- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Verse Tuinbonen; 5 recepten om ze eens anders op tafel te zetten

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het seizoen van de verse tuinbonen is weer geopend. Waarom dan niet gezellig een middagje bonen doppen op de tuintafel. Genieten van het zonnetje en ja hoor, je mag best een slokje rosé nemen, terwijl je hard werkt aan een verse maaltijd. Lekker Tafelen zet vijf ideeën op een rij om die verse tuinbonen tot een succes te maken.


Verse tuinbonen komen niet uit een pot

Voor ons horen tuinbonen uit een pot nog altijd niet tot de verse tuinbonen. Ondanks de steeds positievere stemming over potten of blikken groenten blijven wij kiezen voor verse tuinbonen in de dop. Niet alleen omdat we ze echt veel lekkerder vinden, maar vooral ook omdat het zo ontzettend gezellig is om in de middag samen tuinbonen te doppen. Het is gewoon een kwestie van tijd nemen voor je eten en daarvoor wordt je op je bord beloond.

Die tuinbonen moeten dan natuurlijk wel echt vers zijn! De peulen waarin de bonen zich verstoppen moeten zijdezacht glanzen en ze mogen niet slap aanvoelen. Bedenk wel dat je hier niet uitgaat van de 250 gram per dag met peul en al. De 250 gram groenten die je binnenkrijgt zit in de peul. Wegen doe je dus pas na het doppen. Om 250 gram gedopte tuinbonen over te houden moet je bij aankoop rekenen op 750 gram tot een kilo per persoon. Van half juni tot eind augustus zijn ze volop verkrijgbaar.

Basisrecept

Hieronder hebben we een aantal recepten met verse tuinboontjes op een rij gezet. Maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon koken. De basis zullen we maar zeggen. Serveer ze met een mosterd- of tomatensaus. Vaak worden er ook blokjes ham of spek door de tuinbonen geschept. Lekker met aardappelen en een stukje vlees of vis.

5 recepten met tuinbonen in de hoofdrol

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]
Links in dit recept:
  1. Salade: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/salade/
  2. Quiche: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/quiche/
  3. Pastagerechten: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/pastagerechten/
  4. Recept: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/