• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

Met natuurlijk de lekkerste recepten

Redactie door Redactie
in Specials
0
Riblappen

Riblappen – Je bent ze vast wel eens tegengekomen als je runderstoofvlees ging kopen. Want het vlees is heel geschikt om de lekkerste stoofpotjes van te maken. En niet te vergeten het ouderwetse ‘draadjesvlees’ zoals je oma dat maakte. Maar waarom kocht je riblappen voor de recepten van jouw stoofschotels, en niet bijvoorbeeld sukadelappen of runderlappen?

Riblappen en andere lappen

Riblappen dus, maar wat zijn dat nu precies? En wat maakt ze anders dan ‘gewone’ runderlappen en sukadelappen? Het is een onderwerp dat nogal wat verwarring wekt, want al die lappen zijn afkomstig van het rund. En riblappen zijn wel runderlappen, maar een runderlap is niet altijd een riblap. En er zit dus wel degelijk verschil in al die lappen. Riblappen zijn de meest malse runderlappen. Dit vlees wordt gesneden uit de dikke rib, oftewel de voorste ribben van het rund. Ze zitten in de buurt van de hals van de koe en ze zijn wat vetter dan de ‘gewone’ runderlappen en sukadelappen. Dit vet moet je zeker laten zitten tijdens de bereiding van het vlees, het maakt dat het vlees veel meer smaak heeft en heerlijk zacht wordt als je het stooft. Als je het liever niet opeet, kun je wat er van overblijft na het klaarmaken er altijd nog afsnijden.

Hoe maak je riblappen klaar?

Daar kun je eigenlijk maar een ding op zeggen; met geduld. Want riblappen klaarmaken kost gewoon best veel tijd. Stoven met rundvlees is geen klusje waar je vlak voor het eten nog even aan begint. Als het vlees aangebraden is, en je er vocht aan toegevoegd hebt, moet het zeker nog twee uur stoven. Maar eigenlijk is het lekkerder om het vlees zeker nog een uur extra te laten pruttelen. Het wordt dan echt heel gaar en valt bijna in draadjes uit elkaar. Dus, voor een geweldig resultaat van je recepten neem je de tijd.

Waar koop je die lappen en hoe bewaar je ze?

Riblappen koop je het best bij de slager, maar je kunt ze ook in de supermarkt vinden. Je kunt riblappen, mits goed verpakt, 2 dagen in de koelkast bewaren. Voor riblappen die je bij de supermarkt hebt gekocht kun je de houdbaarheidsdatum op de verpakking aanhouden. Wil je het vlees langer bewaren? Dan is het een goed idee om het in te vriezen. Goed verpakt en ingevroren bij minstens -18 graden, kun je riblappen ongeveer 9 maanden in de vriezer bewaren.

Recepten met riblappen

Zoals al gezegd, de lekkerste stoofpotten maak je met riblappen. Ga je het voor het Limburgs ‘zoervleisj’? Of ga je liever voor internationale recepten? Je vindt hier de recepten van alle bekende internationale stoofschotels. Kies maar uit; goulash, rendang, Boeuf Bourguignon, stifado… of gaat je voorkeur uit naar oma’s draadjesvlees? Die staat er ook bij!

Feijoada
Vleesgerechten

Feijoada; uit Brazilië

Houd je van vlees? Dan moet je deze Feijoada echt eens maken. Stoofvlees van het rund, van het varken, en pittige chorizo in een lekkere saus!

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Een heerlijke Griekse stoofpot van rundvlees, dat is Stifado. En die maak je makkelijk zelf. Zin in Griekenland? De keuken in en stoven maar!

Goulash
Stoofschotel

Goulash; een grote pan vol verse ingrediënten

Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo'n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je 's avonds graag voor thuis komt.

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze

Goulash is een verwarmend gerecht, vol smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een familierecept met veel rundvlees.

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Hou je van gestoofd rundvlees en van Oosters eten? Maak dan beslist deze rendang eens. Heerlijk zacht vlees in een gekruide kokossaus.

Jachtschotel
Stoofschotel

Jachtschotel

Gestoofd rundvlees, aardappels en appels, en een paar uurtjes tijd, daarmee maak je een heerlijke jachtschotel. Lekker winters comfortfood!

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong

Draadjesvlees is heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er wel een beetje tijd voor uittrekken. Het resultaat is heel mals suddervlees

Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen
Stoofschotel

Stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen

Je hebt er even geduld voor nodig, maar dan heb je wel de lekkerste stoofschotel met rundvlees, bier en pruimen die je maar kan bedenken.

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes
Stoofschotel

Gestoofde riblappen met verse zilveruitjes

Een heerlijk stoofvleesgerecht met zoetzuur gekarameliseerde uitjes, dat zijn deze gestoofde riblappen met verse zilveruitjes. Lekker!

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg

Een streekgerecht uit Limburg is Limburgs zoervleisj of zuurvlees. Een stoofschotel met azijn, appelstroop en natuurlijk ontbijtkoek.

Stoofpot met rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot met rundvlees

Het recept voor een lekker en makkelijk eenpansgerecht. In deze stoofpot met rundvlees worden de aardappels en groenten gelijk mee gestoofd.

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Stoven kost vaak tijd. Maar het kan ook snel met dit recept. Maak deze riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan in 40 minuten!!

Vorige Volgende
Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

Tags: Vlees
DeelPin159VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief