• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, augustus 7, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Stoven met kalfsvlees; Deze recepten wil je niet missen

Je maakt de heerlijkste stoofpotjes met kalfsvlees

door Elise de Haan
in Specials
0
0
stoven met kalfsvlees

Stoven met kalfsvlees – Er worden in Nederland best veel kalveren gefokt voor de slacht. Het bijzondere is dat het meeste vlees naar het buitenland wordt geëxporteerd. Dat is natuurlijk een beetje jammer. En het betekent dat er in Nederland dus best eens wat meer kalfsvlees gegeten mag worden. Wij geven je een voorzetje om eens te gaan stoven met kalfsvlees. Want kalfsvlees is heel geschikt om mee te stoven. Je maakt de heerlijkste stoofpotjes met kalfsvlees. Zeker in de Italiaanse keuken wordt veel kalfsvlees gebruikt. En als ze ergens verstand hebben van lekker eten…

Welk kalfsvlees gebruik je om te stoven?

Welke delen van het kalf kun je nu het beste gebruiken om te stoven? Om te beginnen de kalfsborst. De kalfsborst is licht doorregen. Ook hier geldt dat een randje vet het vlees veel extra smaak meegeeft en dat je er na bereiding vrijwel niks van terug vindt. Natuurlijk is de schenkel heel geschikt, denk hierbij aan die Ossobucco. Verder zijn de kalfssukade, ook wel kalfslap genaamd en de kalfsmuis geschikt. Dan is er nog een bijzonder, en niet zo bekend stukje kalfsvlees dat verschrikkelijk lekker is. En dat zijn de kalfswangen. Voor goede kwaliteit kalfsvlees ga je uiteraard naar de slager!

Stoven? Zo doe je dat!

Stoven is het langzaam gaar laten worden van vlees of natuurlijk vis, groente, en ook fruit, in een vloeistof, in een (braad)pan die je met een deksel afsluit. Als je kalfsvlees gaat stoven,  braad je het vlees meestal eerst aan, daarna voeg je de vloeistof toe en laat je het vlees op een laag pitje verder gaar worden. De vloeistof die je gebruikt om te stoven kan van alles zijn. In het geval van kalfsvlees zul je waarschijnlijk kiezen voor wijn of bouillon. Hoe lager de temperatuur waarop je het kalfsvlees stooft, hoe beter het resultaat. Het duurt wat langer, maar dat komt de smaak van het kalfsvlees alleen maar ten goede! Overigens hoeft kalfsvlees minder lang te stoven om goed gaar te worden dan rundvlees.

Stoven met kalfsvlees

Lekker Tafelen heeft verschillende recepten met gestoofd kalfsvlees voor je. Natuurlijk  hebben we een Italiaanse Ossobucco voor je. Maar ook een overheerlijke kalfsblanquette ontbreekt niet in het rijtje. Kijk vooral ook eens bij de kalfswangen, niet zo bekend, maar verschrikkelijk lekker!

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

De klassieke en Italiaanse Ossobuco alla milanese is echt een feest om te maken. Het recept hebben we een klein beetje naar eigen stijl aangepast.

Stoofpot van kalfsschouder recept
Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Een feest van goed vlees, verse ingrediënten en geurende specerijen. Krijg je eters? Maak dan deze stoofpot met kalfsschouder.

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

Heb je nooit kalfswangen gegeten? Probeer dan dit recept voor kalfswangen in rode wijn. Beslist het lekkerste stukje stoofvlees van het kalf!

Kalfswang, subliem stoofvlees
Stoofschotel

Kalfswang, subliem stoofvlees van het kalf

Van het kalf komt ook stoofvlees. De Italianen gebruiken bijvoorbeeld de kalfsschenkel voor hun traditionele ossobuco, maar net zo smaakvol, zo niet smaakvoller zijn de kalfswang.

kalfsblanquette
Vleesgerechten

Kalfsblanquette, een feestje op tafel

Een kalfsblanquette is een culinair begrip. Het is een witte ragout, in dit geval gemaakt met kalfsvlees. Geserveerd met paddenstoelen en zilveruitjes.

Vorige Volgende
Tags: VleesVlees - Kalfsvlees
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette
Dressing

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
Specials

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Varkenshaas
Specials

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Soorten meloenen
Specials

Soorten meloenen; inclusief tips & recepten

Aardappelkroketjes zelf maken
Bijgerecht

Aardappelkroketjes zelf maken; Een absolute delicatesse

Koolrabi
Specials

Koolrabi; een bijzonder knolletje!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen