• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Stoven met kalfsvlees; Deze recepten wil je niet missen

Je maakt de heerlijkste stoofpotjes met kalfsvlees

door Elise de Haan
in Specials
0
0
stoven met kalfsvlees

Stoven met kalfsvlees – Er worden in Nederland best veel kalveren gefokt voor de slacht. Het bijzondere is dat het meeste vlees naar het buitenland wordt geëxporteerd. Dat is natuurlijk een beetje jammer. En het betekent dat er in Nederland dus best eens wat meer kalfsvlees gegeten mag worden. Wij geven je een voorzetje om eens te gaan stoven met kalfsvlees. Want kalfsvlees is heel geschikt om mee te stoven. Je maakt de heerlijkste stoofpotjes met kalfsvlees. Zeker in de Italiaanse keuken wordt veel kalfsvlees gebruikt. En als ze ergens verstand hebben van lekker eten…

Welk kalfsvlees gebruik je om te stoven?

Welke delen van het kalf kun je nu het beste gebruiken om te stoven? Om te beginnen de kalfsborst. De kalfsborst is licht doorregen. Ook hier geldt dat een randje vet het vlees veel extra smaak meegeeft en dat je er na bereiding vrijwel niks van terug vindt. Natuurlijk is de schenkel heel geschikt, denk hierbij aan die Ossobucco. Verder zijn de kalfssukade, ook wel kalfslap genaamd en de kalfsmuis geschikt. Dan is er nog een bijzonder, en niet zo bekend stukje kalfsvlees dat verschrikkelijk lekker is. En dat zijn de kalfswangen. Voor goede kwaliteit kalfsvlees ga je uiteraard naar de slager!

Stoven? Zo doe je dat!

Stoven is het langzaam gaar laten worden van vlees of natuurlijk vis, groente, en ook fruit, in een vloeistof, in een (braad)pan die je met een deksel afsluit. Als je kalfsvlees gaat stoven, braad je het vlees meestal eerst aan, daarna voeg je de vloeistof toe en laat je het vlees op een laag pitje verder gaar worden. De vloeistof die je gebruikt om te stoven kan van alles zijn. In het geval van kalfsvlees zul je waarschijnlijk kiezen voor wijn of bouillon. Hoe lager de temperatuur waarop je het kalfsvlees stooft, hoe beter het resultaat. Het duurt wat langer, maar dat komt de smaak van het kalfsvlees alleen maar ten goede! Overigens hoeft kalfsvlees minder lang te stoven om goed gaar te worden dan rundvlees.

Stoven met kalfsvlees

Lekker Tafelen heeft verschillende recepten met gestoofd kalfsvlees voor je. Natuurlijk  hebben we een Italiaanse Ossobucco voor je. Maar ook een overheerlijke kalfsblanquette ontbreekt niet in het rijtje. Kijk vooral ook eens bij de kalfswangen, niet zo bekend, maar verschrikkelijk lekker!

Stoofpot van kalfsschouder recept
Stoofschotel

Stoofpot van kalfsschouder; De dag erna nog lekkerder

Een feest van goed vlees, verse ingrediënten en geurende specerijen. Krijg je eters? Maak dan deze stoofpot met kalfsschouder.

Kalfswangen in rode wijn
Stoofschotel

Kalfswangen in rode wijn

Heb je nooit kalfswangen gegeten? Probeer dan dit recept voor kalfswangen in rode wijn. Beslist het lekkerste stukje stoofvlees van het kalf!

Ossobuco alla milanese
Stoofschotel

Ossobuco alla milanese; Slowcooking op z’n best

De klassieke en Italiaanse Ossobuco alla milanese is echt een feest om te maken. Het recept hebben we een klein beetje naar eigen stijl aangepast.

Kalfswang, subliem stoofvlees
Stoofschotel

Kalfswang, subliem stoofvlees van het kalf

Van het kalf komt ook stoofvlees. De Italianen gebruiken bijvoorbeeld de kalfsschenkel voor hun traditionele ossobuco, maar net zo smaakvol, zo niet smaakvoller zijn de kalfswang.

kalfsblanquette
Vleesgerechten

Kalfsblanquette, een feestje op tafel

Een kalfsblanquette is een culinair begrip. Het is een witte ragout, in dit geval gemaakt met kalfsvlees. Geserveerd met paddenstoelen en zilveruitjes.

Vorige Volgende
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Gehaktbrood uit de airfryer
Vleesgerechten

Gehaktbrood uit de airfryer; met een lekker oosters tintje

Varkenswangen
Pastagerechten

Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Gestoofde runderwangen met oesterzwammen
Stoofschotel

Gestoofde runderwangen met koningsoesterzwammen

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen
Curry

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

karbonade bakken
Kookschool

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Reepjesvlees
Kookschool

Reepjesvlees; zelf snijden en marineren is echt het lekkerst

Lamscurry
Curry

Lamscurry; het huis ruikt heerlijk als je dit maakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen