Taart met aardbeien – Een taart met aardbeien is de favoriet op ieder feestje. Dat die taart met die lekkere sappige zomerkoninkjes altijd het eerste op is, is niet toevallig. Iedereen houdt ervan. En of je nu een super-de-luxe taart met aardbeien en slagroom maakt of een eenvoudige variant, dat maakt niets uit. Aardbeiengebak is altijd als eerste op.
Taart met aardbeien, dat is genieten van het seizoen
Een van de voordelen van het zelf maken van een taart met aardbeien is dat je de lekkerste en meest verse aardbeien kunt gebruiken. Of je nu heerlijke Hollandse aardbeien van de volle grond gebruikt of import die nog op kleur moeten komen, het is een enorm verschil in smaak. Als de Hollandse aardbeien er vanaf mei tot laat in september volop zijn, zijn ze het lekkerst en het goedkoopst. Dat voordeel moet je benutten, juist in die periode maak je de allerlekkerste taart met aardbeien. Ga naar de markt en koop daar niet een, maar meerdere doosjes aardbeien en maak eens een heerlijke taart met aardbeien. Nodig vrienden uit voor een kop koffie of thee en maak er een gezellige middag of avond van, onder het genot van een heerlijk stuk zelfgemaakte taart.
Aardbeien en zuivel zijn een geweldige combinatie
Als je aan aardbeien denkt, denk je ook vaak aan zuivel. Dit is kenmerkend voor aardbeien, die link wordt veel minder vaak gelegd bij ander fruit. Een aardbei met bijvoorbeeld yoghurt of slagroom, klinkt veel lekkerder dan een druif, kiwi of ananas met slagroom. Wat is het toch dat die combinatie vooral met aardbeien gemaakt wordt? Waarschijnlijk is het die mooie rode kleur en het seizoen waarin ze het lekkerst zijn. Aardbeien doen denken aan de zomer, met mooi weer en gezellig met vrienden op een terrasje. Dit zijn vaak de dingen waar je blij van wordt en waar je onbewust aan denkt als je aardbeien ziet.
De bodem, een lekkere basis
Je kunt een aardbeientaart maken door een dikke plak biscuit doormidden te snijden, die je vult en belegt met aardbeien en slagroom. Veel vaker zie je taart met aardbeien in de vorm van een bavarois gemaakt op een bodem. Die bodem kan van alles zijn. Sloffendeeg, bladerdeeg, of een cakebodem, maar het meest en ook nog het makkelijkste, is een bodem gemaakt van verkruimelde koekjes. Welke koekjes je daarvoor gebruikt maakt niet heel veel uit, vaak zijn het Marie of Bastogne koekjes, maar als jij andere koekjes lekker vindt, kunnen die meestal ook prima gebruikt worden als bodem voor een aardbeientaart.
Taart met aardbeien; de lekkerste recepten
Of je nu voor een makkelijke taart met aardbeien kiest of voor een taart met iets meer uitdaging, er is voor iedereen wel een passend recept. Van een kwarktaart met aardbeien tot een taart met een mousse van witte chocolade, alles kan met aardbeien. Als je kiest voor lekkere rijpe aardbeien en de beschrijving volgt, kan iedereen een lekkere taart met aardbeien maken.
Yoghurttaartje met aardbeien
Geniet zonder schuldgevoel van dit heerlijke yoghurttaartje met aardbeien. Puur natuur en boordevol echte smaken.
Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade
Staat de koffie klaar? Want met slechts 9 ingrediënten zet jij in een mum van tijd deze prachtige aardbeientaart op tafel. Vier de zomer!
Kwarktaart met echte aardbeien
Een makkelijk te maken kwarktaart met echte aardbeien die er geweldig uitziet. De smaak en kleur zijn puur natuur, zoals het hoort.
Aardbeienroomkaastaart – zonder oven heerlijk taart bakken
Je kan er niet omheen, de Hollandse aardbei is er weer en natuurlijk wil je dan niks liever dan met deze heerlijke vrucht iets lekkers maken. Deze aardbeienroomkaastaart is dan een hele goede optie en de oven hoeft er niet eens voor aan.
Kwarktaart met aardbei en limoen
Een kwarktaart zelf maken is zoveel origineler en lekkerder dan een kwarktaart uit een pak. In dit recept 2 lagen kwark op een biscuitbodem.
Aardbei-Zoethout taart
Niet de meest voor de hand liggende combinatie, maar een heerlijk resultaat en voor zoethoutliefhebbers het proberen meer dan waard.
Zelfgemaakte taart met aardbeien smaakt het allerlekkerste
Zelf bakken is niet alleen maar iets lekkers maken, het is ook gezellig om samen te doen met een vriend, vriendin of kinderen. Samen roeren, kloppen, mengen en proeven is leerzaam en ontspannend en zorgt vaak voor de leukste herinneringen. Die taart die je samen hebt gemaakt zet je met trots en voldoening op tafel. Je kunt er hele verhalen over vertellen, want je weet precies wat erin zit en hoe je de taart moet maken. Het geeft je zelfvertrouwen, want het is gelukt! Het is misschien niet direct de eerste keer de allermooiste, maar een stukje van jouw zelfgemaakte taart met aardbeien is zeker wel het allerlekkerste.
Een taart met aardbeien eet je zo vers mogelijk
Aardbeien zijn gevoelige vruchten die je voorzichtig moet behandelen. Als ze tegen elkaar stoten of vallen krijgen ze beurse plekken, die al snel voor bederf zorgen. Als aardbeien zijn gesneden zoals in of op een taart, laten ze vocht los, dit is een natuurlijk proces. Dat is de reden dat gebak met aardbeien het lekkerst is op de dag dat het gemaakt is.
Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien
Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.