Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Trots op Nederland

0 517

Hoe staat het met je eetwensen? Ben jij in voor sushi en kebab of ben je trots op onze eigen keuken? Helemaal Hollands, helemaal gewoon maar ook helemaal lekker. Wij zetten een aantal willekeurige Hollandse gerechten in het zonnetje. Blijf even binnen de grenzen van je eigen landje en kook met alles wat de Nederlandse (streek)keuken te bieden heeft.


Rundvleeskroketten

De rundvleeskroket, lekker Hollandse toch? Wie snoept er nou niet eens een kroketje uit de muur? Maar wat zit er dan in die muur? Ik weet het niet, jij? Maak maar eens zelf de lekkerste rundvleeskroketten. Je weet dan in ieder geval wel wat er in zit.

Recept

Stroopwafels

Goudse stroopwafels, daar zijn we allemaal mee grootgebracht. Die kraam met warme stroopwafels dat is pure nostalgie. Wat doen we tegenwoordig? We kopen budgetstroopwafels bij de discounter en “piepen” die op in de magnetron. Dat noemen we genieten. Dan hebben wij een uitdaging voor het weekend. Zelf stroopwafels maken. Dat is wel genieten. Zelf maken en warm eten.

Recept

Groentensoep

Oma’s groentesoep is de allerlekkerste. Waarom? Het is niet binnen 3 minuten op tafel gezet omdat ze geen tijd had. Oma nam de tijd en liet die bouillon trekken terwijl ze zelf genoot van een kop koffie en de krant. Dat pannetje soep is ideaal na een dagje stappen. Van te voren maken en ‘s avonds of de volgende dag alleen warm maken.

Recept

Andijviestamppot

Een bordje stamppot, daar komt heel Nederland graag voor thuis. Met een malse karbonade of een balletje gehakt maak je de andijviestamppot helemaal compleet. Natuurlijk kun je ook met de basis je gehele eigen receptuur maken.

Recept

Pannenkoeken

En ja, die woensdagmiddag, kids thuis en wat is er dan een groter feest als pannenkoeken bakken. Laat je kinderen dan gelijk ook even kennis maken met wat ze eten. Haal meel bij de molen, boter, melk, kaas en eieren bij de boer en bak samen de lekkerste pannenkoeken.

Recept

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer