Roerei – Een ontbijt of lunch wordt extra lekker met een roerei, we hebben de lekkerste recepten en tips voor je.
Lekker begin van de dag
Eieren zijn een lekker begin van de dag. Werd er vroeger iedere dag wel een ei gegeten bij het ontbijt, tegenwoordig is dit vaak alleen in het weekeinde of een gekookt eitje mee naar het werk. Als je dan tijd hebt om lekker rustig te ontbijten, besteed er dan ook eens extra aandacht aan. Maak eens een lekker roerei! Dit kan een basis roerei zijn of met een lekkere vulling van kaas, vlees, vis, groente of kruiden. Een roerei is nooit saai.
Verse eieren
Als je een roerei maakt gebruik je natuurlijk lekkere verse eieren. Het liefst gebruik je scharreleieren van een boer uit je omgeving of misschien heb je zelf wel kippen en zodoende de allerlekkerste eieren. Het mooie daarvan is dat je precies weet wat je kippen gegeten hebben. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf kippen te houden, dat snappen we bij Lekker Tafelen wel. En die boer is misschien net iets verder weg, maar dat is perfect om een ommetje te maken, dan heb je ook weer je zo nodige beweging gehad. Maar ook in de winkels heb je veel verschillende soorten eieren. Je vindt in elke supermarkt scharrel, vrije uitloop, mais eieren en biologische eieren. Besef daarbij dat het niets uitmaakt of je een wit of een bruin ei hebt. De kleur van de schaal is afhankelijk van het ras van de kip en het voer heeft daar dus geen invloed op.
Een wit of een bruin ei het maakt niet uit.
De kleur van het ei bepaald niet of de kip een goed leven heeft.
Het lekkerste roerei
Een roerei is op z’n best als het niet helemaal door en door gaar is. Te vaak zie je droge lichtbruine stukjes ei. Veel gerechten, waaronder ook eiergerechten, horen een mooi bruin kleurtje te hebben. Maar bij roerei is dit niet het geval. Dat mag juist niet verkleuren en zelfs niet helemaal gaar zijn. Er moet nog een lichte glans over liggen. Wil je graag weten hoe je het lekkerste roerei bakt? Lees dan het onderstaande artikel.
Het perfecte roerei maken
Lekker uitgebreid ontbijten doe je natuurlijk met roerei. Wil je het perfecte roerei maken? Volg deze instructies en het gaat jou ook lukken.
Wat maakt een roerei nu zo lekker zacht?
Een roerei hoort lekker zacht en wollig te zijn. Zie je een roerei met een mooi bruin kleurtje aan de randen, dan weet je dat het niet goed bereid is. Een roerei hoort namelijk niet te verkleuren en moet maar net gaar zijn. Het beste zet je het vuur al uit voor het gaar is. Ook de toevoeging van vocht zorgt voor de zachte structuur. Meestal voeg je slagroom toe, dit geeft het lekkerste resultaat. Maar niet iedereen heeft slagroom in huis of wil dit liever niet te veel gebruiken. Je kunt dan ook melk of water gebruiken. Weet dan wel dat het eindresultaat iets minder vol van smaak is. In veel recepten wordt er ook gesmolten boter gebruikt. In dat geval heb je dus geen boter meer nodig om te bakken, dat zit tenslotte al in het eimengsel.
Serveer roerei lekker warm
Een roerei hoort lekker warm te zijn, maar ei koelt vrij snel af. Zeker als je het roerei in een grote schaal serveert, waar iedereen zelf van kan pakken, is de kans dat je koud roerei eet groot. Door de schaal of het bord eerst voor te verwarmen blijft het ei ook lekker warm. Dat verwarmen kan op meerdere manieren, je kunt de oven aanzetten en de borden even in een oven van 100 graden zetten, maar je kunt ze ook omspoelen met water, niet afdrogen en een minuut in de magnetron zetten. Derde optie is om een bak vol te laten lopen met warm water en de borden of schaal hier in te zetten tijdens het klaarmaken van de eieren. Als het roerei bijna klaar is, haal je de borden uit het warme water en droog je ze even af. Het is even iets meer werk, maar het roerei blijft zo veel langer warm en daardoor ook veel lekkerder.
Recepten; de lekkerste varianten op een basis roerei
Spinaziestamppot met roerei; eenvoudig en erg lekker
Neem verse spinazie, kruimige aardappels en scharreleitjes en maak hiervan makkelijk en snel een echt lekkere spinaziestamppot met roerei.
Roerei met garnalen op toast; thuis lunchen is het lekkerst
Lekker als lunch, bij de brunch of zelfs bij een wat later ontbijt, met romig roerei met garnalen op toast verwen je jezelf en je gasten!
Roerei met zalm
Lekker luxe ontbijten met dit recept voor roerei met zalm. Superlekker en dit makkelijke recept staat ook nog eens snel op de ontbijttafel.
Roerei met champignons
Heerlijke bruin gebakken champignons met romige stukjes ei. Roerei met champignons is gezond genieten bij ontbijt, lunch en diner.
Roerei met kaas op toast
Voor ontbijt, lunch of diner, een roerei met kaas is altijd lekker! Een makkelijk te maken recept dat in no-time op tafel staat.
Roerei met tomaat
Een ei bij ontbijt of lunch is altijd lekker, een leuke afwisseling is dit roerei met tomaat en ui. Goedkoop, simpel en heel erg lekker.
Heb je de smaak te pakken?
Als je de smaak van een lekker roerei eenmaal te pakken hebt, zul je ze steeds vaker op tafel zetten. Saai is het nooit, er is namelijk keuze genoeg. We geven nog een paar lekkere variaties voor roereieren:
- stukjes gekookte of rauwe ham
- uitgebakken stukjes bacon
- verse tuinkruiden
- gerookte vis, zoals forel, zalm, makreel of paling
- blokjes gebakken groenten zoals paprika, courgette, aubergine of prei
Maak en keuze uit een of meerdere ingrediënten, maar gebruik niet meer dan 100 gram vulling per 2 eieren.
Tafel lekker !!
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.