel gemaakt!
Aspergeragout met oesterzwammen en garnalen
Lekker eten van het seizoen? Serveer eens een aspergeragout met oesterzwammen en garnalen. Als voorgerecht, als lunch, of met rijst of pasta.
Scampi met romig komkommersausje
Wij worden gelukkig van kleur in de keuken. Scampi met romig komkommersausje is zo'n kleurrijk en smaakvol gerecht waar je blij van wordt.
Amuse van zalm, garnalen en avocadomousse
Wil je een keer echt goed voor de dag komen bij je gasten? Serveer dan deze amuse van zalm, garnalen en avocadomousse. Met gemarineerde rammenas.
Bijgerechten, lunchgerechten, salades en soepen
Een eenvoudige soep ziet er al snel heel feestelijk en spectaculair uit met een paar grote garnalen als topping. En natuurlijk zijn garnalen een onmisbaar onderdeel van een vissoep als bouillabaisse. Ook in een salade, een lunchgerecht of een bijgerecht zijn ze een prima toevoeging.
Toprecept: Salade met grote garnalen voor op brood of toast
Zo maak je makkelijk en snel een luxe, romige salade voor op brood of toast: grote garnalen, cherrytomaten en dille.
Salade met pittige grote garnalen
Een frisse salade met pittige grote garnalen, daar wordt iedere schaaldierenliefhebber blij van. Maak ze zo pittig als je lekker vindt!
Kleine quiches met zalm en garnalen
Heerlijk als lunch, maar ze doen het ook heel goed als voorgerechtje in een feestelijk menu, deze kleine quiches met zalm en garnalen.
Vispakketje “bouillabaisse”, met verse rouille
Vispakketje "bouillabaisse", naar een typisch visgerecht uit Marseille. Eens helemaal anders, maar boordevol smaak!
Aspergesoep met zalm en garnalen
Dit recept staat binnen een half uur op tafel. Met aspergesoep met zalm en garnalen serveer je iets moois. Succes gegarandeerd!
Bouillabaisse zelf maken; nodig je vrienden maar vast uit!
Verse vis, mosselen en garnalen. Dat gaat er in een bouillabaisse. Als je dit recept gaat maken kies je natuurlijk voor lokale vissoorten.
Hoofdgerechten, de lekkerste recepten met garnalen
Met een hoofdgerecht waarin garnalen een hoofdrol spelen scoor je bonuspunten bij je tafelgenoten. Een pastagerecht of een heerlijke, romige risotto wordt gelijk een feestje op je bord als er garnalen in zitten. Ook in een oosterse curry passen de schaaldieren heel goed. Een vispannetje wordt extra lekker met garnalen. En heb je al eens garnalen op de barbecue bereidt? Je ziet het, mogelijkheden te over. Lees hier onder de lekkerste recepten met garnalen!
Pasta met scampi, kerrie en appel; een zoet en hartig topgerechtje
Een smaakexplosie op je bord: Pasta met zure appel, scampi en een roomsaus met kerrie. Fris, romig en een vleugje zoet
Jambalaya met garnalen
Serveer de smaken van Louisiana met deze jambalaya met garnalen. Met dit recept ga je zelf comfortfood maken waar je blij van wordt.
Asperges met ossenhaas en garnalen; lekker lokaal uit de wok
Een surf en turf met een oosters tintje, maar van Hollandse producten. Asperges met ossenhaas en garnalen. Zo at je asperges nog nooit!
Viscurry in kokossaus
Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en houd je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!
Lamsrack met garnalen; een heerlijke surf en turf
Altijd al eens een lamsrack willen bereiden, maar geen idee hoe? Wij laten je zien hoe je een lamsrack met garnalen surf en turf bereidt!
Gumbo; een echte Amerikaanse klassieker
Gumbo is een traditionele stoofschotel uit Louisiana, in de Verenigde Staten. Het is heerlijk gerecht met vol groenten, vlees en vis!
Pad Thai; de echte maak je met garnalen!
Heb jij wel eens Pad Thai gemaakt? En koop je dan een verspakket in de supermarkt of zoek je de juiste ingrediënten zelf bij elkaar?
Vispakketje met grote garnalen en coquilles
Een vispakketje met grote garnalen en coquilles, een perfect huwelijk van heerlijke geuren en verse smaken.
Hapjes met garnalen
Wat is een borrel zonder borrelhapjes? Dat is maar een kale bedoening. Serveer eens iets anders dan kaas en worst! Want met garnalen maak je de lekkerste borrelhapjes! Gefrituurd, in een wontonjasje bijvoorbeeld. En bij een tapasborrel of maaltijd mogen garnalen in knoflook natuurlijk al helemaal niet ontbreken.
Krokante garnalen of garnalenbeignets + zoetzure sinaasappeldip
Maak zelf krokante garnalen! Dit recept voor garnalenbeignets is knapperig, sappig en onweerstaanbaar lekker. Dit wordt jouw favo snack!
Garnalen in knoflook of gamba’s al ajillo
Gamba's al ajillo, dat klinkt heel Spaans en dat is het ook. Op zijn Nederlands; garnalen in knoflook. Een snel en makkelijk te maken hapje.
Grote garnalen aan een spiesje; een makkelijk en snel recept
Serveer bij een feestelijke gelegenheid eens een wat luxer borrelhapje. Met grote garnalen aan een spiesje zet je iets bijzonders op tafel.
Scampi’s in wontonjasje
Een hapje, of een begeleider voor een aperitief? Maak deze scampi's in wontonjasje eens. Een heerlijk krokant hapje waar iedereen van geniet.
Garnalen; de lekkerste tips & recepten
Garnalen, de vele soorten en maten maken het kiezen niet altijd even makkelijk. Wij hebben de belangrijkste feiten op een rijtje gezet!