• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juni 10, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Varkensvlees; het meest gegeten!

Weet jij alles al van varkensvlees?

door Elise de Haan
in Specials
0
0
Varkensvlees

Varkensvlees – Welk vlees wordt het meest gegeten? Mogelijk zou je eerder aan bijvoorbeeld kip denken, maar wist je dat varkensvlees de meest gegeten vleessoort is? Zowel wereldwijd als in Nederland. In ons land wordt per jaar 18,5 kilo varkensvlees per hoofd van de bevolking gegeten, tegen 11,5 kilo kip. Een aardig verschil dus. Varkensvlees is dus populair. Gooi jij graag een groot stuk varkensvlees op de barbecue? Of liever een braadworstje? Maar weet jij ook wat je dan eet? Van welk gedeelte van het varken dat vlees afkomstig is? Wat de verschillen tussen al die soorten karbonades zijn? En hoe je die karbonade dan zo bakt dat jij de lekkerste op tafel zet? Natuurlijk wil je ook graag weten hoe je zelf een schnitzel paneert en die vervolgens op de juiste manier bakt. Lees in dit artikel alles over varkensvlees en hoe je dat het beste kunt bereiden. En de lekkerste recepten krijg je er bij cadeau!

Varkenshaas

Een van de populairste stukjes varkensvlees is toch wel de varkenshaas. Een echte klassieker is natuurlijk varkenshaas met champignonroomsaus, dat vroeger op bijna elke restaurantkaart te vinden was. Maar varkenshaas is meer dan dat. Snijd ze in medaillons, gebruik ze in de fondue of de gourmet, of verwerk ze in een lekker stoofpotje. Vergeet ook vooral de barbecue niet. Kortom, met varkenshaas kun je alle kanten uit. We zouden zeggen, leef je uit!

Varkenshaas; een mals stukje varkensvlees

Varkenshaas
Specials

Het meest malse stukje van het varken, dat is de varkenshaas. Lekker om zo te bakken, maar ook voor een saté of een brochette onverslaanbaar!

Check het recept of lees de info

Schnitzels, die paneer je toch zelf?

Schnitzels kun je maken van veel verschillende soorten vlees. Denk aan schnitzels van kip, kalkoen en kalfsvlees. Maar de bekendste schnitzel is toch wel de varkensschnitzel. Ben je er gek op, maar lijkt het je maar ingewikkeld of een hoop gedoe om ze zelf te maken? Dat valt reuze mee. Kijk maar eens naar de stap voor stap uitleg hieronder, waar je ziet hoe je een heerlijke schnitzel maakt van varkensvlees. ‘Zelf doen’ kost je 10 minuten. En vervolgens zet jij een paar prachtige, zelf gepaneerde schnitzels op tafel. Daar ga je vast indruk mee maken!

Schnitzels zelf paneren; met stap voor stap uitleg

Schnitzels zelf paneren
Specials

In 10 minuten kun je schnitzels zelf paneren. Met deze stap voor stap uitleg kan het niet misgaan en maak je zelf gepaneerde schnitzels.

Check het recept of lees de info

Karbonade

Wil je vanavond een lekkere karbonade bereiden? Kies dan ook voor een echte karbonade. Zoek niet de allergoedkoopste uit de supermarkt maar ga eens bij een echte slager langs. Laat je adviseren! Staat er een te lange rij en heeft hij even minder tijd? Dan is er Lekker Tafelen. We helpen je graag (in overleg met de slager) aan de nodige tips zodat jij vanavond de allerlekkerste karbonade gaat bereiden.

De lekkerste karbonade bereiden? Tips & Recepten

karbonade bereiden tips en recepten
Specials

Alles over de karbonade. Niet alleen een karbonade bereiden maar ook meer weten over de verschillende soorten. Inclusief recepten uiteraard.

Check het recept of lees de info

Hamlappen, veelzijdig varkensvlees

Mals, mager, en je kunt er heel veel dingen mee doen. We hebben het over de hamlap. Varkensvlees met een stevige structuur dat (uiteraard) wordt gesneden uit de ham, of de achterbout, van het varken. Door de structuur zijn hamlappen zeer geschikt om reepjesvlees van te snijden, of mooie blokjes, voor bijvoorbeeld saté of in een wokschotel. Maar ze zijn zijn ook heel geschikt voor een vlot te bereiden stoofpotje, want het vlees is snel gaar. Hamlappen zijn dus te gebruiken voor veel verschillende soorten gerechten en bereidingswijzen. Handig toch?

Hamlappen; mals en mager varkensvlees

Hamlappen
Specials

Varkensvlees, het is te koop onder allerlei benamingen. Maar weet jij ook het verschil tussen al die varkenslappen, filetlappen en hamlappen?

Check het recept of lees de info

Spareribs

Spareribs, ook wel magere ribbetjes genoemd, zijn de favoriet van veel barbecuefans. Maar ze zijn ook prima in de oven te bereiden. Maak er een lekkere marinade bij om ze van een heerlijke smaak te voorzien, en laat ze heel langzaam gaar worden, tot het vlees van de botten valt. Je zult je vingers er bij opeten.  En wil je er helemaal een feestje van maken? Geef dan eens een spare ribparty. Succes en een leuke avond gegarandeerd!

Spareribs; daar eet je je vingers bij op!

Spareribs
Specials

Superzacht gegaarde spareribs, wie houdt er niet van dit stuk stoer varkensvlees? Natuurlijk van de barbecue, maar ook uit de oven heerlijk!

Check het recept of lees de info

Braadworst, wat is dat?

Van varkensvlees worden ook worsten gemaakt. Een van de bekendste soorten is de braadworst. Wat maakt een braadworst nou een braadworst? Ze lijken allemaal verschillend te zijn en te smaken, en er is geen wet of regelgeving voor wat nou precies verkocht mag worden als braadworst. Hoe kan dat? En wat is het verschil tussen braadworst en verse worst? Hoe bereid je een braadworst? Kijk maar eens wat de slager er over te vertellen heeft.

Braadworst; altijd naar slagers eigen recept

Braadworst; altijd naar slagers eigen recept header
Specials

Braadworst; altijd naar slagers eigen recept. Want als je een braadworst bij de slager koopt weet je altijd dat je vers vlees hebt zonder rare toevoegingen.

Check het recept of lees de info

Varkenswangen, een bijzonder stukje varkensvlees

Dit zijn waarschijnlijk de meest onbekende stukjes varkensvlees. In de supermarkt vind je ze bijna niet. Dat is ook niet zo raar want een varken heeft uiteraard maar twee wangen, dus er komen simpelweg weinig varkenswangen op de markt. Veel mensen hebben dan ook geen idee wat dit voor vlees is. Vaak wordt gedacht dat het orgaanvlees is, wat dan al een reden kan zijn om het niet te eten. Dit is echter niet het geval. Het is gewoon vlees dat wordt gesneden uit de kaakspieren van het varken. Niets mis mee dus om deze ook op te eten. Je bereidt ze door ze stoven. En dan… dan heb je het lekkerste stukje varkensvlees dat er is! Probeer het maar eens.

Varkenswangen; het lekkerste stukje varkensvlees!

Varkenswangen
Specials

Heb jij al eens varkenswangen gegeten? Dit onbekende stukje vlees wil je echt niet missen. Ontdek hier wat het is en wat je ermee maakt.

Check het recept of lees de info

Probeer ook deze recepten met varkensvlees

Omdat er zoveel varkensvlees wordt gegeten zijn er natuurlijk ontelbare recepten bedacht met dit vlees. Ook op Lekker Tafelen vind je een heleboel van deze recepten. Soms is het vlees een kleiner deel van een recept, denk aan erwtensoep, als onderdeel van een vleessalade of als deel van een AGV’tje. Daarnaast vind je bereidingswijzen voor specifieke soorten varkensvlees als buikspek uit de oven of van de gril, een varkensrollade, of gewoon de speklapjes voor een doordeweekse maaltijd. En wat dacht je van pulled pork uit de oven?

Gebraden beenham
Vleesgerechten

Perfect gebraden beenham

Een lekker stuk gebraden beenham kun je bij heel veel gerechten serveren. Ook op een broodje of in een salade.

Sjasliek
Vleesgerechten

Sjasliek; uit de oven of van de barbecue

Sjasliek, dat is een heerlijk gekruid, bekend vleesgerecht. Makkelijk zelf te maken op de barbecue, in de oven, of gewoon in de (grill)pan!

Soft taco met pulled pork, mango en ui
Hoofdgerecht

Soft taco met pulled pork, mango en ui

Dit gaat ook jouw favoriet worden. Deze soft taco met pulled pork, mango en ui vergt wat geduld, maar het resultaat is echt fantastisch!

Erwtensoep of snert
Maaltijdsoep

Erwtensoep uit eigen keuken!

Een mooie volle pan erwtensoep of snert is nog altijd Hollands trots. Dat trek je niet uit een blik maar maak je lekker zelf.

Loaded fries Hollands stoofvlees
Recepten

Loaded fries Hollands stoofvlees

Patat met lekker kruidig varkensstoofvlees is echt genieten, dat bewijst deze loaded fries Hollands stoofvlees.

Gevulde rollade
Vleesgerechten

Gevulde rollade; met paddenstoelen en cranberry’s

Wil je rollade serveren voor een bijzonder etentje? Maak dan eens zelf een gevulde rollade, bijvoorbeeld met paddenstoelen en cranberry's.

Vorige Volgende
Tags: Vlees
DeelPin12Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit
Specials

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta
Specials

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm
Specials

Voorgerechten met gerookte zalm

Toetjes met aardbeien
Specials

Toetjes met aardbeien; lekker vers en helemaal zelfgemaakt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

11 − drie =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Eieren van de boer
  • Hollandse nieuwe haring komt een beetje later dit jaar
  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?

Uitgelicht

Kip op de barbecue
Specials

Kip op de barbecue; recepten die je niet wilt missen

Kip op de barbecue grillen, er zijn ontelbare manieren om dat te doen. Een kip op een bierblik, kipsaté, of kippenpoten, het kan allemaal!

Check het recept of lees de info
Varkensvlees op de barbecue

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Recept in de picture

Lamsbiefstuk met verse salsa
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met verse salsa

Van een sappige lamsbiefstuk met verse salsa wordt elke vleesliefhebber blij. Heerlijk lamsvlees met een Zuid-Amerikaans accentje!

Check het recept of lees de info
fruitsalade met mango en kiwi

Fruitsalade met mango en een zalige dressing van limoen en munt

steak sandwich bavette

Steak sandwich met rundvlees

Handige kooktips

Cheddar
Kookschool

Cheddar; maar dan de echte

Cheddar is een populaire en veelzijdige kaas. En dan bedoelen we niet de 'plastic' plakjes in de supermarkt. Wat weet jij van cheddar?

Check het recept of lees de info
Vers fruit bewaren

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Petra H op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • J.F. Feunekes op Uiensaus voor bij vlees of vis
  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen