• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Verse kruidenwijzer vol handige tips en makkelijke recepten

door Redactie
in Specials
0
2
Verse Kruiden

Verse kruidenwijzer vol handige tips en makkelijke recepten

Zouten en peperen zijn begrippen geworden. Zelfs in de horeca wordt deze zegswijze vaak gebruikt. Door alle voedselschandalen worden we gelukkig wel bewuster en zijn we tot de ontdekking gekomen dat er teveel zout in ons eten zit. Kant en klare mixen en maaltijden worden vaak op smaak gebracht met ‘teveel’ zout. Daarbij eten we dan een lekker stukje vlees of vis waar we ook nog eens zout op gebruiken, en dat is dan onze manier van kruiden. Ongezond dus. En helemaal niet nodig. In deze verse kruidenwijzer hopen we je te inspireren om je gerechten vers en gezond op smaak te brengen.

Geen groene vingers? Met deze tips wordt koken weer een smaakvolle hobby

kruidenwijzerEen paar takjes tijm, daar moet je een plantje, een bakje of een zakje voor kopen of je vervangt het door gedroogde- of bevroren kruiden. Ken jij dat vervelende gevoel ook? Overweeg dan eens om daar wat duurzamer mee om te gaan. Probeer eens een eigen kruidentuin. We horen je denken, maar zoveel grond heb ik niet, en ik heb al helemaal geen groene vingers. Wij zeggen…. geen probleem. Het is minder lastig dan je denkt, en je kunt een kruidentuin al in de vensterbank starten.

Bekijk hier de complete special

De verse kruidenwijzer. Lees alles over de diverse kruidensoorten

In de Lekker Tafelen kruidenwijzer vind je alles over verse kruiden die je zelf thuis kun telen op de vensterbank, op het balkon of in je tuin. Bekijk de combinatie mogelijkheden van de vele soorten en breng je favoriete gerecht voortaan vers op smaak!

Bekijk hier de complete (hiernaast afgebeelde) kruidenwijzer

Vers gekruid, dat smaakt beter

Kruiden recepten om je verse kruiden optimaal te verwerken. Klik op één van onderstaande afbeeldingen voor gerechten en artikelen waarin kruiden een hoofdrol spelen

Zeebaars in een zoutkorst
tijm en rozemarijn
Stoofpotje van gerookte hamschijf met peterseliesaus
Basilicumolie
Lamsrack met verse tijm en wat grof zout.
Winterse kruiden & specerijen

Basilicum populair, maar het meest verspilt

BasilicumWaar zoek je de basilicum in de supermarkt? Klopt, niet in de koeling! Basilicum wordt namelijk zwart als je deze in de koelkast bewaart. Op kamertemperatuur houden dus, misschien liefst net iets koeler. De plantjes basilicum zijn bijna niet aan te slepen in de supermarkt. Simpelweg omdat bijna iedereen die plant weer weggooit na gebruik. Onze tip: Zet zo’n plant met de voetjes in het water. Hij blijft veel langer vers en groeit gewoon weer aan. Duurzaam, vers en altijd basilicum in huis. Zo kun je al je kruidenplanten lekker veel gebruiken om jouw favoriete gerecht op smaak te brengen.

Mama, ik wil die blaadjes niet

Voor kinderen blijven het groene blaadjes. En als kinderen ergens moeite mee hebben zijn het vaak die groene blaadjes. Wat ga je daar aan doen?

  1. Laat kinderen zelf kruiden kweken en gebruiken.
  2. Dwing ze niet om te eten, daarmee geef je zelf aan dat het niet lekker is.
  3. Ga er speels mee om. Maak eens een gezichtje van een uitgeholde meloen vul met aarde en zaai er tuinkers in (haar). Fun helpt!
  4. Heb jij nog tips? We horen ze graag!

Kruidenscharen en bijzonder vijzels? Weg ermee!

In de diverse, uit de grond gestampte, kookwinkels wordt je om de oren geslagen met alle mogelijkheden rond verse kruiden. Tip: Een gewone schaar en een eenvoudige vijzel zijn voor de meeste thuiskoks echt voldoende. Oh, en voor we het vergeten, de luxe kruidenpotten kun je gewoon vervangen door de meest simpele dingen. Eierdoosjes, lege verpakkingen, voor de meeste verse kruiden is het al snel goed. Spaar je centjes liever voor goede en verse kruiden.

Kruidenolie en kruidenazijn zelf maken

Een huisgemaakte kruidenolie of kruidenazijn hoort niet achter een kastdeurtje. Het is een sieraad in je keuken en verdient een mooie plaats op je aanrecht. Bovendien is het ook nog eens een heel leuk geschenk. Je kunt er iemand echt mee verrassen en misschien wel inspireren om het zelf te gaan maken. Overtuig jij iemand van meer smaak?

Bekijk hier de recepten

Tags: KruidenKruiden infoseizoenverse kruiden
DeelPin14Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Verse Tomatensaus
Specials

Verse Tomatensaus, echt lekker vers en vijf keer anders

Spekkoek
Cake

Spekkoek; een echt Indische lekkernij

Saffraan het rode goud
Kookschool

Saffraan, het rode goud

kruidenmengsels
Kookschool

Zelf kruidenmengsels maken

Kruiden- en specerijenwijzer
Kookschool

Kruiden- en specerijenwijzer. Dit zijn de basics voor je kruidenkast

Reacties 2

  1. Djeek says:
    7 jaar geleden

    Helaas is uw website onbruikbaar op smartphone! De filosofie zou moeten zijn: mobile first! (en uiteraard ook responsive)
    Geen account dus voorlopig…
    Groet.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Een grotere smartphone met een goede browser gaat helemaal lukken Djeek. Maar blijf erbij, binnenkort zijn we er helemaal, ook op de tablet en smartphone.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus
  • Frank van der Bolt op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen