Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

* Advertorial *

* Advertorial *

5 Tips voor trips naar VALENCIA ( Food / Cultuur / Natuur )

Een trip naar Valencia? Doen! Er valt van alles te ontdekken voor foodies, maar ook cultuur- en natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.

* Advertorial *

5 Tips voor trips naar VALENCIA! – Het oude centrum. In de binnenstad van Valencia zijn volop kerken, musea en andere bezienswaardigheden die de moeite van een bezoekje waard zijn. De zijdebeurs met zijn prachtige gewelven, het keramiekmuseum (loop even helemaal naar boven om een authentieke Valenciaanse keuken te aanschouwen), de kathedraal met zijn prachtige ornamenten… Maar geniet ook en vooral van de leuke straatjes en pleinen met gezellige terrassen. Drink een glas Horchata de chufas bij Horchateria de Santa Catalina. Dit authentieke Valenciaalse drankje wordt gemaakt van chufas, een soort aardnoten. Die worden gemalen tot poeder waarvan, door toevoeging van water en suiker, het drankje wordt gemaakt. Het heeft een beetje de smaak van dunne melk met amandel, maar het heeft dus niets met melk, noch amandelen te maken. Wil je helemaal Valenciaals gaan, dan eet je er een farton bij. Dat is een langwerpige droge ‘koek’ bestrooid met poedersuiker die je in de Horchata doopt. Horchateria de Santa Carolina is op zich al een bezoek waard om de mooie tegeltableaus.
Valencia-2

Markten voor foodies

In Valencia zijn verschillende leuke en lekkere markten. El Mercat Central de València is een van de grootste overdekte levensmiddelenmarkten van Europa. Een markt waarvan je gaat watertanden! Van maandag t/m zaterdag vind je daar de meest uiteenlopende verse producten. De Mercado de Mossén Sorell is compact. Je vindt er verschillende delicatessenwinkels en een wijnwinkel die gespecialiseerd is in wijnen uit Valencia. De eveneens overdekte Mercado de Colon is een bijzonder gebouw met prachtig tegelwerk. Vroeger was het een echte handelsmarkt. Nu is er een diversiteit aan horecagelegenheden te vinden naast leuke kraampjes met ‘hebbedingetjes’. Daar drink je natuurlijk een verfrissend glas AGUA de Valencia. Deze cocktail bestaat uit sinaasappelsap, wodka, cava, gin en suiker.

Valencia-3

Valencia Turia Park

Oase in een drukke stad

Pak de fiets in het centrum van de stad om door het Turia Park naar de haven en het strand te fietsen. Het Turia Park: door een natuurramp ontstaan, maar nu een groene oase in Valencia. In 1957 trad de rivier de Turia buiten zijn oevers, waarmee het water wel tot 3 meter hoog kwam! De ramp kostte veel mensenlevens. Om herhaling te voorkomen besloot de regering de rivier om te leggen. Gelukkig ging het plan om van de drooggelegde rivier een snelweg te maken niet door en is er nu dit heerlijke park aangelegd. In dit ruim 9 kilometer lange park kun je heerlijk wandelen, fietsen of gewoon lekker luieren op een bankje of in het gras. Ook worden er in het Turia Park regelmatig evenementen en (muziek-) festivals georganiseerd.

Stad van de Kunsten en Wetenschappen

Het ‘Ciudad de las Artes y las Ciencias’  bevindt zich in het Turia Park en is een ontwerp van de Valenciaanse architect Santiago Calatrava. Het is een futuristisch uitziend complex van verschillende gebouwen. Als je vanuit het centrum richting de haven fietst kom je eerst langs het ‘Palau de les Arts Reina Sofía’, het operagebouw. Als je het van verschillende kanten bekijkt zie je steeds iets anders: een vissenkop, een helm, een karakter uit Star Wars.

Het Umbracle is een grote tuin waar je rustig doorheen kunt wandelen en waar een diversiteit aan palmbomen en planten uit het Mediterrane gebied te zien is en voorbij de brug vind je het Oceanogràfic, een van de grootste aquaria van Europa.

Als je de achter elkaar liggende digitale 3D cinema ‘El Hemisfèric’, het wetenschapsmuseum ‘Museo de las Ciencias Príncipe Felipe’ en de brug ‘Puentecito L´Assut d’Or’ in het water ziet weerspiegelen lijkt het geheel net een enorme vis. 

De haven en het strand

Een opvallend gebouw dat ligt aan de jachthaven is het Veles et Vents gebouw. Samen met restaurant Maritima en bar en steakhouse MAlA bar is toprestaurant LA SUCURSAL er gevestigd. LA SUCURSAL bevindt zich op de bovenste verdieping vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de haven, de zee en de stranden. Slechts 7 tafels telt dit restaurant met een open keuken midden in de zaak. Aandacht voor het eten en de klant staan hier centraal, en dat voel je. Ook Maritima, dat ligt op de benedenverdieping, is de moeite waard. Een mooi terras aan de haven met op de kaar heerlijke authentieke gerechtjes met een moderne twist. En bij mooi weer geniet je na de lunch of voor het diner het ernaast gelegen brede zandstrand.

Valencia-5

Natuurpark Albufera

Als je het jachtige leven even zat bent pak je de fiets (of bus, auto of taxi) naar het natuurgebied Albufera. Dit park bestaat uit een duingebied met een pijnbomenbos waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Met de grote lagune is het een van de belangrijkste wetlandgebieden van Spanje. Het is een paradijs voor vogels en vissers. En er wordt volop rijst verbouwd. Valencia is niet voor niets de bakermat van de paella! De oorspronkelijke paella uit Valencia is altijd droog. Het recept vind je op de website van Visit Valencia. ( Wil je hem wat sappiger? Check dan het recept op deze website. ) De ideale locatie dus ook om te genieten van lokale gerechten zoals paella en ‘All i Pebre’ een gerecht van uit het meer vers gevangen paling, aardappel, peper en knoflook.
VisitAlbufera.com.

Valencia-6

Meer over Valencia? Check deze website: https://www.visitvalencia.com/nl

* Advertorial *

* Advertorial *

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.