Verse Rabarber; de fruitige smaak van het voorjaar
Owww, we hopen zo dat verse rabarber bij jou nog niet onder de vergeten groenten hoort. Natuurlijk weet jij wat rabarbercompote is, maar weet je ook hoe je het maakt, of komt het standaard, net als appelmoes, uit een pot. Dat zou zonde zijn, het maken van een smaakvolle rabarbercompote is zo simpel dat je het kookplezier niet moet willen missen. We blijven het zeggen: “Lekker eten begint met verse ingrediënten”. Kom, we gaan je snel wat meer vertellen over deze mooie voorjaarstopper.
Rabarber; basisrecept om mee te experimenteren
Het voordeel van zelf een rabarercompôte maken is dat je jezelf en je gasten de eerlijke vraag kunt stellen: “Is het naar wens?” Mocht het antwoord “Nee” zijn, dan heb je alle kans om dat zelf te veranderen in een volmondig “Ja”. Zelf maken biedt je de mogelijkheid om een gerecht naar eigen smaak aan te passen. We helpen je alvast graag aan een aantal heerlijke suggesties.
Rabarber als taart of dessert? De crumble is favoriet.
Crumble, het lijkt tegenwoordig wel een toverwoord. Blijkbaar past het goed in de trend naar snel gemak. Wat wij zo leuk vinden aan een crumble is dat er verse ingrediënten in verwerkt worden. En juist daarom willen we je de crumble van harte aanbevelen. Onderstaande ideeën met verse rabarber helpen je op weg:
Rabarbercompote, geserveerd als dessert
Rabarbercompote wordt veelvuldige geserveerd als fruitig bijgerecht. Diezelfde rabarbercompote kun je ook in taarten en desserts verwerken. Zo maakte Connie een rabarbercompote die ze combineerde met roomkaas, kwark en gember. Een dessert wat snel op tafel staat en ja, jij kunt het ook maken!
Het plezier van zelf rabarber kweken
Zelf kweken houdt niet op bij potjes verse kruiden in je vensterbank. Er zijn talloze andere mogelijkheden om te genieten van je eigen verse oogst. Lynda, onze nieuwste blogster gaat je daar in de komende tijd veel meer over vertellen. Haar eerste blog op Lekker Tafelen gaat natuurlijk over…….. rabarber. Ontdek het plezier van zelf rabarber kweken.
Rabarberfeiten

Rabarber is al in het vroege voorjaar verkrijgbaar. De kasrabarber is dan nog wel wat aan de prijs, maar al snel zie je de prijzen dalen, want rabarber is er volop in lente en zomer. We hebben een aantal snelle feiten over rabarber op een rij gezet.Lees hier verder
Zeeduivel De friszoete smaak van rabarber kan ook heel goed combineren met verse vis. Probeer eens dit recept met zeeduivel.
Lamsbiefstuk – Lamsvlees is ook zo’n voorjaarstopper en een compote van rabarber past daar prima bij. Â Recep