• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Spinazie en pasta, een perfecte match

De lekkerste pastarecepten met spinazie

door Connie Derks
in Specials
1
0
Spinazie & pasta

Spinazie en pasta – maak de lekkerste gerechten met spinazie en pasta in de hoofdrol.

De combinatie van spinazie verwerkt in een pastagerecht is een hele bekende. Saai wordt het nooit, want er zijn veel verschillende combinaties mogelijk, waarvan de een nog lekkerder is dan de ander. Je kunt kiezen tussen pasta en er een lekkere vullende groentesaus bij doen, maar je kunt de pasta ook vullen met een heerlijke vulling. En wat dacht je van een heerlijke zelfgemaakte lasagne met spinazie, allemaal gerechten met deze twee ingrediënten in de hoofdrol.

Verse spinazie

Als we het over spinazie hebben bedoelen we natuurlijk wel die verse groene blaadjes. Veel mensen denken dat die blaadjes spinazie heel veel werk zijn, maar dat is nergens voor nodig. Als je ze in porties in een grote pan gaart, is die berg zo geslonken en kun je de spinazie makkelijk verder verwerken. Was verse spinazie wel altijd goed voor het koken, want zand in je eten is niet echt lekker!

Eenpansgerechten met spinazie en pasta

De macaroni met tomatensaus en gehakt is altijd lekker en geliefd bij iedereen, maar soms wil je ook wel eens iets anders eten. Kies dan eens voor een pasta met verse spinazie. Dat is erg lekker met verse vis, maar ook vlees of gehakt (alles soorten gehakt) is perfect in een eenpansmaaltijd van spinazie en pasta. Een ui en knoflook mag niet ontbreken en rode paprika, tomaat en courgette zijn een prima aanvulling. Misschien een rood pepertje voor een beetje pit of liever een scheutje room voor een heerlijk romige saus, het kan allemaal. Dat is het fijne van koken met verse ingrediënten.

Pasta met kip en spinazie
Pastagerechten

Pasta met kip en spinazie; een makkelijke en verse maaltijd

Een fantastisch recept. Pasta met kip en spinazie en nog veel meer verse groenten. Een heerlijke en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.

pasta met spinazie en gehakt
Pastagerechten

Pasta met spinazie en gehakt

Een lekker en makkelijk recept voor pasta met spinazie en gehakt. Verantwoord, lekker, snel en met alleen maar verse ingrediënten.

Vorige Volgende

Pasta gevuld met spinazie

Het wordt net een beetje luxer als je pasta vult. Dit kan door rolletjes cannelloni of grote schelpen te vullen met een heerlijke vulling met spinazie en room, kaas, tomaten of net wat jij lekker vindt. Je kunt ook zelf een pastadeeg maken en er ravioli of tortellini mee maken. De spinazie kan zowel in de vulling van de ravioli worden verwerkt als in de saus.

Pasta gevuld met spinazie
Hapjes

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)

Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie serveer je als tapas. Een mooie combinatie, en eenvoudig te maken. Trakteer je gasten!

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie
Pastagerechten

Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie

Verse ingrediënten maken je gerecht. Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie bijvoorbeeld. Met tijd en liefde serveer je iets lekkers.

Pastarolletjes met gehakt en spinazie - Huisgemaakt
Pastagerechten

Pastarolletjes met gehakt en spinazie – Huisgemaakt

Van huisgemaakte pasta maakt u pastarolletjes. Deze worden gevuld met spinazie, gehakt en ricotta. Afgedekt met een kaassaus kan het de oven in.

ravioli met ricotta
Pastagerechten

Ravioli met ricotta en spinazie (of snijbiet)

Het leuke van ravioli is dat je deze in ieder seizoen een andere vulling kan geven. Een ravioli met ricotta en spinazie past natuurlijk bij het voorjaar.

Vorige Volgende

Zelf pastadeeg maken

Het is erg leuk en vooral ook erg lekker om zelf het pastadeeg voor je pasta met spinazie te maken. Het is minder moeilijk dan je denkt en erg leuk om eens te doen. Het is een ideale manier om op een regenachtige middag kinderen, maar ook volwassenen kennis te laten maken met pasta. Want hoeveel mensen weten wat de ingrediënten van pasta zijn en hoe je dit maakt? Door zelf pasta te maken heb je een leerzame middag met als traktatie de lekkerste pasta die je echt helemaal zelf gemaakt hebt. We hebben een basisrecept, met handige tips en natuurlijk een uitgebreide bereidingswijze om zelf je zelf pasta te maken.

Lasagne met spinazie

Lasagne wie is er niet dol op? Dan bedoelen we niet die kant-en-klare bakjes lasagne uit het koelvak van de supermarkt. Een lasagne maken is helemaal niet moeilijk, het enige wat lastiger is, is om het geduld te bewaren tot de pasta gaar is. De meest lekkere en gezonde vullingen kunnen tussen die bladeren worden verstopt voor je alles in de oven schuift. Kies je voor een dagje zonder vlees? Bij een goede zelfgemaakte lasagne met spinazie zul je het vlees niet missen. Ga je voor een versie met vis, gekookte ham of kip? Het kan allemaal. In een lasagne heb je saus nodig om de pasta te laten garen, dit kan een tomatensaus zijn, maar ook een bechamelsaus of kaassaus zijn een prima optie. Zorg voor genoeg saus die niet te stevig is, zodat de pasta genoeg vocht op kan nemen voor de lekkerste lasagne.

lasagne met zalm
Ovenschotel

Lasagne met zalm

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Ovenschotel

Lasagne met verse spinazie en geitenkaas

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; Van top tot teen gezond

Vorige Volgende
DeelPin29Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

quiche met paddenstoelen
Quiche

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Champignons à la grecque
Bijgerecht

Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

pompoen ovenschotel
Ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen