Lekker Tafelen
woensdag 21 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Schnitzels

Redactie door Redactie
in Specials
0
Schnitzels zelf paneren

Schnitzels zelf paneren met stap voor stap uitleg – Lekker schnitzel, horen we je zeggen. Mogen we raden? Je denkt aan prachtige gepaneerd vlees van de slager om de hoek. Beantwoord je dit met ‘ja’, dan moet je zeker verder lezen. Beantwoord je dit met nee, dan moet je ook even verder lezen, want hierover valt altijd nog van alles te ontdekken. Zelf je schnitzel paneren is een klusje van hooguit 10 minuten, maar het geeft je wel de kans je eigen stukje vlees te kiezen. Ga je voor kip, kalf of toch varken, de keus is helemaal aan jou.

Varken, kip, kalkoen of toch kalf?

De bekendste schnitzel is wel die van varkensvlees, maar ook kip, kalkoen of kalfsvlees kan heel goed. Kalfsvlees is vaak wat duurder, maar wel iets malser dan bijvoorbeeld varkensvlees. In een schnitzel zit over het algemeen maar weinig vet en hij moet daarom ook maar kort gebakken worden, anders wordt het vlees snel te droog.

Stap voor stap schnitzels paneren
Kookschool

Stap voor stap schnitzels paneren; het geheim van een knapperige korst

Zelf schnitzels paneren is makkelijk én lekkerder. Ontdek hoe jij thuis zo'n perfect krokant korstje maakt, stap voor stap.

Check het recept of lees de infoDetails

Een aantal varianten op een rij:

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas

Schnitzel met paprika en courgette
Vleesgerechten

Schnitzel met paprika en courgette; in 30 minuten iets ECHT lekkers op tafel

Schnitzel met kaassaus van boerenkaas
Vleesgerechten

Krokante kalfsschnitzel met romige boerenkaassaus

Schnitzel met champignons en ui
Vleesgerechten

Makkelijke schnitzel met gebakken ui en champignons

Schnitzels met gekarameliseerde ui en Romero
Vleesgerechten

Schnitzel met gekarameliseerde ui en Romero

Schnitzel met Appenzeller kaassaus
Vleesgerechten

Schnitzel met Appenzeller kaassaus

Vorige Volgende

De Wiener Schnitzel is een gepaneerde kalfs- of varkensschnitzel. Om die te paneren wordt hij eerst door de bloem, dan door ei (verdund met wat melk) en vervolgens door broodkruim of paneermeel gehaald. Traditioneel wordt de Wiener schnitzel geserveerd met een schijfje of partje citroen.

De Kaasschnitzel is een schnitzel, bedekt met gesmolten kaas. Hiervoor kun je zowel de kip- of kalkoenschnitzel als de varkens- en kalfsschnitzel gebruiken.

De Peper-Roomschnitzel kan ook met kip-, kalkoen-, varkens- of kalfsvlees gemaakt worden. Die schnitzel wordt dan geserveerd met een peperroomsaus.

De Holsteiner schnitzel is een schnitzel, overgoten met gebakken ei, ui en kappertjes. Weer zijn alle vleessoorten mogelijk en dit is een Berlijnse specialiteit.

De Parijse Schnitzel is een versoberde Wiener schnitzel. Hij wordt niet gepaneerd, maar wel door bloem en ei gehaald om ze vervolgens mooi bruin te bakken.

Knoflookschnitzel met een warme knoflooksaus

Edelweiss schnitzel met satésaus en ananas

Tiroler schnitzel met champignons en kaas

Kufsteiner schnitzel met ham, kaas en ui

Schnitzel Alpe d’Huez met camembert en zoete cranberrysaus

Beierse schnitzel met ham, ananas en kaas

Barneveldse schnitzel met spek, ei en kruidenkaas

Salzburger schnitzel met champignons, ham en tomaat

Boeren schnitzel met champignons en ui

Alpenschnitzel met kaas, ui en tomaat

Vlees

Vlees

Vlees eten is een keuze, en als je daarvoor kiest, kies dan ook met je volle verstand. Wij zijn dol op een goed en lekker stuk vlees.

Tags: Vlees
DeelPin12TweetVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

zelf barbecue spiesjes maken
Specials

Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Schnitzel recepten
Specials

Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Salades met kaas
Specials

Salades met kaas die echt ergens naar smaken

Reacties 8

  1. Gerard van der Leeuw says:
    3 jaar geleden

    Een echte Wiener schnitzel is een schnitzel van kalfsvlees. Een varkensschnitzel kan wel, maar heet dan een Schnitzel Wiener Art. En is dus geen Wiener Schnitzel. Overigens wordt een echte Wiener Schnitzel alleen met zout bestrooid, geen peper, net als met de Coteletta Milanese, ook daar geen peper……

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Dank voor deze interessante aanvulling Gerard.

      Beantwoorden
  2. Esther says:
    6 jaar geleden

    Wij hebben dit geprobeerd en kopen nu nooit meer gepaneerde schnitzels. Het zelf paneren is echt wel even werk, maar echt veel lekkerder. Dankjewel voor het recept.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 jaar geleden

      Zelf maken is altijd lekkerder Esther, en er staat heel veel om zelf te maken op Lekker Tafelen

      Beantwoorden
  3. Tim Tessensohn says:
    7 jaar geleden

    Goede uitleg over het paneren en bakken.
    Enig puntje is wel dat in de Duitse keuken een Wienerschnitzel altijd kalfsvlees is!
    Anders heet het Wiener art.
    Is een belangrijk puntje voor mensen die geen varkensvlees eten

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      7 jaar geleden

      Dank Tim! En inderdaad de Wienerschnitzel is altijd kalfsvlees.

      Beantwoorden
  4. Gerard van der Leeuw says:
    8 jaar geleden

    Ha, een Holsteiner Schnitzel wordt best veel in Berlijn gegeten, maar is geen Berlijse specialiteit. De Schnitzel komt, de naam zegt het al oorspronkelijk uit Sleeswijk-Holsteinn, ten noorden van Hamburg.

    Beantwoorden
    • Samantha Roelofs says:
      8 jaar geleden

      Beste Gerard, Schijnbaar zijn er verschillende verhalen over de herkomst van de naam van de Holsteiner schnitzel, het verhaal dat mij bekend is, is die van een Duitse diplomaat met de naam Friedrich August von Holstein. Deze heer had klaarblijkelijk altijd haast en vroeg daarom zijn voor- en hoofd gerecht in één keer Zo ontstond de combinatie van het gebakken ei, de kappertjes en de schnitzel. Dit alles zou zich hebben afgespeeld in een restaurant Borghardt in Berlijn. Maar goed ik ben er zelf niet bij geweest 😉 dus naar de echte herkomst zal het altijd gissen blijven.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Vlees

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Ze zijn er weer. Aardappels van de nieuwe oogst
  • Kalfsschnitzel van de boerderij, overbakken met graskaas
  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes

Reacties

  • Shirley op Oma’s draadjesvlees; smelt op je tong
  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief