- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Tien Tomaten Toppers

Volrode Hollandse tomaten. Wat heerlijk als deze weer uit ons eigen Westland komen. Het is je vast ook opgevallen dat de afgelopen tijd de tomaten minder mooi en vooral minder lang houdbaar waren. Voor iedereen die dat niet weet: Het tomatenseizoen begint nu, in maart. Dan komen de eerste eigen Hollandse tomaatjes uit de kassen rollen en wij vinden dat in ieder geval een feest. Niet alleen de houdbaarheid, maar ook de smaak van onze eigen tomaten is beter.

Er is de laatste jaren veel te doen geweest over de smaakvervlakking van de tomaat. Diverse telers, telers organisaties en groothandelaren zijn hierop ingesprongen en allemaal hebben ze hun best gedaan om weer een lekker zoet tomaatje te telen. Een tomaatje met een hoger suikergehalte. En dat is suiker waar je gerust een beetje meer van mag snoepen.

Met onze eigen Hollandse tomaatjes kook je met plezier

Natuurlijk is het heerlijk om te weten waar je tomaat vandaan komt. Tegenwoordig is dat allemaal mogelijk. Maar laten we eerlijk zijn, het is vooral belangrijk dat er smaak aan zit. Dan kun je lekker puur koken en de meest zonnige gerechten op tafel zetten. Voor jou inspiratie Tien Tomaten Toppers.

01 – Aardappelsalade met tomaten

Klik voor het recept [1]

02 – Kip met tomatenpesto

Klik voor het recept [2]

03 – Trostomatensoep met paprika en basilicum

Klik voor het recept [3]

04 – Spaanse Gazpacho

Klik voor het recept

05 – Pittige tomatenchutney

Klik voor het recept [4]

06 – Vers gevulde tomaatjes

Klik voor het recept [5]

07 – Basilicum tomatenbrood

Klik voor het recept [6]

08 – Bolognesesaus

Klik voor het recept [7]

09 – Lasagne bolognese

Klik voor het recept [8]

10 – Tomaten mango salsa

Klik voor het recept [9]