Als de stoofperen in het seizoen zijn is het feest. Laat mango, ananas en bananen even liggen en ga lekker aan de slag met fruit uit ons eigen land. Laat ze lekker lang stoven, dan ruikt het heerlijk in huis. Een schaal met stoofpeertjes op tafel geeft een heerlijk huiselijk gevoel. Daar moet je tijd voor maken! Lukt dat niet? Maak ze in de slowcooker. Stoofpeertjes herinneren waarschijnlijk aan je oma, maar het is ook helemaal van deze tijd. Even geen fastfood, even niet weer die snelle pizza van die leuke pizzabezorger, maar samen aan tafel met de smaak en de sfeer van de herfst en de winter.
Er bestaan meerdere soorten stoofperen, waarvan de Gieser Wildeman en de Saint Remy het meest voorkomen. De eerste is klein en zoet, de tweede groot en wat steviger. Beide zijn ideaal om te stoven: in rode wijn, port of fruitsap voor een alcoholvrije variant. Kijk eens naar de vele mogelijkheden. Want stoofperen kun je verwerken in desserts, als chutney, maar ook in plaats van appeltjes in de rode kool. De recepten met stoofperen op deze pagina zijn allemaal gemaakt in onze eigen keuken. Geen rode stoofperensuiker uit een potje, maar allemaal op smaak gebracht met echte smaakmakers. We zeggen het nog een keer… dat wordt feest!
Rode kool met stoofpeertjes een heerlijk kruidig bijgerecht
De geur die vrijkomt als de rode kool met stoofpeertjes, sinaasappel en kaneel staat te pruttelen zegt genoeg. Je weet, dat wordt smullen.
Stoofperen uit de slowcooker – simpel, snel en feestelijk
Vanaf nu maak ook jij zelf stoofperen. Dit recept voor stoofperen uit de slowcooker lukt iedereen, het is super eenvoudig om te maken en geweldig lekker.
Blanke stoofpeertjes – geen rode peertjes maar heerlijke witte peertjes, zonder alcohol
Naast vleesgerechten of als dessert verras je echt met blanke stoofpeertjes. Gemaakt met suikerwater, kaneel en steranijs. Dat ruikt lekker en dat is lekker.
Stoofperen zonder wijn maken – Proef de herfst en de winter
Vier het seizoen met stoofpeertjes, dat geeft een heerlijke gevoel van comfort. En stoofperen zonder wijn kunnen net zo lekker zijn. Dit recept wil je maken!
Extra luchtige rijstepap met stoofpeertjes en port
Een recept voor een stoer, maar ook luxe nagerecht. Het recept voor luchtige rijstepap met stoofpeertjes is leuk om in weekend te maken.
Steel de show met oude remeker met stoofperenchutney
Een diner zo afsluiten dat het bij iedereen in herinnering blijft? Geef een kaasplankje met oude remeker met stoofperenchutney. Zo lekker!!
Stoofpeertjes in limoncello
Stoofpeertjes, ze zijn lekker als zoet bijgerecht, maar ook heerlijk in een dessert. Stoofpeertjes in limoncello zijn een lekkere variatie!
Stoofpeertjes in glühwein
Als Oma's stoofpeertjes in glühwein op het fornuis staan wordt iedereen gelukkig. Iedereen smelt voor die geur. Ontdek oma's recept.
Ovenschotel van wentelteefjes met stoofperen
Van restjes brood en fruit van het seizoen maak je een geweldig lekkere en fruitige ovenschotel van wentelteefjes met stoofperen.
Charlotte met stoofperen
Een spectaculair uitziend nagerecht, maar wel makkelijk te maken? De Charlotte met stoofperen voldoet aan beide eisen. Die moet je proeven!
Eton mess met stoofperen
Als je zelf een nagerecht maakt serveer je tenminste iets waar mensen echt blij van worden. Deze eton mess met stoofperen is het voorbeeld.
Stoofpeertjes met port
Als je de stoofpeertjes met port eenmaal hebt geproefd, wil je nooit meer anders! Ze zijn zalig bij hartige en bij zoete gerechten












