• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Remeker kaas: een bijzondere Nederlandse kaas

Puur natuur en barstensvol smaak

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
0
Remeker kaas

Remeker kaas – Er bestaat een goede kans dat jij nog nooit van Remeker kaas gehoord hebt. En dat is echt wel jammer. Misschien is het in jouw regio helemaal niet verkrijgbaar, maar bij een goede kaasspeciaalzaak kun je zeker Remeker bestellen. Remeker is een fantastische Nederlandse kaas, gemaakt in de Gelderse vallei. Je hoeft niet altijd naar Frankrijk voor een lekker kaasje; ook in Nederland worden, naast de bekende Goudse kaas, fantastisch lekkere kazen gemaakt. Remeker is een lokale kaas uit Gelderland en deze unieke kaas staat symbool voor kwaliteit, vakmanschap en duurzaamheid.

Wat maakt Remeker kaas zo bijzonder?

Remeker kaas wordt gemaakt op boerderij De Groote Voort in Lunteren. Het is een 100% rauwmelkse kaas, gemaakt van de melk van Jersey-koeien. Het unieke aan deze kaas zit niet alleen in de smaak, maar ook in de manier waarop hij geproduceerd wordt. De koeien krijgen gras en kruiden uit eigen weilanden, en het gebruik van kunstmest en antibiotica is volledig uitgebannen. Alles draait hier om balans met de natuur. Dat proef je terug in de kaas.

Proef de natuur

remeker kaas soorten

Remeker kaas is puur natuur. Het geheim achter de bijzondere smaak zit in het ambachtelijke proces. De melk wordt direct na het melken verwerkt, zodat alle natuurlijke aroma’s behouden blijven. En dat proef je! Het assortiment bestaat uit verschillende varianten:

  • Remeker pril – 2-3 maanden gerijpt – zacht en boterachtig van smaak
  • Remeker rijp – 7-8 maanden gerijpt – volle rijpe smaak
  • Olde Remeker – 13 maanden gerijpt – intens en romig met zoutkristallen
  • Remeker pracht – 18 maanden gerijpt – een complex samenspel van smaken

Remeker is een biologische kaas die gemaakt is van rauwe melk.

Rauwmelkse kaas zonder korst

Wat Remeker extra uniek maakt, is dat het een rauwmelkse kaas is. Veel kazen in de supermarkt zijn gepasteuriseerd, wat betekent dat de melk verhit wordt om bacteriën te doden. Hoewel dit de houdbaarheid verlengt, gaat er ook veel van de smaak en voedingswaarde verloren. In rauwe melk zitten natuurlijke enzymen en goede bacteriën die bijdragen aan een betere spijsvertering en een vollere smaak.

Veel kazen in de supermarkt zitten vol toevoegingen zoals conserveermiddelen en kleurstoffen. Remeker kaas bewijst dat dit helemaal niet nodig is. De enige toevoegingen bij de bereiding zijn zuursel en biologisch stremsel.

Opvallend aan Remeker is dat de kaas geen traditionele kaaskorst heeft. In plaats daarvan worden ze, na het pekelen met ongeraffineerd zeezout, ingesmeerd met ghee, een soort geklaarde boter, om de buitenkant van de kaas te beschermen. Die ghee wordt door Remeker zelf gemaakt.

Het rijpen van natuurkorst kaas

De kaas wordt minder dan twee dagen gepekeld en is daardoor vrij laag in zoutgehalte. Dit is slechts 1,8% droge stof waardoor Remeker kaas geschikt is voor zoutarme diëten.

Na het pekelen wordt de Remeker kaas in een rijpingsruimte op houten planken gerijpt. Hier worden de kazen met regelmaat ingesmeerd met ghee om de korst te beschermen tegen uitdroging en ongewenste schimmels. Zo ontstaat een prachtige witte schimmelcultuur op de kaas. Die schimmels komen uit de leefomgeving van de koeien. De schimmels breken uiteindelijk de ghee af tot kleine smaakstofjes die tijdens het eten voor heel veel smaak zorgen.

Tijdens het rijpen van de kaas zetten de vetten en eiwitten uit de melk zich om in bacteriën en enzymen. Die bacteriën en enzymen zorgen voor de kenmerkende smaak van Remeker kaas.

Je proeft het seizoen in Remeker kaas

Wat Remeker extra bijzonder maakt, is dat je letterlijk de seizoenen proeft in de kaas. De melk die gebruikt wordt, varieert afhankelijk van het jaargetijde. In de zomer, als de koeien vers gras en kruiden eten, is de melk rijker en voller van smaak. In de winter heeft de kaas een subtiel andere toon, omdat de koeien hooi eten.

Met Remeker wordt kiezen voor lokaal een feest

Je moet natuurlijk niet vanuit Maastricht naar Lunteren rijden om Remeker kaas te gaan halen. Alhoewel dat nog altijd dichterbij is dan Frankrijk. Maar kijk vooral ook eens in je eigen omgeving naar lokale producten. Eén ding is zeker. Met Remeker kaas kies je niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor een lokale en duurzame kaas. In een tijd waarin de impact van voedselproductie steeds belangrijker wordt, is kiezen voor lokale producten als Remeker een stap in de goede richting. En doe jezelf een plezier, proef het eens! Want dat is echt geen straf!

Recepten met Remeker kaas

Hollanders staan bekend om hun voorliefde voor een boterham met kaas. Dat kan uitstekend met Remeker. De kaas heeft zoveel smaak dat je een plakje minder nodig hebt, en toch echt geniet van die oer-Hollandse traditie. En daarnaast kun je deze prachtige kazen op veel meer manieren gebruiken. Uiteraard is dit een smaakfeestje op een kaasplankje. Ook salades en warme gerechten krijgen een boost door Remeker te gebruiken. Hieronder staan een paar leuke recepten om je op weg te helpen. Er zijn nog veel meer lekkere gerechten te bedenken waarin Remeker kaas perfect tot zijn recht komt. Experimenteer vooral zelf, maar dat kan niet, als je niet eerst de Remeker kaas geproefd hebt. Met onderstaande recepten en bovenstaande informatie heb jij wat te vertellen aan tafel.

Kaas uienbroodje met Remeker kaas
Lunch

Kaas uienbroodje met Remeker kaas

Een echt lekker kaas uienbroodje met Remeker kaas. Een knapperig broodje boordevol gekarameliseerde uien en een laag romig wegsmeltende kaas

Check het recept of lees de infoDetails
Kaassoufflé van Remeker kaas
Voorgerecht

Kaassoufflé van Remeker kaas

Laat je niet weerhouden door het woord soufflé, want een kaassoufflé van Remeker kaas maken is makkelijker dan je denkt en geweldig lekker.

Check het recept of lees de infoDetails
Prikkertjes met Nederlandse kaas
Hapjes

Prikkertjes met Nederlandse kaas; trots op Nederland

Steel de show met prikkertjes van Nederlandse kaas. Dat is niet oubollig, dat is hartstikke hip. Dit is een lokale kaasplank 2.0

Check het recept of lees de infoDetails
Crostini met Remeker Pracht
Hapjes

Crostini met oude kaas (Remeker Pracht)

Serveer eens een grote schaal crostini met oude kaas. Dit is makkelijk en snel te maken en het resultaat is geweldig lekker.

Check het recept of lees de infoDetails
Oude remeker met stoofperenchutney
Nagerecht

Steel de show met oude remeker met stoofperenchutney

Een diner zo afsluiten dat het bij iedereen in herinnering blijft? Geef een kaasplankje met oude remeker met stoofperenchutney. Zo lekker!!

Check het recept of lees de infoDetails
Kaasburger met oude remeker kaas
Lunch

De ultieme kaasburger met oude remeker kaas

Een paar echt goede ingrediënten en een beetje tijd, meer is er niet nodig voor de ultieme kaasburger met oude remeker kaas.

Check het recept of lees de infoDetails
Vorige Volgende
Nederlandse kaas

Nederlandse kaas

Ontdek heerlijke Nederlandse kaas. Niet alleen de Goudse. Natuurlijk vind je hier ook de lekkerste recepten met kaas uit Nederland.

DeelPinVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!