Rundvlees op de barbecue – Stoere stukken vlees of een heerlijke hamburger met rundvlees kan het allemaal.
Barbecueën kan op verschillende manieren, je kunt naar de supermarkt gaan en een mix pakket kopen en worstjes, maar je kunt ook een lekker stuk rundvlees bij de slager gaan halen. Er zijn echt heel veel soorten rundvlees die geschikt zijn om te barbecueën. Die rundvleessoorten zijn misschien niet goedkoop, maar je kunt beter geld uitgeven aan één mooi stuk vlees dan aan vijf soorten van mindere kwaliteit. Het is ook nog beter voor je lijf en het milieu. Het is belangrijk om te weten welke soorten vlees geschikt zijn en hoe je ze het beste kunt klaarmaken. We zijn aan het barbecueën gegaan en hebben gemarineerd, gegrild en geproefd en de resultaten uitgewerkt tot de lekkerste recepten.
Koop liever één stuk vlees van kwaliteit dan vijf soorten goedkoop vlees
Kies voor rundvlees op de barbecue een eenvoudige maar lekkere marinade
Een goed stuk rundvlees voor op de barbecue kun je van tevoren in een marinade leggen om er je eigen smaak aan mee te geven. Marineren voegt smaak en malsheid toe aan het rundvlees. Het is niet moeilijk, een marinade kan al bestaan uit olie, knoflook en verse kruiden zoals tijm of rozemarijn. Laat het vlees minstens een uur, maar bij voorkeur een nacht marineren om de smaken goed in het vlees te laten trekken. Voordat je het vlees op de barbecue legt, laat je het op kamertemperatuur komen en dep je het droog zodat het goed dicht kan schroeien.
Neem de tijd! En dat is juist het leuke van barbecueën
Tips voor het perfect grillen van het vlees
Om rundvlees te grillen heb je een beetje geduld nodig. Begin met het voorverwarmen van de barbecue tot een hoge temperatuur, dit zorgt voor een mooie korstvorming. Leg het rundvlees op het hete rooster en sluit, als je een barbecue met deksel hebt, de deksel om de hitte vast te houden.
Het is belangrijk om het vlees niet te vaak te draaien. Laat het vlees een paar minuten liggen voordat je het gaat draaien. Het vlees zal ook loslaten van de grill als het is dichtgeschroeid. Door niet te vaak te draaien krijg je ook van die mooie grillstrepen die het vlees er extra smakelijk uit laten zien. Gebruik een tang om het vlees te draaien in plaats van een vork, om te voorkomen dat de sappen uit het vlees lekken en je alsnog met een droog stuk vlees op je bord eindigt.
Biefstuk van de barbecue
Als je voor biefstuk op de barbecue kiest, kies dan net als altijd voor kwaliteit. Zeker op de barbecue kan het nogal eens hard gaan met de temperatuur. Neem daarom geen dunne lapjes, die krijg je niet lekker gegrild. Je kunt er wel spiezen van maken, waarvoor je het vlees eerst marineert. Door te marineren heb je minder kans op een taai of droog stuk vlees, dus dit is altijd aan te raden voor zowel de smaak als de textuur van het vlees.
Blonde d’Aquitaine biefstuk van de grill met gegrilde Kromme Rijn asperges
Iets heel lekkers dat snel klaar is? Een biefstuk van de grill met gegrilde asperges, mét een mosterdsausje, voldoet aan allebei die eisen.
Spies van biefstuk
Zeg je barbecue zeg je vlees. Deze spies van biefstuk is perfect om te grillen. Een variatie op de welbekende saté van varken of kip.
Biefstuk van de grill; Met een fantastische marinade
Voor een makkelijke doordeweekse BBQdag kun je dit recept maken. Biefstuk van de grill met een marinade waar iedereen van gaat houden.
Gegrilde entrecote
Snel, lekker en net iets meer luxe, dat is gegrilde entrecote van de barbecue. Met een goede kruidenboter maak je dit recept helemaal af.
Biefburgers; de snelle hamburger van puur rundvlees
Hamburgers zijn bij een barbecue meestal erg populair, zeker als je voor biefburgers kiest. Dit zijn de hamburgers van puur rundvlees en die kun je ook nog eens lekker snel grillen. Gaar ze dan ook niet te lang, want de binnenkant hoort rosé te zijn. Het broodje, de sla en de saus mag natuurlijk niet ontbreken.
Beefburgers; jouw creatie is het lekkerst
Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.
Cheeseburger sliders; kleine hamburgertjes van de BBQ
Kleine broodjes hamburger noemen ze in Amerika sliders. Voor deze cheeseburger sliders bak je zelf je eigen bolletjes en grillen we het vlees op de barbecue.
Steaks van de barbecue dat is echt genieten
Steaks zijn er in veel verschillende soorten en allemaal even lekker. Het is heel persoonlijk wat je lekker vindt, maar onthoud wel: snijd het vet niet weg, want dat maakt het vlees mals. Als je het vet niet wilt eten, snijd het er dan na de bereiding af. In het volgende artikel lees je welke steak het beste bij je past.
Steak op de barbecue? Welke steak kies jij?
Ben je een liefhebber van een steak op de barbecue, maar weet je niet welke de lekkerste, het magerst of het malst is? Lees het hier!
Snijd het vet niet weg, dit geeft veel smaak en zorgt voor een mals stukje vlees!
Al trek gekregen in een heerlijke steak?
Heerlijke stoere stukken vlees voor het ultieme barbecue gevoel. Ook op jouw barbecue maak je met deze recepten de lekkerste steaks. Koop een groot stuk vlees en deel het pas in porties na bereiding. Dat is echt zo veel lekkerder dan die eeuwige worstjes en gemarineerde filetlapjes. Oké, het is duurder, maar eet dan liever iets minder van goede kwaliteit en geniet volop.
Kies eens voor een ander stuk rundvlees op de barbecue en grill eens bavette
Een heerlijk stuk rundvlees voor op de barbecue is de bavette, ook wel vanglap genoemd. Het is mager en iets grof van structuur en wordt vaak gebruikt om stoofvlees of gehakt van te maken. Bij de juiste bereiding is dit een geweldig lekker stuk vlees voor een goede prijs voor op de barbecue.
Gegrilde bavette met sjalottensaus
De bavette is puur al zo’n heerlijk stuk vlees dat wij aan tafel bijna vergaten de saus op te scheppen. Probeer deze gegrilde bavette ook eens uit!
Steak sandwich met rundvlees
Lunchen van de barbecue. Ja, echt! Met het recept voor deze steak sandwich met rundvlees heb je een lunch die je voorlopig niet vergeet.
Picanha wint aan populariteit
Steeds vaker zie je picanha op de barbecue, en dat is niet voor niets. In Portugal en Brazilië is dit stuk van het rund heel populair. In het volgende artikel leer je hoe je dit perfect klaarmaakt.
Picanha van de BBQ – Dat is genieten van goed vlees
Je kunt natuurlijk weer zo'n kant-en-klaar pakket op je barbecue gooien, maar je kunt ook een mooi stuk vlees kopen. Picanha van de BBQ is zo'n voorbeeld.
Echt de moeite waard
Kijk er niet tegenop om een groot stuk vlees als picanha op de barbecue te leggen, het is niet moeilijk. En eenmaal gebakken laat je het even rusten en heb je perfect vlees wat je in lekkere dunne plakjes snijdt. Is het onverhoopt geen barbecueweer, dan kan een picanha ook perfect in de oven of pan klaargemaakt worden.
Picanha; het staartstuk van het rund
Picanha; het staartstuk van het rund, heerlijk om in zijn geheel op de barbecue te bereiden. Maar in de oven of de pan kan ook!
Picanha van de BBQ, met chimichurri
Grote stukken vlees op de bbq is echt niet zo moeilijk. Picanha van de BBQ met zelfgemaakte chimichurri is daar een prima voorbeeld van!
Ribs low en slow
Ben je liefhebber van spareribs? Probeer dan eens de runderspareribs! Door ze te marineren en langzaam te garen op een vrij laag vuur krijg je de lekkerste spareribs. Houd er wel rekening mee dat je iets meer tijd nodig hebt.
Runderspareribs: de andere spareribs
Steeds vaker leggen we een groot stuk vlees op de BBQ in plaats van worstjes en sateetjes. De runderspareribs zijn hier heel geschikt voor!
Runderspareribs voor een unieke en smaakvolle ervaring.
Het vlees van runderen heeft een intensere smaak in vergelijking met varkensvlees, waardoor de spareribs een robuuste en hartige smaak hebben. Door ze op de barbecue te garen, krijgen ze een heerlijke rokerige smaak. Daarnaast zorgt het grillen van runderspareribs voor een geweldige textuur. Het vlees wordt mals en sappig, terwijl de buitenkant een knapperig korstje ontwikkelt. Je kunt verschillende smaakmakers en sauzen gebruiken om de spareribs te kruiden. Of je nu houdt van een zoete barbecuesaus, of een pittige rub, je kunt ze helemaal naar je eigen smaak aanpassen.
Rundvlees op de barbecue is genieten van kwaliteit
Barbecueën is samenzijn en genieten, en met goed rundvlees gaat dit zeker lukken. Soms kan het snel met een biefstuk of entrecote, een andere keer vergt het iets meer tijd, maar het is altijd lekker. Door niet zomaar iets te doen en de juiste bereiding toe te passen kan iedereen genieten van een heerlijk stukje rundvlees van de barbecue.
Tafel lekker !!
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
Rundvlees; soorten + heel veel heerlijke recepten
Hier vind je alles over rundvlees. Soorten rundvlees als biefstuk, picanha, ossenhaas en rosbief worden hier uitgelegd, inclusief recepten.