• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Roerei, een lekker begin van de dag

Tips, tricks en recepten met roerei

door Connie Derks
in Specials
0
0
roerei special

Roerei – Een ontbijt of lunch wordt extra lekker met een roerei, we hebben de lekkerste recepten en tips voor je.

Lekker begin van de dag

Eieren zijn een lekker begin van de dag. Werd er vroeger iedere dag wel een ei gegeten bij het ontbijt, tegenwoordig is dit vaak alleen in het weekeinde of een gekookt eitje mee naar het werk. Als je dan tijd hebt om lekker rustig te ontbijten besteed er dan ook eens extra aandacht aan. Maak een lekker roerei , dit kan een basis roerei zijn of met een lekkere vulling van kaas, vlees, vis, groente of kruiden. Een roerei is nooit saai.

Verse eieren

Als je een roerei maakt gebruik je natuurlijk lekkere verse eieren, het liefst scharreleieren van een boer uit je omgeving of misschien heb je zelf wel kippen en zodoende de allerlekkerste eieren. Het mooie daarvan is dat je precies weet wat je kippen gegeten hebben. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf kippen te houden, dat snappen we bij Lekker Tafelen wel. En die boer is misschien net iets verder weg, maar dat is perfect om een ommetje te maken, dan heb je ook weer je zo nodige beweging gehad. Maar ook in de winkels heb je veel verschillende soorten eieren, scharrel, vrije uitloop, mais eieren en biologische eieren. Besef daarbij dat het niets uitmaakt of je een wit of een bruin ei hebt. De kleur van de schaal is afhankelijk van het ras van de kip en het voer heeft daar dus geen invloed op.

Een wit of een bruin ei het maakt niet uit.

De kleur van het ei bepaald niet of de kip een goed leven heeft.

Het lekkerste roerei

Een roerei is op z’n best als het niet helemaal door en door gaar is, te vaak zie je droge lichtbruine stukjes ei. Veel gerechten waaronder ook eiergerechten horen een mooi bruin kleurtje te hebben, maar bij roerei is dit niet het geval, deze mag juist niet verkleuren en zelfs niet helemaal gaar zijn. Er moet nog een lichte glans over liggen. Wil je graag weten hoe je het lekkerste roerei bakt? Lees dan het onderstaande artikel.

Het perfecte roerei maken

Het perfecte roerei maken
Ontbijt en lunch

Lekker uitgebreid ontbijten doe je natuurlijk met roerei. Wil je het perfecte roerei maken? Volg deze instructies en het gaat jou ook lukken.

Check het recept of lees de info

Wat maakt een roerei nu zo lekker zacht?

Een roerei hoort lekker zacht en wollig te zijn. Zie je een roerei met een mooi bruin kleurtje aan de randen, dan weet je dat het niet goed bereid is. Een roerei hoort namelijk niet te verkleuren en moet maar net gaar zijn. Het beste zet je het vuur al uit voor het gaar is. Ook de toevoeging van vocht zorgt voor de zachte structuur. Meestal voeg je slagroom toe, dit geeft het lekkerste resultaat. Maar niet iedereen heeft slagroom in huis of wil dit liever niet te veel gebruiken. Je kunt dan ook melk of water gebruiken. Weet dan wel dat het eindresultaat iets minder vol van smaak is. In veel recepten wordt er ook gesmolten boter gebruikt. In dat geval heb je dus geen boter meer nodig om te bakken, dat zit tenslotte al in het eimengsel.

Serveer roerei lekker warm

Een roerei hoort lekker warm te zijn, maar ei koelt vrij snel af. Zeker als je het roerei in een grote schaal serveert waar iedereen zelf van kan pakken is de kans dat je koud roerei eet groot. Door de schaal of het bord eerst voor te verwarmen blijft het ei ook lekker warm. Dat verwarmen kan op meerdere manieren, je kunt de oven aanzetten en de borden even in een oven van 100 graden zetten, maar je kunt ze ook omspoelen met water, niet afdrogen en een minuut in de magnetron zetten. Derde optie is om een bak vol te laten lopen met warm water en de borden of schaal hier in te zetten tijdens het bereiden. Als het roerei bijna klaar is haal je ze uit het warme water en droog je ze even af. Het is even iets meer werk maar het roerei blijft zo veel langer warm en daardoor ook veel lekkerder.

Recepten; de lekkerste varianten op een basis roerei

roerei met zalm
Ontbijt en lunch

Roerei met zalm

Soms mag het iets luxer zijn zoals een roerei met zalm, superlekker en ook nog eens erg snel en makkelijk te maken.

roerei met champignons
Ontbijt en lunch

Roerei met champignons

Heerlijke bruin gebakken champignons met romige stukjes ei. Roerei met champignons is gezond genieten bij ontbijt, lunch en diner.

roerei met kaas
Ontbijt en lunch

Roerei met kaas op toast

Voor ontbijt, lunch of diner, een roerei met kaas is altijd lekker! Een makkelijk te maken recept dat in no-time op tafel staat.

roerei met tomaat
Ontbijt en lunch

Roerei met tomaat

Een ei bij ontbijt of lunch is altijd lekker, een leuke afwisseling is dit roerei met tomaat en ui. Goedkoop, simpel en erg lekker.

Vorige Volgende

Heb je de smaak te pakken?

Als je de smaak van een lekker roerei eenmaal te pakken hebt, zul je deze steeds vaker op tafel zetten. Saai is het nooit, er is namelijk keuze genoeg.  We geven nog een paar lekkere variaties voor roereieren

  • stukjes gekookte of rauwe ham
  • uitgebakken stukjes bacon
  • verse tuinkruiden
  • gerookte vis, zoals forel, zalm, makreel of paling
  • blokjes gebakken groenten zoals paprika, courgette, aubergine of prei

Maak en keuze uit een of meerdere, maar gebruik niet meer dan 100 gram vulling per 2 eieren.

Tafel lekker !!

Tags: Eieren
DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit
Specials

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

Toetjes met aardbeien
Specials

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

9 + twaalf =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen