• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Runderlappen

door Elise de Haan
in Specials
0
0
Runderlappen

Runderlappen – Vlees van het rund wordt gesneden in allerlei ‘lappen’. Er liggen bij de slager riblappen, sucadelappen, bieflappen, allerlei verschillende namen voor verschillende delen van het rund. En dan liggen er ook nog runderlappen… zie jij door de bomen het bos nog? Weet jij het verschil tussen die lappen en al die andere lappen?

Sucadelappen, Riblappen of … Runderlappen?

Nu zul je denken ‘die sucadelappen en die riblappen zijn toch ook gewoon runderlappen?’ Dat klopt, in basis zijn natuurlijk alle lappen die van het rund gesneden worden runderlappen. Maar dat maakt ze nog geen sucadelappen, bieflappen of riblappen. In dit artikel wordt specifiek de ‘runderlap’ belicht.

De runderlap is de magerste onder de stoofvleeslappen. Waar bij de riblappen een duidelijke vetrand zichtbaar is en het vlees behoorlijk dooraderd is, heeft deze beduidend minder vet. Ook ontbreekt de kenmerkende pees die je ziet bij sucadelappen. Er worden twee soorten runderlappen verkocht, namelijk de magere en de doorregen runderlap. Deze laatste bevat meer vet dan de magere.

Runderlappen worden gesneden uit het voorste gedeelte van het rund. Het is vlees dat meer gewerkt heeft, en daardoor minder mals is dan bijvoorbeeld de riblap. Runderlappen vallen dan ook minder uit elkaar als ze gestoofd worden. Wil je lapjes die mooi in vorm blijven? Kies dan voor de runderlap. Wil je draadjesvlees dat echt uit elkaar valt? Dan neem je liever een riblap.

Runderlappen bereiden? Dat is niet even snel!

Het stoven van rundvlees is niet iets wat je in een half uurtje hebt geregeld. Een uur of drie ben je er zeker wel aan kwijt. Maar langer is zeker geen slecht idee. Hoe langer je ze stooft, hoe zachter ze zullen worden. Je moet het vlees aanbraden, vocht en andere ingrediënten voorbereiden en toevoegen. En dan moet het nog een paar uurtjes stoven. Rundvlees stoven is dus niet geschikt als je een snelle maaltijd op tafel wilt zetten. Wat dan wel weer handig is, is dat je runderlappen van tevoren kunt bereiden. Dan hoef je ze alleen nog even op te warmen als je wilt gaan eten. En dan kun je natuurlijk wel een snelle maaltijd met gestoofd rundvlees op tafel toveren.

Kopen en bewaren

Runderlappen kun je bij de slager kopen, maar ze worden ook in de supermarkt verkocht. Hoe lang kun je ze bewaren? Houd voor het bewaren de houdbaarheidsdatum op de verpakking aan. Heb je het vlees bij de slager gekocht, ga dan uit van maximaal 2 dagen in de koelkast in de verpakking die de slager er om heeft gedaan. Rundvlees is ook geschikt om in te vriezen. Goed verpakte runderlappen kun je bij -18 graden 9 maanden in de diepvries bewaren.

Recepten met runderlappen

Je kunt er heerlijke stoofpotjes mee maken. Een simpel Hollands stoofpotje, of een met een Noord-Afrikaans tintje. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden. Gestoofd in rode wijn of een maaltijdsoep met rundvlees? Het kan allemaal!

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Wil je een eenvoudige, maar écht lekkere stoofpot van rundvlees maken? Dit recept helpt je op weg. Een stoofpot van rundvlees met veel smaak.

Tex-Mex bonensoep
Maaltijdsoep

Tex-Mex bonensoep

Een heerlijke, gevulde maaltijdsoep met peulvruchten en rundvlees? Proef deze Tex-Mex bonensoep, met kidneybonen en gestoofde runderlappen!

Runderlapjes in rode wijn
Vleesgerechten

Runderlapjes in rode wijn

Zin in gestoofd rundvlees? Dan is het tijd voor runderlapjes in rode wijn. Lekker op smaak gebracht met verwarmende specerijen en citrus!

Hollands stoofpotje
Stoofschotel

Hollands stoofpotje; van runderlappen

Een heerlijk Hollands stoofpotje, bereid met runderlappen. Heerlijk bij een maaltijd met gekookte aardappelen en groente, het AGV'tje!

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje
Vleesgerechten

Runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje

Geef eens een andere draai aan je stoofvlees. Deze runderlappen met een Noord-Afrikaans tintje zijn lekker pittig met een beetje zoet!

draadjesvlees
Vleesgerechten

Oma’s draadjesvlees; Smelt op je tong

Draadjesvlees is heerlijk langzaam gegaard rundvlees, je moet er wel een beetje tijd voor uittrekken. Het resultaat is heel mals suddervlees

Vorige Volgende
Tags: Vlees
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel
Specials

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank
Specials

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel
Specials

Rode kool met appel; een fantastische combi

Spitskool
Specials

Spitskool; van alle markten thuis!

ei in soep 1
Specials

Ei in soep; geef je soep een extraatje

Aardappelsoep
Specials

Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget

Aardappelschotels
Specials

Aardappelschotels; heerlijke recepten!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen