• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Tips, tricks en recepten met roerei

door Connie Derks
in Specials
0
0
roerei special

Roerei – Een ontbijt of lunch wordt extra lekker met een roerei, we hebben de lekkerste recepten en tips voor je.

Lekker begin van de dag

Eieren zijn een lekker begin van de dag. Werd er vroeger iedere dag wel een ei gegeten bij het ontbijt, tegenwoordig is dit vaak alleen in het weekeinde of een gekookt eitje mee naar het werk. Als je dan tijd hebt om lekker rustig te ontbijten besteed er dan ook eens extra aandacht aan. Maak een lekker roerei , dit kan een basis roerei zijn of met een lekkere vulling van kaas, vlees, vis, groente of kruiden. Een roerei is nooit saai.

Verse eieren

Als je een roerei maakt gebruik je natuurlijk lekkere verse eieren, het liefst scharreleieren van een boer uit je omgeving of misschien heb je zelf wel kippen en zodoende de allerlekkerste eieren. Het mooie daarvan is dat je precies weet wat je kippen gegeten hebben. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf kippen te houden, dat snappen we bij Lekker Tafelen wel. En die boer is misschien net iets verder weg, maar dat is perfect om een ommetje te maken, dan heb je ook weer je zo nodige beweging gehad. Maar ook in de winkels heb je veel verschillende soorten eieren, scharrel, vrije uitloop, mais eieren en biologische eieren. Besef daarbij dat het niets uitmaakt of je een wit of een bruin ei hebt. De kleur van de schaal is afhankelijk van het ras van de kip en het voer heeft daar dus geen invloed op.

Een wit of een bruin ei het maakt niet uit.

De kleur van het ei bepaald niet of de kip een goed leven heeft.

Het lekkerste roerei

Een roerei is op z’n best als het niet helemaal door en door gaar is, te vaak zie je droge lichtbruine stukjes ei. Veel gerechten waaronder ook eiergerechten horen een mooi bruin kleurtje te hebben, maar bij roerei is dit niet het geval, deze mag juist niet verkleuren en zelfs niet helemaal gaar zijn. Er moet nog een lichte glans over liggen. Wil je graag weten hoe je het lekkerste roerei bakt? Lees dan het onderstaande artikel.

Het perfecte roerei maken

Het perfecte roerei maken
Ontbijt en lunch

Lekker uitgebreid ontbijten doe je natuurlijk met roerei. Wil je het perfecte roerei maken? Volg deze instructies en het gaat jou ook lukken.

Check het recept of lees de info

Wat maakt een roerei nu zo lekker zacht?

Een roerei hoort lekker zacht en wollig te zijn. Zie je een roerei met een mooi bruin kleurtje aan de randen, dan weet je dat het niet goed bereid is. Een roerei hoort namelijk niet te verkleuren en moet maar net gaar zijn. Het beste zet je het vuur al uit voor het gaar is. Ook de toevoeging van vocht zorgt voor de zachte structuur. Meestal voeg je slagroom toe, dit geeft het lekkerste resultaat. Maar niet iedereen heeft slagroom in huis of wil dit liever niet te veel gebruiken. Je kunt dan ook melk of water gebruiken. Weet dan wel dat het eindresultaat iets minder vol van smaak is. In veel recepten wordt er ook gesmolten boter gebruikt. In dat geval heb je dus geen boter meer nodig om te bakken, dat zit tenslotte al in het eimengsel.

Serveer roerei lekker warm

Een roerei hoort lekker warm te zijn, maar ei koelt vrij snel af. Zeker als je het roerei in een grote schaal serveert waar iedereen zelf van kan pakken is de kans dat je koud roerei eet groot. Door de schaal of het bord eerst voor te verwarmen blijft het ei ook lekker warm. Dat verwarmen kan op meerdere manieren, je kunt de oven aanzetten en de borden even in een oven van 100 graden zetten, maar je kunt ze ook omspoelen met water, niet afdrogen en een minuut in de magnetron zetten. Derde optie is om een bak vol te laten lopen met warm water en de borden of schaal hier in te zetten tijdens het bereiden. Als het roerei bijna klaar is haal je ze uit het warme water en droog je ze even af. Het is even iets meer werk maar het roerei blijft zo veel langer warm en daardoor ook veel lekkerder.

Recepten; de lekkerste varianten op een basis roerei

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

Soms mag het iets luxer zijn zoals een roerei met zalm, superlekker en ook nog eens erg snel en makkelijk te maken.

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

Heerlijke bruin gebakken champignons met romige stukjes ei. Roerei met champignons is gezond genieten bij ontbijt, lunch en diner.

roerei met kaas
Ontbijt en lunch

Roerei met kaas op toast

Voor ontbijt, lunch of diner, een roerei met kaas is altijd lekker! Een makkelijk te maken recept dat in no-time op tafel staat.

roerei met tomaat
Ontbijt en lunch

Roerei met tomaat

Een ei bij ontbijt of lunch is altijd lekker, een leuke afwisseling is dit roerei met tomaat en ui. Goedkoop, simpel en erg lekker.

Vorige Volgende

Heb je de smaak te pakken?

Als je de smaak van een lekker roerei eenmaal te pakken hebt, zul je deze steeds vaker op tafel zetten. Saai is het nooit, er is namelijk keuze genoeg.  We geven nog een paar lekkere variaties voor roereieren

  • stukjes gekookte of rauwe ham
  • uitgebakken stukjes bacon
  • verse tuinkruiden
  • gerookte vis, zoals forel, zalm, makreel of paling
  • blokjes gebakken groenten zoals paprika, courgette, aubergine of prei

Maak en keuze uit een of meerdere, maar gebruik niet meer dan 100 gram vulling per 2 eieren.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin4Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus
Specials

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten
Specials

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special
Specials

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Rundvlees
Specials

Rundvlees; Soorten & Recepten

Kool
Specials

Kool; heel veel soorten en dus ook heel veel recepten

Skrei recepten
Specials

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen