• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 20 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Stoven met lamsvlees

Zo maak je de lekkerste stoofschotels

Redactie door Redactie
in Specials
1
Stoven met lamsvlees

Stoven met lamsvlees – Bij lamsvlees wordt vaak gedacht aan vlees met een snelle bereidingstijd, dus de koteletjes, lamsgehakt, lamsbiefstukken en shoarma. Allemaal lekker als je niet zoveel tijd wilt besteden aan het klaarmaken van een maaltijd. Maar wist je dat lamsvlees ook heel geschikt is om te stoven? Er wordt in Nederland niet heel veel lamsvlees gegeten, en al helemaal geen gestoofd lamsvlees dus. Dat is jammer, want het is erg lekker. Je kunt, als je gaat stoven met lamsvlees, ook prima variëren. Want tenslotte wordt lamsvlees niet alleen gegeten in de Midden-Oosterse en Mediterrane keukens. Ook in de Britse keuken wordt er gestoofd met lamsvlees. En wat dacht je van de Indiase keuken? De lamscurry’s zijn eigenlijk gewoon heerlijke stoofpotjes van lamsvlees. Net als met rundvlees kost ook lamsvlees stoven je wel een paar uur. Maar ook hier is de tijd die je er in steekt, het zeker waard als je het uiteindelijke resultaat proeft. En ook bij het lamsstoofvlees hoef je niet steeds naast het fornuis te blijven staan om in de pan te roeren. Dus doe eens gek, en ga eens een keer de keuken in met lamsvlees. Wedden dat het niet bij één keer blijft?

Vlees stoven

Stoven is het langzaam gaar laten worden van vlees of natuurlijk vis, groente, en ook fruit, in een vloeistof, in een (braad)pan die je met een deksel afsluit. In het geval van lamsvlees braad je het vlees meestal eerst aan, daarna voeg je de vloeistof toe en laat je het vlees op een laag vuur verder gaar worden. De vloeistof die je gebruikt om te stoven kan van alles zijn. In het geval van stoven met lamsvlees zul je waarschijnlijk kiezen voor kokosmelk, wijn, bier of bouillon. Hoe lager de temperatuur waarop je stooft, hoe beter het resultaat. Het duurt wat langer, maar dat komt de smaak van het lamsvlees alleen maar ten goede!

Deze delen van het lam gebruik je om te stoven

Er zijn verschillende delen van het lam die geschikt zijn om te stoven. De lamsnek, de schouder, het ribstuk en ook de borst zijn geschikt om te verwerken in stoofpotjes. Als je wilt gaan stoven met lamsvlees zul je een bezoekje moeten brengen aan een goede slager. Want lamsstoofvlees zul je in de supermarkt niet zo snel aantreffen. Vraag de slager wat hij of zij heeft aan lamsstoofvlees. Een goede slager kan je ook zeker van advies voorzien wat je het beste kunt gebruiken voor het recept dat je wilt gaan maken en je van de nodige tips voorzien.

Stoven met lamsvlees

Uiteraard gaan we ook een aantal heerlijke recepten met je delen. Ga je voor een klassieker als Irish stew met Guiness? Gestoofde lamsschenkels? Of geef je de voorkeur aan een kruidige lamscurry? Zeker weten dat alle recepten even lekker zijn.

Lamsstoofvlees met witte bonen
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met witte bonen

Deze rijkgevulde schotel van lamsstoofvlees met witte bonen en behoorlijk wat verse groenten is een voedzaam en smaakvol feest op tafel.

Lamscurry
Curry

Lamscurry; het huis ruikt heerlijk als je dit maakt

Je moet even wat tijd maken voor deze lamscurry, maar dat is het zeker waard, alleen de heerlijke geur laat je al watertanden!

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje
Stoofschotel

Lamsstoofvlees met een Midden-Oosters tintje

Een stoofschotel van rundvlees is lekker, maar probeer zeker ook eens lamsstoofvlees. Met de juiste bereiding is het een absolute lekkernij.

Stoofschotel van lamsvlees met tagliatelle
Stoofschotel

Stoofschotel van lamsvlees met tagliatelle

In herfst- en winter zijn stoofschotels echt favoriet. Vaak van rundvlees, maar maak ook eens deze stoofschotel van lamsvlees en serveer met tagliatelle.

stoofpotje met lam
Stoofschotel

Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Een heerlijk stoofpotje met lam en aardpeer. De warme, volle smaak van het vlees en de groente wordt versterkt door de Ras el Hanout.

Irish stew
Stoofschotel

Irish stew met Guinness

Irish stew is een heerlijke traditionele Ierse stoofschotel met lamsvlees, aardappelen en knolgroenten. Natuurlijk gestoofd in Guinness.

Lamsnek slowcooking stoofpot
Stoofschotel

Lamsnek, slow slow cooking in de lente

Lamsnek is zeer geschikt voor een stoofpot. De lamsnek heeft precies genoeg vet om je vlees heerlijk mals uit de oven te laten komen.

Gestoofde lamsschenkel in tomaten-rode wijnsaus
Stoofschotel

Gestoofde lamsschenkels met tomaten-rode wijnsaus

Een vrij klassieke stoof van lamsschenkel met een tomaten-rode wijnsaus. Heel simpel te bereiden, je hebt alleen wat tijd nodig om te stoven.

Vorige Volgende
DeelPin11VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

10 keer VERS in 15 minuten
Specials

10 keer VERS in 15 minuten. Verander je lifestyle met deze recepten

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Trifle met nectarine; een heerlijk fris en zomers nagerecht
  • Crostini met abrikozen en roomkaas
  • Gebakken scholfilet met tartaarsaus; echt een makkelijk visrecept
  • Broodje hamburger met ei, kaas en gebakken uien
  • Ontbijt met aardbeien, verse kwark en granola
  • Spies van biefstuk

Reacties

  • Redactie op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Christel op Paddenstoelensaus; basisrecept bij heel veel lekkernijen
  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

Heb jij de eerste Hollandse aardbeien alweer geproefd?

Zomerkoninkjes seizoen. Alles over verse Hollandse aardbeien

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!