• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, oktober 3, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Ga je voor een stoer stuk vlees op de barbecue? Kies dan eens voor rundvlees.

door Connie Derks
in Specials
0
0
rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue – stoere stukken vlees of een heerlijke hamburger met rundvlees kan het allemaal.

Barbecueën kan op verschillende manieren, je kunt naar de supermarkt gaan en een mix pakket kopen en worstjes, maar je kunt ook een lekker stuk rundvlees bij de slager gaan halen. Er zijn echt heel veel soorten rundvlees die geschikt zijn om te barbecueën. Die rundvleessoorten zijn misschien niet goedkoop, maar je kunt beter geld uitgeven aan één mooi stuk vlees dan aan vijf soorten van mindere kwaliteit. Het is ook nog beter voor je lijf en het milieu. Het is belangrijk om te weten welke soorten vlees geschikt zijn en hoe je ze het beste kunt bereiden. We zijn aan het barbecueën gegaan en hebben gemarineerd, gegrild en geproefd en de resultaten uitgewerkt tot de lekkerste recepten.

Koop liever één stuk vlees van kwaliteit dan vijf soorten goedkoop vlees

Kies voor een eenvoudige maar lekkere marinade

Een goed stuk rundvlees voor op de barbecue kun je van tevoren in een marinade leggen om er je eigen smaak aan mee te geven. Marineren voegt smaak en malsheid toe aan het rundvlees. Het is niet moeilijk, een marinade kan al bestaan uit olie, knoflook en verse kruiden zoals tijm of rozemarijn. Laat het vlees minstens een uur, maar bij voorkeur een nacht marineren om de smaken goed in het vlees te laten trekken. Voordat je het vlees op de barbecue legt, laat je het op kamertemperatuur komen en dep je het droog zodat het goed dicht kan schroeien.

Neem de tijd! En dat is juist het leuke van barbecueën

Tips voor het perfect grillen van het vlees

Om rundvlees te grillen heb je een beetje geduld nodig. Begin met het voorverwarmen van de barbecue tot een hoge temperatuur, dit zorgt voor een mooie korstvorming. Leg het rundvlees op het hete rooster en sluit, als je een barbecue met deksel hebt, de deksel om de hitte vast te houden.

Het is belangrijk om het vlees niet te vaak te draaien. Laat het vlees een paar minuten liggen voordat je het gaat draaien. Het vlees zal ook loslaten van de grill als het is dichtgeschroeid. Door niet te vaak te draaien krijg je ook van die mooie grillstrepen die het vlees er extra smakelijk uit laten zien. Gebruik een tang om het vlees te draaien in plaats van een vork, om te voorkomen dat de sappen uit het vlees lekken en je alsnog met een droog stuk vlees op je bord eindigt.

Biefstuk van de barbecue

Als je voor biefstuk op de barbecue kiest, kies dan net als altijd voor kwaliteit. Zeker op de barbecue kan het nogal eens hard gaan met de temperatuur. Neem daarom geen dunne lapjes, die krijg je niet lekker gegrild. Je kunt er wel spiezen van maken, waarvoor je het vlees eerst marineert. Door te marineren heb je minder kans op een taai of droog stuk vlees dus dit is altijd aan te raden voor zowel de smaak als de textuur van het vlees.

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

biefstuk van de grill
Vleesgerechten

Biefstuk van de grill; Met een fantastische marinade

gegrilde entrecote
Vleesgerechten

Gegrilde entrecote

Vorige Volgende

Biefburgers; de snelle hamburger van puur rundvlees

Hamburgers zijn bij een barbecue meestal erg populair, zeker als je voor biefburgers kiest. Dit zijn de hamburgers van puur rundvlees en die kun je ook nog eens lekker snel grillen. Gaar ze dan ook niet te lang want de binnenkant hoort rosé te zijn. Het broodje, de sla en de saus mag natuurlijk niet ontbreken.

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Cheeseburger sliders header
Recepten

Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ

Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen we het vlees op de barbecue.

Steaks van de barbecue dat is echt genieten

Steaks zijn er in veel verschillende soorten en allemaal even lekker. Het is heel persoonlijk wat je lekker vindt, maar onthoud wel: snijd het vet niet weg, want dat maakt het vlees mals. Als je het vet niet wilt eten, snijd het dan na de bereiding af. In het volgende artikel lees je welke steak het beste bij je past.

steak op de barbecue
Kookschool

Steak op de barbecue? Welke steak kies jij?

Ben je een liefhebber van een steak op de barbecue, maar weet je niet welke de lekkerste, het magerst of het malst is? Lees het hier!

Snijd het vet niet weg dit geeft veel smaak en zorgt voor een mals stukje vlees!

Al trek gekregen in een heerlijke steak?

Heerlijke stoere stukken vlees voor het ultieme barbecue gevoel. Ook op jouw barbecue maak je met deze recepten de lekkerste steaks. Koop een groot stuk vlees en deel het pas in porties na bereiding. Dat is echt zo veel lekkerder dan die eeuwige worstjes en gemarineerde filetlapjes. Oké het is duurder, maar eet dan liever iets minder van goede kwaliteit en geniet volop.

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

gegrilde t-bone steak
Vleesgerechten

Gegrilde T-bone steak

gegrilde tomahawk
Vleesgerechten

Gegrilde Tomahawk; inclusief rub en bbq saus

Vorige Volgende

Kies eens voor een ander stuk rundvlees en grill eens bavette

Een heerlijk stuk rundvlees voor op de barbecue is de bavette, ook wel vanglap genoemd. Het is mager en iets grof van structuur en wordt vaak gebruikt om stoofvlees of gehakt van te maken. Bij de juiste bereiding is dit een geweldig lekker stuk vlees voor een goede prijs voor op de barbecue.

steak sandwich bavette
Lunch

Steak sandwich met rundvlees

Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.

Gegrilde bavette met sjalottensaus
Vleesgerechten

Gegrilde bavette met sjalottensaus

De bavette is puur al zo’n heerlijk stuk vlees dat wij aan tafel bijna vergaten de saus op te scheppen. Probeer deze gegrilde bavette ook eens uit!

Picanha wint aan populariteit

Steeds vaker zie je picanha op de barbecue, en dat is niet voor niets. In Portugal en Brazilië is dit stuk van het rund heel populair. In het volgende artikel leer je hoe je dit perfect klaarmaakt.

Picanha van de BBQ – Dat is genieten van goed vlees
Vleesgerechten

Picanha van de BBQ – Dat is genieten van goed vlees

Je kunt natuurlijk weer zo'n kant-en-klaar pakket op je barbecue gooien, maar je kunt ook een mooi stuk vlees kopen. Picanha van de BBQ is zo'n voorbeeld.

Echt de moeite waard

Kijk er niet tegenop om een groot stuk vlees als picanha op de barbecue te leggen, moeilijk is het niet. En eenmaal gebakken laat je het even rusten en heb je perfect vlees wat je in lekkere dunne plakjes snijdt. Is het onverhoopt geen barbecue weer, dan kan een picanha ook perfect in de oven of pan bereid worden.

Picanha van de BBQ
Vleesgerechten

Picanha van de BBQ, met chimichurri

Grote stukken vlees op de bbq is echt niet zo moeilijk. Picanha van de BBQ met zelfgemaakte chimichurri is daar een prima voorbeeld van!

Picanha
Kookschool

Picanha; het staartstuk van het rund

Picanha; het staartstuk van het rund, heerlijk om in zijn geheel op de barbecue te bereiden. Maar in de oven of de pan kan ook!

Ribs low en slow

Ben je liefhebber van spareribs? Probeer dan eens de runderspareribs! Door ze te marineren en langzaam te garen op een vrij laag vuur krijg je de lekkerste spareribs. Houd er wel rekening mee dat je iets meer tijd nodig hebt.

Runderspareribs
Kookschool

Runderspareribs: de andere spareribs

Steeds vaker leggen we een groot stuk vlees op de BBQ in plaats van worstjes en sateetjes. De runderspareribs zijn hier heel geschikt voor!

Runderspareribs voor een unieke en smaakvolle ervaring.

Het vlees van runderen heeft een intensere smaak in vergelijking met varkensvlees, waardoor de spareribs een robuuste en hartige smaak hebben. Door ze op de barbecue te garen, krijgen ze een heerlijke rokerige smaak. Daarnaast zorgt het grillen van runderspareribs voor een geweldige textuur. Het vlees wordt mals en sappig, terwijl de buitenkant een knapperig korstje ontwikkelt. Je kunt verschillende smaakmakers en sauzen gebruiken om de spareribs te kruiden. Of je nu houdt van een zoete barbecuesaus, of een pittige rub je kunt ze helemaal naar je eigen smaak aanpassen.

Runderribstuk
Vleesgerechten

Runderribstuk slowcooking op de barbecue

Beef back ribs in smokey whiskey marinade
Vleesgerechten

Beef back ribs in smokey whiskey marinade

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Vorige Volgende

Rundvlees op de barbecue is genieten van kwaliteit

Barbecueën is samenzijn en genieten, en met goed rundvlees gaat dit zeker lukken. Soms kan het snel met een biefstuk of entrecote, een andere keer vergt het iets meer tijd, maar lekker is het altijd. Door niet zomaar iets te doen en de juiste bereiding toe te passen kan iedereen genieten van een heerlijk stukje rundvlees van de barbecue.

Tafel lekker !!

Rundvlees

Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten

Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.

barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.

DeelPin9Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Varkenshaas met Cabralessaus
Vleesgerechten

Varkenshaas met Cabralessaus

biefstuk in een taco
Recepten

Biefstuk in een taco

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

Risotto met Provolone en broccoli
Risotto

Risotto met provolone en broccoli

Een favoriet uit de Italiaanse keuken is risotto, in ontelbare variaties. Deze risotto met provolone en broccoli moet je dan ook proberen!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Broodje gekookt ei

Een broodje gekookt ei; zo maak je er een feestje van

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Albert Valee op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Amande Groeneveld-Hordijk op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen