Spinazie en pasta – Maak de lekkerste gerechten met spinazie en pasta in de hoofdrol.
De combinatie van spinazie verwerkt in een pastagerecht is een hele bekende. Saai wordt het nooit, want er zijn veel verschillende combinaties mogelijk, waarvan de een nog lekkerder is dan de ander. Je kunt kiezen tussen pasta en er een lekkere vullende groentesaus bij doen, maar je kunt de pasta ook vullen met een heerlijke vulling. En wat dacht je van een heerlijke zelfgemaakte lasagne met spinazie, allemaal gerechten met die twee ingrediënten in de hoofdrol.
Verse spinazie
Met spinazie wordt natuurlijk wel natuurlijk wel die verse groene blaadjes bedoeld. Veel mensen denken dat die blaadjes spinazie klaarmaken heel veel werk is, maar dat valt heel erg mee. Als je ze in porties in een grote pan gaart, is die berg zo geslonken en kun je de spinazie makkelijk verder verwerken. Was verse spinazie wel altijd goed voor het koken, want zand in je eten is niet echt lekker!
Eenpansgerechten met spinazie en pasta
De macaroni met tomatensaus en gehakt is altijd lekker en geliefd bij iedereen, maar soms wil je ook wel eens iets anders eten. Kies dan eens voor een pasta met verse spinazie. Dat is erg lekker met verse vis, maar ook vlees of gehakt (alles soorten gehakt) is perfect in een eenpansmaaltijd van spinazie en pasta. Een ui en knoflook mag niet ontbreken, en rode paprika, tomaat en courgette zijn een prima aanvulling. Misschien een rood pepertje voor een beetje pit of liever een scheutje room voor een heerlijk romige saus, het kan allemaal. Dat is het fijne van koken met verse ingrediënten.
Pasta met spinazie en gehakt
Een lekker en makkelijk recept voor pasta met spinazie en gehakt. Verantwoord, lekker, snel en met alleen maar verse ingrediënten.
Pasta met kip en spinazie; een makkelijke en verse maaltijd
Een fantastisch recept. Pasta met kip en spinazie en nog veel meer verse groenten. Een heerlijke en makkelijke maaltijd voor doordeweeks.
Penne met verse zalm en verse spinazie
Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.
Spaghetti met een saus van avocado en spinazie
Een dagje vegetarisch? Maak spaghetti met een saus van avocado en spinazie. Makkelijk, gezond, vers en ook nog eens erg lekker.
Pasta gevuld met spinazie
Het wordt net een beetje luxer als je pasta vult. Dit kan door rolletjes cannelloni of grote schelpen te vullen met een heerlijke vulling met spinazie en room, kaas, tomaten of net wat je lekker vindt. Je kunt ook zelf een pastadeeg maken en er ravioli of tortellini mee maken. De spinazie kan zowel in de vulling van de ravioli worden verwerkt als in de saus.
Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie (Tapas)
Pasta gevuld met spinazie, champignons en brie serveer je als tapas. Een mooie combinatie, en eenvoudig te maken. Trakteer je gasten!
Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie
Verse ingrediënten maken je gerecht. Pastaschelpen met gerookte zalm en spinazie bijvoorbeeld. Met tijd en liefde serveer je iets lekkers.
Pastarolletjes met gehakt en spinazie – Huisgemaakt
Van huisgemaakte pasta maakt u pastarolletjes. Deze worden gevuld met spinazie, gehakt en ricotta. Afgedekt met een kaassaus kan het de oven in.
Ravioli met ricotta en spinazie (of snijbiet)
Het leuke van ravioli is dat je deze in ieder seizoen een andere vulling kan geven. Een ravioli met ricotta en spinazie past natuurlijk bij het voorjaar.
Zelf pastadeeg maken
Het is erg leuk en vooral ook erg lekker om zelf het pastadeeg voor de pasta met spinazie te maken. Het is minder moeilijk dan je denkt en erg leuk om eens te doen. Het is een ideale manier om op een regenachtige middag kinderen, maar ook volwassenen kennis te laten maken met pasta. Want hoeveel mensen weten wat de ingrediënten van pasta zijn en hoe je dit maakt? Door zelf pasta te maken heb je een leerzame middag, met als traktatie de lekkerste pasta, die je echt helemaal zelf gemaakt hebt. Je vindt hier een basisrecept, met handige tips en natuurlijk een uitgebreide bereidingswijze om zelf je zelf pasta te maken.
Lasagne met spinazie
Lasagne wie is er niet dol op? Dan gaat het niet over die kant-en-klare bakjes lasagne uit het koelvak van de supermarkt. Een lasagne maken is helemaal niet moeilijk, het enige wat lastiger is, is om het geduld te bewaren tot de pasta gaar is. De lekkerste en gezondste vullingen kunnen tussen die bladen worden verstopt voor je alles in de oven schuift. Kies je voor een dagje zonder vlees? Bij een goede zelfgemaakte lasagne met spinazie zul je het vlees niet missen. Ga je voor een variant met vis, gekookte ham of kip? Het kan allemaal. In een lasagne heb je saus nodig om de pasta te laten garen, dit kan een tomatensaus zijn, maar ook een bechamelsaus of kaassaus zijn een prima optie. Zorg voor genoeg saus, die niet te stevig is, zodat de pasta genoeg vocht op kan nemen voor de lekkerste lasagne.
Lasagne met kipgehakt en spinazie
Een variatie op de klassieke lasagne is de lasagne met kipgehakt en spinazie. Lekker, makkelijk te maken en boordevol verse spinazie.
Lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Heb je een keer zin in iets anders en hoeft er ook geen vlees in? Maak dan eens deze lasagne met verse spinazie en geitenkaas
Groene lasagne; Van top tot teen gezond
Een fantastisch en makkelijk recept voor een echt lekkere groene lasagne boordevol verse groenten. En ook jij kunt dat zelf maken.
Lasagne met zalm
Probeer deze overheerlijke lasagne met zalm en groenten. Een lekker en makkelijk recept, inclusief wijntips, voor een bourgondische avond.
Verse spinazie; lekker vers in voorjaar en zomer
Verse spinazie is er in diverse soorten. Hier vind je alles over deze bladgroente. Niet alleen info en tips, maar ook heel veel recepten.