• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Riblappen; voor stoofpotjes en draadjesvlees

door Elise de Haan
in Specials
0
0
Riblappen

Riblappen – Je bent ze vast wel eens tegengekomen als je runderstoofvlees ging kopen. Want het vlees is heel geschikt om de lekkerste stoofpotjes van te maken. En niet te vergeten het ouderwetse ‘draadjesvlees’ zoals je oma dat maakte. Maar waarom kocht je riblappen voor jouw stoofschotel, en niet bijvoorbeeld sucadelappen of runderlappen?

Riblappen en andere lappen

Riblappen dus, maar wat zijn dat nou precies? En wat maakt ze anders dan ‘gewone’ runderlappen en sucadelappen? Het is een onderwerp dat nogal wat verwarring wekt, want al die lappen zijn afkomstig van het rund. En riblappen zijn wel runderlappen, maar een runderlap is niet altijd een riblap. En er zit dus wel degelijk verschil in al die lappen. Riblappen zijn de meest malse runderlappen. Dit vlees wordt gesneden uit de dikke rib, oftewel de voorste ribben van het rund. Deze zitten in de buurt van de hals van de koe. Ze zijn wat vetter dan de ‘gewone’ runderlappen en sucadelappen. Dit vet moet je zeker laten zitten tijdens de bereiding van het vlees, het maakt dat het vlees veel meer smaak heeft en heerlijk zacht wordt als je het stooft. Als je het liever niet opeet, kun je wat er van overblijft na het bereiden er altijd nog afsnijden.

Hoe bereid je riblappen?

Daar kunnen we eigenlijk maar een ding op zeggen; met geduld. Want riblappen bereiden kost gewoon best veel tijd. Stoven met rundvlees is geen klusje waar je vlak voor het eten nog even aan begint. Als het vlees aangebraden is, en je er vocht aan toegevoegd hebt, moet het zeker nog twee uur stoven. Maar eigenlijk is het lekkerder om het vlees zeker nog een uur extra te laten pruttelen. Het wordt dan echt heel gaar en valt bijna in draadjes uit elkaar. Dus, voor een geweldig resultaat neem je de tijd.

Kopen en bewaren

Riblappen koop je het best bij de slager, maar je kunt ze ook in de supermarkt vinden. Je kunt riblappen, mits goed verpakt, 2 dagen in de koelkast bewaren. Voor riblappen die je bij de supermarkt hebt gekocht kun je de houdbaarheidsdatum op de verpakking aanhouden. Wil je het vlees langer bewaren? Dan is het een goed idee om het in te vriezen. Goed verpakt en ingevroren bij minstens -18 graden, kun je riblappen ongeveer 9 maanden in de vriezer bewaren.

Recepten met riblappen

Zoals al gezegd, de lekkerste stoofpotten maak je met riblappen. Ga jij het voor het Limburgs zoervleisj? Of ga je liever internationaal? We hebben de recepten van alle bekende internationale stoofschotels voor je. Kies maar uit; goulash, rendang, Boeuf Bourguignon, stifado… of gaat je voorkeur uit naar oma’s draadjesvlees? Die staat er ook bij!

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

Een streekgerecht uit Limburg is Limburgs zoervleisj of zuurvlees. Een stoofschotel met azijn, appelstroop en natuurlijk ontbijtkoek.

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Stoven kost vaak tijd. Maar het kan ook snel met dit recept. Maak deze riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan in 40 minuten!!

Stoofpot met rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot met rundvlees

Het recept voor een lekker en makkelijk eenpansgerecht. In deze stoofpot met rundvlees worden de aardappels en groenten gelijk mee gestoofd.

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Goulash is een verwarmend gerecht, vol smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een familierecept met veel rundvlees.

Rendang daging
Stoofschotel

Rendang; stoofvlees op zijn Indonesisch

Hou je van gestoofd rundvlees en van Oosters eten? Maak dan beslist deze rendang eens. Heerlijk zacht vlees in een gekruide kokossaus.

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Draadjesvlees is heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er wel een beetje tijd voor uittrekken. Het resultaat is heel mals suddervlees

Vorige Volgende
DeelPin22Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

limburgs zoervleisj
Stoofschotel

Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg

kipgehaktballetjes met een dipsaus
Recepten

Een portie kipgehaktballetjes met een dipsaus

Spaanse stoofpot
Stoofschotel

Spaanse stoofpot met sucadelappen

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan
Vleesgerechten

Riblappen in tomatensaus uit de snelkookpan

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen