• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 15, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Stoven met rundvlees

door Elise de Haan
in Specials
0
0
stoven met rundvlees

Stoven met rundvlees – Het is weer tijd voor stoofpotjes. Nu is dat het eigenlijk wel het hele jaar door, maar op een of andere manier willen mensen in de herfst en winter stoofpotjes eten. Dat zal wel iets met de buitentemperatuur van doen hebben. Ken jij ook dat gevoel van heerlijke, ouderwetse gezelligheid als er op een koude dag een pan vol rundvlees staat te sudderen? Het huis vult zich met de lekkerste geuren en het water loopt je al in de mond als je denkt aan het resultaat. Klinkt goed, niet waar? Alleen jammer dat er veel mensen afhaken bij het idee dat stoven met rundvlees bewerkelijk is en veel tijd kost. Oké, die tijd die het kost, daar ontkom je niet aan. Maar dat bewerkelijke valt erg mee. Als jij een pan stoofvlees op het vuur hebt, dan hoef je daar niet naast te blijven staan. In die tijd kun je gaan Netflixen, een boek lezen of je huis schoonmaken. En daarna heb je dan heerlijk draadjesvlees, of een geurige Boeuf Bourguignon.

Jammer dat er veel mensen afhaken bij het idee dat stoven met rundvlees bewerkelijk is en veel tijd kost

Wat is stoven precies?

Stoven is het langzaam gaar laten worden van vlees, of natuurlijk vis, groente, en zelfs fruit, in een vloeistof, in een pan die je met een deksel afsluit. In het geval van vlees braad je het meestal eerst aan, daarna voeg je de vloeistof toe en laat je het vlees op een laag vuur verder gaar worden. De vloeistof die je gebruikt om te stoven kan van alles zijn; bouillon, water, bier of wijn.

Hoe lager de temperatuur waarop je stooft, hoe langer het duurt voor het vlees gaar is, maar hoe malser en sappiger het resultaat wordt.

Stoven met rundvlees

Er zijn verschillende delen van het rund die geschikt zijn om te stoven. We gaan hier geen technisch verhaal houden over hoe een rund in elkaar steekt of hoe je dat vlees moet stoven. Daarvoor hebben we een prachtig kookschoolartikel dat je hier kunt lezen. Wat we je hier wel mee willen geven is om niet het magerste vlees te kiezen. Een randje vet geeft een heleboel smaak aan het vlees. Door de lange bereidingstijd die het stoven met rundvlees met zich mee brengt, zal dit vet voor het grootste gedeelte verdwijnen.

Kies niet voor het magerste stukje vlees. Een randje vet geeft namelijk heel veel smaak

Bouillon trekken

Rundvlees is ook heel geschikt voor het maken van een lekkere runderbouillon. Ook bij het trekken van bouillon stoof je als het ware het vlees op een heel laag vuurtje. Wist je trouwens dat je het vlees dat je daarvan over houdt kunt gebruiken om zelf bitterballen of rundvleeskroketten te maken? Zo sla je twee vliegen in een klap, een heerlijke basis voor soepen en sauzen én een heerlijke snack!

 

Probeer één van deze heerlijke recepten

Natuurlijk zouden we Lekker Tafelen niet zijn als we je niet ook van een aantal heerlijke recepten voor stoven met rundvlees zouden voorzien. Grieks, Oosters, Frans… of gewoon op zijn Limburgs als zoervleisj of zuurvlees. En vergeet ook vooral onze Hollandse klassieker draadjesvlees niet! Neem eens een kijkje tussen de recepten, er zit vast iets bij waar jij blij van wordt!

Stifado
Stoofschotel

Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Een heerlijke Griekse stoofpot van rundvlees, dat is Stifado. En die maak je makkelijk zelf. Zin in Griekenland? De keuken...

Stoofvlees in pindasaus
Stoofschotel

Stoofvlees in pindasaus; Doe het eens anders

Stoofvlees kun je op talloze manieren verwerken. De klassiekers ken je hopelijk ook al. Probeer dan ook eens stoofvlees in...

Goulash
Stoofschotel

Goulash; Een grote pan vol verse ingrediënten

Een heerlijke goulash gemaakt van riblappen. Zo'n fantastische sudderpan vol verse ingrediënten waar je 's avonds graag voor thuis komt.

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Goulash met rundvlees recept
Stoofschotel

Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees

Goulash is een verwarmend gerecht, vol smaak en lekker kruidig. Dit goulash recept is een eigen variant. Een familierecept met...

Stoofpot van rundvlees
Stoofschotel

Stoofpot van rundvlees; Na een dag nóg lekkerder

Wil je een eenvoudige maar écht lekkere stoofpot van rundvlees maken? Dit recept helpt je op weg. Een stoofpot van...

Vorige Volgende
Tags: VleesVlees - Rundvlees
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette
Dressing

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
Specials

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Milkshakes, vier het zonnetje uitbundig. Zelf milkshake maken is niet zo moeilijk. Bekijk hier een aantal heerlijke zomerse voorbeelden.

Check het recept of lees de info
Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje

Krieltjes op een stokje

Recept in de picture

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

Pilav is meestal met rijst, maar deze pilav van pasta is wel heel bijzonder. Dankzij de kleine 'vogeltongpasta' lijkt hij ook nog eens op echte pilav.

Check het recept of lees de info
Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Salade met venkel, appel en blauwe kaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Hummus van bietjes met geitenkaas

Handige kooktips

Tong bakken doe je zo
Kookschool

Tong bakken doe je zo

Vind je verse tong bakken lastig? Weet je niet goed waar te beginnen? Met deze stap voor stap handleiding en foto's helpen we je op weg.

Check het recept of lees de info
Gruyère

Gruyère; die andere beroemde Zwitserse kaas

Kruidenolie zelf maken

Kruidenolie maken we zelf van verse kruiden

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Agnes de Groene op Huzarensalade; zelfgemaakt véél lekkerder!
  • Redactie op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Djorgio op Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees
  • Kris op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Pieters Linda op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen