• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Spinazie en pasta; een perfecte match

De lekkerste pastarecepten met spinazie

Connie Derks door Connie Derks
in Specials
2
Spinazie & pasta

Spinazie en pasta – Maak de lekkerste gerechten met spinazie en pasta in de hoofdrol.

De combinatie van spinazie verwerkt in een pastagerecht is een hele bekende. Het wordt nooit saai, want er zijn veel verschillende combinaties mogelijk, waarvan de een nog lekkerder is dan de ander. Je kunt kiezen tussen pasta en er een lekkere vullende groentesaus bij doen, maar je kunt de pasta ook vullen met een heerlijke vulling. En wat dacht je van een heerlijke zelfgemaakte lasagne met spinazie, allemaal recepten met die twee ingrediënten in de hoofdrol.

Natuurlijk gebruik je wel verse spinazie

Met spinazie worden natuurlijk wel natuurlijk wel die verse groene blaadjes bedoeld. Veel mensen denken dat die blaadjes spinazie klaarmaken heel veel werk is, maar dat valt heel erg mee. Als je ze in porties in een grote pan gaart, is die berg zo geslonken en kun je de spinazie makkelijk verder verwerken. Was verse spinazie wel altijd goed voor het koken, want zand in je eten is niet echt lekker!

Eenpansgerechten met spinazie en pasta

De macaroni met tomatensaus en gehakt is altijd lekker en geliefd bij iedereen, maar soms wil je ook wel eens iets anders eten. Kies dan eens voor een pasta met verse spinazie. Dat is erg lekker met verse vis, maar ook vlees of gehakt (alle soorten gehakt) zijn perfect in een eenpansmaaltijd van spinazie en pasta. Een ui en knoflook mogen niet ontbreken, en rode paprika, tomaat en courgette zijn een prima aanvulling. Misschien een rood pepertje voor een beetje pit of liever een scheutje room voor een heerlijk romige saus, het kan allemaal. Dat is het fijne van koken met verse ingrediënten, je kunt het recept aanpassen zoals jij het wilt.

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie: vers en snel op tafel

Snel aan tafel met pasta met kip en spinazie vol verse groenten. Een makkelijke maaltijd waar je extra van geniet.

Pappardelle met gepofte paprika
Pastagerechten

Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta

Probeer deze makkelijke pappardelle met gepofte paprika en feta. Lekker met spinazie, cashew en crème fraîche.

Penne met verse zalm en verse spinazie
Visgerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

pasta met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Pasta met spinazie en gehakt

Een lekker en makkelijk recept voor pasta met spinazie en gehakt. Verantwoord, lekker, snel en met alleen maar verse ingrediënten.

Vorige Volgende

Pasta gevuld met spinazie

Het wordt net een beetje luxer als je de pasta vult. Dit kan door rolletjes cannelloni of grote schelpen te vullen met een heerlijke vulling met spinazie en room, kaas, tomaten of net wat je lekker vindt. Je kunt ook zelf een pastadeeg maken en er ravioli of tortellini mee maken. De spinazie kan zowel in de vulling van de ravioli worden verwerkt, als in de saus.

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie
Pastagerechten

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

Verse ingrediënten maken je gerecht. Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie bijvoorbeeld. Met tijd en liefde serveer je iets lekkers.

Pasta gevuld met spinazie
Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie serveer je als tapas. Een mooie combinatie, en eenvoudig te maken. Trakteer je gasten!

Vorige Volgende

Zelf pastadeeg maken is leuk en lekker

Het is erg leuk en vooral ook erg lekker om zelf het pastadeeg voor de pasta met spinazie te maken. Dat is minder moeilijk dan je denkt en erg leuk om eens te doen. Het is een ideale manier om op een regenachtige middag kinderen, maar ook volwassenen, kennis te laten maken met pasta. Want hoeveel mensen weten wat de ingrediënten van pasta zijn en hoe je dit maakt? Door zelf pasta te maken heb je een leerzame middag, met als traktatie de lekkerste pasta, die je echt helemaal zelf gemaakt hebt. Je vindt hier een basisrecept, met handige tips en natuurlijk een uitgebreide bereidingswijze om zelf je zelf pasta te maken.

pastadeeg maken

Pastadeeg maken; basisrecept

Pastadeeg maken is niet lastig, maar je moet wel de feiten kennen. Welke bloem gebruik je bijvoorbeeld, en ook de keuze van je olie is nogal van belang voor het uiteindelijke resultaat.

Lasagne met spinazie

Pasta met spinazie, dat kan natuurlijk ook lasagne met spinazie zijn. En wie is er nu niet dol op lasagne? Dan gaat het uiteraard niet over die kant-en-klare bakjes lasagne uit het koelvak van de supermarkt. Een verse lasagne maken is helemaal niet moeilijk, het enige wat lastiger is, is om het geduld te bewaren tot de pasta gaar is. De lekkerste en gezondste vullingen kunnen tussen die bladen worden verstopt voor je alles in de oven schuift. Kies je voor een dagje zonder vlees? Bij het recept voor een goede zelfgemaakte lasagne met spinazie zul je het vlees niet missen. Ga je voor een variant met vis, gekookte ham of kip? Het kan allemaal. In een lasagne heb je saus nodig om de pasta te laten garen, dit kan een tomatensaus zijn, maar ook een bechamelsaus of kaassaus zijn een prima optie. Zorg voor genoeg saus, die niet te stevig is, zodat de pasta genoeg vocht op kan nemen voor de lekkerste lasagne.

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Een fantastisch en makkelijk recept voor een echt lekkere groene lasagne boordevol verse groenten. En ook jij kunt dat zelf maken.

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Pastagerechten

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens deze lasagne met verse spinazie en geitenkaas

Lasagne met kipgehakt spinazie
Pastagerechten

Lasagne met kipgehakt en spinazie

Een variatie op de klassieke lasagne is de lasagne met kipgehakt en spinazie. Lekker, makkelijk te maken en boordevol verse spinazie.

lasagne met zalm
Ovenschotels

Lasagne met zalm

Probeer deze overheerlijke lasagne met zalm en groenten. Een lekker en makkelijk recept, inclusief wijntips, voor een bourgondische avond.

Vorige Volgende
Wilde spinazie

Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer

Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.

DeelPin15VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!