• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Stengelgroenten; soorten & recepten

Rabarber, asperges, venkel, bleekselderij

door Elise de Haan
in Specials
0
0
Stengelgroenten

Stengelgroenten – Hoewel ze misschien niet zo bekend zijn als bladgroenten of knolgewassen, hebben stengelgroenten hun eigen unieke eigenschappen en smaken die de moeite waard zijn om te ontdekken. Er zijn niet heel veel verschillende soorten stengelgroenten, maar de soorten die er zijn, zijn best wel bijzonder. Sommige soorten kennen ook maar een kort seizoen, denk hierbij aan asperges en rabarber, dus je hebt vaak niet het hele jaar de tijd om deze groenten te ontdekken. Toch zijn ze zeker wel de moeite waard. Stengelgroenten hebben iets unieks te bieden, en het is dus hoog tijd om ze wat aandacht te geven. Van sappige asperges tot knapperige venkel, zoetzure rabarber en ultieme smaakmaker, bleekselderij, deze groenten hebben een subtiele, maar heerlijke smaak die je zal verrassen als je ze nog niet kent. Je maakt er de leukste en lekkerste creaties mee. Dus verdiep je eens in stengelgroenten en zet ze eens wat vaker op tafel!

Rabarber, is dat nu groente of fruit?

Rabarber, je houdt er van, of je vindt het niets. Het is dan ook niet de meest verkochte stengelgroente die er verkocht wordt. Meestal wordt rabarber verwerkt en gegeten op de manieren waarop fruit wordt gebruikt. Dus vooral in zoete gerechten als desserts en gebak. De knapperige, zure stengels combineren perfect met zoete ingrediënten zoals suiker en aardbeien, waardoor heerlijke smaakcombinaties ontstaan. Dat klinkt natuurlijk best bijzonder voor een plant die toch echt tot de groenten behoort.

Rabarber
Specials

Rabarber, de groente onder het fruit

Hoewel rabarber vaak beschouwd wordt als fruit, en wordt gebruikt in gebak en desserts, is het echt een groente. Hier lees je er alles over!

Asperges, de onbetwiste koningin onder de groenten

Als in het voorjaar de asperges hun kopjes weer boven de grond steken gaat het hart van menig liefhebber sneller kloppen. En terecht, want Hollandse asperges, ook wel de koningin onder de groenten genoemd, zijn ook zeker iets om naar uit te kijken. De stengelgroente staat tenslotte garant voor het creëren van de heerlijkste gerechten. Naast de bekende witte asperges zijn er ook groene en paarse varianten van de asperge.

Asperge recepten & tips
Specials

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.

Venkel, ook het zaad en het blad zijn eetbaar!

Venkel, een groente die eerder wel werd omschreven als een ‘vergeten groente’, heeft de afgelopen jaren een ware culinaire comeback gemaakt. Met zijn unieke smaak en veelzijdigheid in de keuken is de stengelgroente een echte favoriet geworden. Venkel, is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en heeft een subtiele anijsachtige smaak. De groente wordt gewaardeerd om zijn knapperige textuur en verfrissende aroma. Venkel is heerlijk in salades, maar ook gebakken of gestoofd komt hij prima tot zijn recht. Overigens kun je ook het venkelblad en het venkelzaad gebruiken. Lees de special om meer informatie te krijgen over een bijzondere groente.

Venkel
Specials

Venkel; een groente met een bijzondere smaak!

Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?

Bleekselderij, een knapperige smaakmaker

Bleekselderij is niet alleen een voedzame groente, maar ook een waardevol ingrediënt in de culinaire wereld. Met zijn knapperige textuur en milde smaak voegt bleekselderij een verfrissend element toe aan talloze gerechten, van salades tot stoofschotels. Of je nu een ervaren kok bent of gewoon graag experimenteert in de keuken, bleekselderij biedt eindeloze mogelijkheden. Het kan worden toegevoegd aan salades voor een knapperige textuur, of het kan worden mee gestoofd in soepen en sauzen om een heerlijke smaak te creëren. Daarnaast wordt bleekselderij gebruikt in de basis voor bouillons en stoofpotten, waardoor de gerechten een diepere en rijkere smaak krijgen. Een stengelgroente die dus een waardevolle toevoeging in veel gerechten kan zijn.

Bleekselderij: de perfecte combinatie
Specials

Bleekselderij: de perfecte combinatie

Ontdek de vele voordelen van verse bleekselderij. Natuurlijk vullen we de tips aan met een aantal heerlijke recepten.

verse groenten

Groenten

Eet volop verse groenten! Hier vind je de lekkerste recepten met groenten en ook wat handige kooktips. Zet verse groenten weer centraal!

DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tarte Tatin van rode bietjes
Lunch

Tarte Tatin van rode bietjes

Pompoen havermout wafels
Recepten

Pompoen havermout wafels

Pompoen met bietjes uit de oven
Bijgerecht

Pompoen met bietjes uit de oven

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Oesterzwammen
Specials

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Oesterzwammen op toast
Lunch

Oesterzwammen op toast

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen