Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vijf gezonde redenen om kersen te eten

Kersen, seizoensproduct nummer 1 op dit moment. Kersen eten is niet alleen lekker, maar ook nog heel gezond. We zetten 5 redenen op een rij. Lees het hier.

9 4.246

Kersen eten; vijf gezonde redenen om kersen te eten – Kersen, seizoensproduct nummer 1 op dit moment. Kersenkraampjes langs de weg, en elke groenteman (als die van z’n vak houdt) laat ze uitbundig terugkomen in zijn presentatie. Alleen dat al maakt ons enthousiast en zal ons verleiden om dat pondje kersen maar eens aan te schaffen. In deze special laten we je nog vijf redenen zien waarom je deze vruchten vaker zou moeten kopen.


Kersen eten; vijf gezonde redenen om kersen te eten

1. Kersen leveren energie

Kersen bevatten veel “snelle” suikers. deze worden snel opgenomen in het lichaam en dat betekend dat ze ook snel energie leveren. Hoeveel mensen kopen daar een pakje nep suiker voor. Hoeveel mensen eten een mars als ze een dipje hebben. Je kent het wel, maar die mars kan dus ook een pondje kersen zijn. En neem van mij aan, je geniet echt meer. Van die mars krijg je een schuldgevoel en van die kersen krijg je energie zonder schuldgevoel. Lekker leven is dus vaker kersen eten.

2. Kersen bevatten geen vet

Terwijl je dit leest zit jij misschien wel met een zak chips op de bank. Waarom eigenlijk? Omdat je even trek had? Waarom zit je niet met een paar vrienden gezellig uit een bakje kersen te grabbelen? Die kersen leveren maar 0,1% vet en dat betekent dat je zou hebben genoten en veel minder vet tot je had genomen. Kies dus eens vaker voor dat pondje kersen.

3. Kersen eten is goed voor je nieren

Ja, er is meer. Kersen bevatten vezels, veel vezels en dat is goed voor je darmen. Ze hebben dan ook een vochtafdrijvende werking wat je lichaam reinigt en goed is voor je nieren. Gewoon een hele gezonde eigenschap van onze Hollandse kersen. En natuurlijk voelt dat prettig als je dan die snack links hebt laten liggen voor dat heerlijke bakje kersen.
Een pondje kersen zo weg happen is natuurlijk lekker en gezond. Misschien wil je ze op een andere manier verwerken.

Klik hier voor alle recepten met kersen.

4. Gebruik ze als sport coach

Nee kersen roepen niet: “Go on”. Kersen zijn net een stilleven wat dat betreft. De suikers in kersen zorgen ervoor dat je een betere sportprestatie levert. Leuk toch? Genieten van gezond Hollands fruit en dan straks ook je voetbalwedstrijd winnen! Dat is Lekker Leven. Eten en bewegen is goed voor je, maar eet dan kersen in plaats van een snack. Samen met dat bewegen zorgt voor een optimale gezondheid, meer energie en werklust. Je straalt weer!

5. Kersen als ontstekingsremmer

Nee, hebben ze dan ook nog een medicinale werking? Ja hoor, zeker weten. Deze vruchten bevatten volop vitaminen en mineralen en dat is goed tegen ontstekingen. Ze verlagen klachten bij reuma en hartziekten.

Ik hoop dat je nu op de fiets springt en een bakje (liefst Hollandse) kersen gaat halen. Dan hoop ik ook dat ik je morgen tegen kom en die glimlach zie. Je straalt! Dankzij onze eigen Hollandse kersen.

Tip: Helemaal leuk is het om bij de kersenteler langs te gaan. Lees hier het verslag van ons bezoek aan de kersenteler.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

9 Reacties
 1. Adriana zegt

  Mij werd verteld dat kersen erg dik maken,dus durf ik ze niet zo goed te eten,terwijl ik ze zo graag heb

  1. Lekker Tafelen zegt

   Ik ben daar niet voor opgeleid Adriana, maar mijn vaste overtuiging is dat onbewerkt voedsel uit de natuur niet dik maakt. Wie weet zijn er hier mensen met andere ervaringen, maar ik kan het me niet voorstellen.

 2. lenny zegt

  ze zijn zo lekker die zeeuwse heb kilo voor mezelf gehaald en tis feestje!!!! ondanks de regen

 3. Ria zegt

  heerlijk nog een paar dagen ik kijk en tel de dagen kersen mijn liefste fruit daar kom ik mijn bed voor uit Hollandse Kersen mijn fruit heerlijk

 4. Polder vrouwke zegt

  heerlijk de eerste kersen van dit seizoen aan het eten helaas Grieken ik kon niet langer wachten kijk altijd weer uit naar de Hollandse kers maar volgende week mag ook ik daar van genieten het is mijn lievelings vrucht elke dag een doos zo lang ze er zijn en dat is veel te kort daar om als ze er vol op zijn vries ik ze na wassen goed droog in het hele jaar door Hollandse kersen nu speciaal vriesvakken voor gereserveerd gebruik niet eerst ontdooien maar heerlijk als ijsklontjes te gebruiken in een glas heerlijke witte wijn of prosseco lekker koud en staat heel feestelijk nou het is echt een feestje zeer aantebevelen heerlijk

 5. Patrick zegt

  En dan is de Cerisa© kers nog niet eens geproefd?? Werkelijk de Rolls Royce onder de Kersen 😉

 6. tine zegt

  ik merk het verschil heel lijfelijk !
  het klopt wat er staat
  en de kersen zijn er nu volop en heel lekker

 7. VoIP zegt

  Ik zit nu ook lekker kersen te eten. Fijn om te weten dat ze ook nog eens super gezond zijn! 🙂

 8. Jessica Iris zegt

  Geweldig! En ik was al groot fan van Kersen…

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer