• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Verse Tomatensaus, echt lekker vers en vijf keer anders

door Redactie
in Specials
1
0
Verse Tomatensaus

Verse Tomatensaus – Over huisgemaakte tomatensaus willen mensen graag een beetje stoer doen. Het gaat dan al snel over Italië. Die ideale bolognese bijvoorbeeld zoals de echte Italianen die maken. En we kunnen ook echt beamen dat de Italiaanse tomatensauzen verrukkelijk zijn. Lees ons eerdere artikel over dit onderwerp maar eens. Naast die Italiaanse sauzen kun je nog veel meer varianten bedenken op een tomatensaus. Die mag je natuurlijk over of bij de pasta serveren, maar ook bij rijst, of bij een stukje vlees of vis kun je prima een verse tomatensaus geven.

Trots op lokale producten

Er zijn talloze tomatentelers in ons land. En die tomatenteelt is allang niet meer wat het geweest is. De plain tomaten synchroniseren we al snel met waterbommen. Dat is een aantal jaren ook echt zo geweest. Het ging om pure massateelt. De tomatentelers hebben echter ook niet stil gezeten. Steeds meer van deze telers zijn zich gaan specialiseren. Zo worden de tomaatjes door de bank genomen weer lekkerder en zoeter van smaak. Jammer is dat je deze speciale rassen in de supermarkt vaak niet tegenkomt. Een lokale groentespecialist heeft ze vaak wel. Eigenlijk zou je de tomaten dan ook eerst moeten proeven voor je ze koopt. Want een tomaatje met smaak geeft natuurlijk een boost aan het gerecht wat je daarmee creëert. We stimuleren je dan ook van harte om naar die echte groenteman te gaan. Vaak ben je dan goedkoper uit en doordat je een beter product koopt eet je ook nog eens lekkerder. Wees trots op lokale producten. Koop Hollandse tomaten bij de lokale groentespecialist.

Verse Tomatensaus, echt lekker vers en vijf keer anders

Tomaten, verse ingrediënten en alledaagse keukenbasics als bouillon, kruiden, specerijen of room. Dat is wat je nodig hebt om een verse tomatensaus te maken. Durf vooral zelf te combineren. Als je de basis eenmaal door hebt zul je deze sauzen vanzelf naar je eigen hand zetten. We willen je vooral inspireren om vaker voor een verse tomatensaus te kiezen. Ze zijn in een mum van tijd gemaakt, je kunt ze in de koelkast of in de vriezer bewaren en ze zijn gewoon écht lekker. Allemaal voordelen dus ten opzichte van de potten en emmertjes kant en klare sauzen in diverse winkels.

Tomatensaus met spekjes

  • 500 gram tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 gram mager spek in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui op middelhoog vuur 4 min. Zet het vuur hoog en bak het spek nog 3 min. mee. Voeg de rozemarijn en de tomaten toe. Schenk 200 ml water in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat op laag vuur 5 min. koken. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Tip: Tomaten ontvellen is best even een klus, en dat kun je dan beter in één keer goed doen. Verdubbel de ingrediënten en vries de helft in!

Verse Tomatensaus met spinazie

Verse Tomatensaus met spinazie

 

  • 500 gram tomaten, ontveld en in blokjes
  • 200 gram spinazie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 100 ml. bouillon
  • 25 gram boter in blokjes

Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 3 min. Pureer de saus met de staafmixer. Voeg de bouillon en de spinazie toe. Verwarm op laag vuur in ca. 10 min. Voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de verse tomatensaus bij vis of pasta

Tip: Deze sauzen kun je goed een dag van te voren maken. Bewaar de saus dan in de koelkast!

Verse tomatensaus met stukjes kip en doperwten

  • 500 gram tomaten, ontveld en in blokjes
  • 100 gram kipfilet, in reepjes
  • 200 gram doperwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden

Verwarm 1 eetlepel olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 5 min. op laag vuur. Voeg 200 ml water toe en pureer de saus met de staafmixer. Voeg de doperwten toe en kook op laag vuur nog 4 min. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kip met de kruiden 2 min. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Laat tomaten goed rijpen voor het maken van een verse tomatensaus. Rijpe tomaten zijn smaakvoller en dat proef je terug in de saus.

Verse tomatensaus met tonijn en bleekselderij

  • 500 gram tomaten, ontveld en in blokjes
  • 200 gram tonijn uit blik
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 stengels bleekselderij, fijngesneden

Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomaten toe. Laat 10 min. zacht koken. Voeg de tonijn met het vocht toe, roer met een vork los en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Weet je al dat tomaten helemaal niet in de koelkast thuis horen? Vruchtgroenten zoals tomaten, komkommer, courgette, aubergine en paprika bewaar je liefst op een koele plaats buiten de koelkast. Leg de tomaten op kamertemperatuur om ze wat sneller te laten rijpen.

Romige tomatensaus

  • 600 gram tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd,
  • 125 ml. slagroom
  • 1 groentebouillontablet

Verwarm de olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe maar bewaar wat om straks in stukjes toe te voegen. Kook 5 min. op laag vuur. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Laat even afkoelen. Voeg de room en bouillontablet toe. Zet de pan weer op het vuur, breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op laag vuur. Voeg de achtergehouden tomaat toe en breng op smaak met peper en zout.

Tags: GroenteKruiden
DeelPin121Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oosterse komkommersalade
Bijgerecht

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

Quiche met paprika en feta
Quiche

Snelle quiche met paprika en feta; Zonder vuile pannen!

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

Zoetzure linten van komkommer en wortel
Bijgerecht

Zoetzure linten van komkommer en wortel

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje
Stamppot

Stamppot raapstelen met een Mediterraan tintje

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen