Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Sacré cuisine! Website met recepten voor de feestdagen van onze blogster Vanessa

0 504

Lekker Tafelen blogster Vanessa van Koppen schrijft niet alleen voor ons, maar heeft ook zelf nog een website met recepten voor de feestdagen: Sacré cuisine. Hierop vindt u zowel passende recepten, als achtergrondverhalen over het hoe en waarom van bepaalde feestdagen en culinaire tradities. Als u wilt weten waar de kerststol vandaan komt en waarom hij die vreemde vorm heeft, bijvoorbeeld. Of u wilt weten welke gerechten horen bij kerst in de landen om ons heen. Ook geeft ze ook nog interessante weetjes over het ontstaan van onze feestdagen en de gebruiken er omheen.

Sacré cuisineVanessa: ‘Ik ben al jaren verzot op koken en lekker eten. Om meer invulling te kunnen geven aan de viering van onze feestdagen, leek het mij interessant om na te gaan welke gerechten er nou eigenlijk bij welke feestdagen hoorden en waarom. Dat levert een voortdurende speurtocht op langs internet, bibliotheken en archieven. Wat ik verzameld heb probeer ik uit tot een lekker en maakbaar recept, dat ik dan op mijn website plaats. Ik geef inmiddels ook lezingen over eten en feestdagen. Zo zijn de afgelopen maanden lezingen over culinaire sinterklaas- en kersttradities populair, maar de komende maanden gaan we het vooral over carnaval en de vastentijd hebben. Vasten klinkt uit een ver en katholiek verleden, maar je kunt er ook een moderne invulling aan geven, zeker nu met alle vlees- en andere voedselschandalen’.

Vanessa staat met één voet in de traditie, en met één voet probeert ze soms een trend te zetten. Zo heeft ze recepten uit de oorlogstijd gevonden, die ze voorstelt voor 4 mei om aan tafel ook deze dag te herdenken. Voor dierendag heeft ze suggesties en recepten voor een veganistisch dagje: zonder vlees en zonder dierlijke producten. Vanessa van Koppen: ‘op deze manier probeer ik de mensen ook een stukje bewustwording mee te geven. Ik merk dat daar in toenemende mate behoefte aan is’.

Vanessa geeft verder workshops, ze catert en geeft ook privé kooklessen. ‘Ik merk dat veel mensen hebben het druk hebben en stress krijgen van de gedachte om iedere dag een voedzame maaltijd op tafel te zetten, terwijl ze dat het liefste wel zouden willen. Ik help mensen om alles rondom het koken – van inkoopbeleid tot restverwerking – op orde te krijgen. Ik noem het dan ook personal kook-coaching, want veel mensen kunnen best wel koken’.

Bent u benieuwd geworden? Neem eens een kijkje op haar website www.sacrecuisine.nl of neem gerust contact met haar op: info@sacrecuisine.nl of 06-48 31 58 47.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer