• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Stoven met kalfsvlees; Deze recepten wil je niet missen

Je maakt de heerlijkste stoofpotjes met kalfsvlees

Elise de Haan door Elise de Haan
in Specials
0
0
stoven met kalfsvlees

Stoven met kalfsvlees – Er worden in Nederland best veel kalveren gefokt voor de slacht. Het bijzondere is dat het meeste vlees naar het buitenland wordt geëxporteerd. Dat is natuurlijk een beetje jammer. En het betekent dat er in Nederland dus best eens wat meer kalfsvlees gegeten mag worden. Wij geven je een voorzetje om eens te gaan stoven met kalfsvlees. Want kalfsvlees is heel geschikt om mee te stoven. Je maakt de heerlijkste stoofpotjes met kalfsvlees. Zeker in de Italiaanse keuken wordt veel kalfsvlees gebruikt. En als ze ergens verstand hebben van lekker eten…

Welk kalfsvlees gebruik je om te stoven?

Welke delen van het kalf kun je nu het beste gebruiken om te stoven? Om te beginnen de kalfsborst. De kalfsborst is licht doorregen. Ook hier geldt dat een randje vet het vlees veel extra smaak meegeeft en dat je er na bereiding vrijwel niks van terug vindt. Natuurlijk is de schenkel heel geschikt, denk hierbij aan die Ossobucco. Verder zijn de kalfssukade, ook wel kalfslap genaamd en de kalfsmuis geschikt. Dan is er nog een bijzonder, en niet zo bekend stukje kalfsvlees dat verschrikkelijk lekker is. En dat zijn de kalfswangen. Voor goede kwaliteit kalfsvlees ga je uiteraard naar de slager!

Stoven? Zo doe je dat!

Stoven is het langzaam gaar laten worden van vlees of natuurlijk vis, groente, en ook fruit, in een vloeistof, in een (braad)pan die je met een deksel afsluit. Als je kalfsvlees gaat stoven,  braad je het vlees meestal eerst aan, daarna voeg je de vloeistof toe en laat je het vlees op een laag pitje verder gaar worden. De vloeistof die je gebruikt om te stoven kan van alles zijn. In het geval van kalfsvlees zul je waarschijnlijk kiezen voor wijn of bouillon. Hoe lager de temperatuur waarop je het kalfsvlees stooft, hoe beter het resultaat. Het duurt wat langer, maar dat komt de smaak van het kalfsvlees alleen maar ten goede! Overigens hoeft kalfsvlees minder lang te stoven om goed gaar te worden dan rundvlees.

Stoven met kalfsvlees

Lekker Tafelen heeft verschillende recepten met gestoofd kalfsvlees voor je. Natuurlijk  hebben we een Italiaanse Ossobucco voor je. Maar ook een overheerlijke kalfsblanquette ontbreekt niet in het rijtje. Kijk vooral ook eens bij de kalfswangen, niet zo bekend, maar verschrikkelijk lekker!

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

De klassieke en Italiaanse Ossobuco alla milanese is echt een feest om te maken. Het recept hebben we een klein beetje naar eigen stijl aangepast.

Stoofpot van kalfsschouder recept
Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Een feest van goed vlees, verse ingrediënten en geurende specerijen. Krijg je eters? Maak dan deze stoofpot met kalfsschouder.

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

Heb je nooit kalfswangen gegeten? Probeer dan dit recept voor kalfswangen in rode wijn. Beslist het lekkerste stukje stoofvlees van het kalf!

Kalfswang, subliem stoofvlees
Stoofschotel

Kalfswang, subliem stoofvlees van het kalf

Van het kalf komt ook stoofvlees. De Italianen gebruiken bijvoorbeeld de kalfsschenkel voor hun traditionele ossobuco, maar net zo smaakvol, zo niet smaakvoller zijn de kalfswang.

kalfsblanquette
Vleesgerechten

Kalfsblanquette, een feestje op tafel

Een kalfsblanquette is een culinair begrip. Het is een witte ragout, in dit geval gemaakt met kalfsvlees. Geserveerd met paddenstoelen en zilveruitjes.

Vorige Volgende
Tags: VleesVlees - Kalfsvlees
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Dressings op basis van yoghurt
Dressing

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken
Kookschool

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

barbecue recepten
Specials

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs
Specials

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette
Specials

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Gebakken schol
Specials

Schol; kiezen voor een visje uit de eigen Noordzee

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen