• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Vijf gezonde redenen om kersen te eten

door Redactie
in Specials
0
13
Verse Hollandse Kersen

Kersen eten; vijf gezonde redenen om kersen te eten – Kersen, seizoensproduct nummer 1 op dit moment. Kersenkraampjes langs de weg, en elke groenteman (als die van z’n vak houdt) laat ze uitbundig terugkomen in zijn presentatie. Alleen dat al maakt ons enthousiast en zal ons verleiden om dat pondje kersen maar eens aan te schaffen. In deze special laten we je nog vijf redenen zien waarom je deze vruchten vaker zou moeten kopen.

Kersen eten; vijf gezonde redenen om kersen te eten

1. Kersen leveren energie

Kersen bevatten veel “snelle” suikers. Deze worden snel opgenomen in het lichaam en dat betekent dat ze ook snel energie leveren. Hoeveel mensen kopen daar een pakje nep suiker voor. Hoeveel mensen eten een mars als ze een dipje hebben. Je kent het wel, maar die mars kan dus ook een pondje kersen zijn. En neem van mij aan, je geniet echt meer. Van die mars krijg je een schuldgevoel en van die kersen krijg je energie zonder schuldgevoel. Lekker leven is dus vaker kersen eten.

2. Kersen bevatten geen vet

Terwijl je dit leest zit jij misschien wel met een zak chips op de bank. Waarom eigenlijk? Omdat je even trek had? Waarom zit je niet met een paar vrienden gezellig uit een bakje kersen te grabbelen? Die kersen leveren maar 0,1% vet en dat betekent dat je zou hebben genoten en veel minder vet tot je had genomen. Kies dus eens vaker voor dat pondje kersen.

3. Kersen eten is goed voor je nieren

Ja, er is meer. Kersen bevatten vezels, veel vezels en dat is goed voor je darmen. Ze hebben dan ook een vochtafdrijvende werking wat je lichaam reinigt en goed is voor je nieren. Gewoon een hele gezonde eigenschap van onze Hollandse kersen. En natuurlijk voelt dat prettig als je dan die snack links hebt laten liggen voor dat heerlijke bakje kersen.
Een pondje kersen zo weghappen is natuurlijk lekker en gezond. Misschien wil je ze op een andere manier verwerken.

Klik hier voor alle recepten met kersen.

4. Gebruik ze als sport coach

Nee, kersen roepen niet: “Go on”. Kersen zijn net een stilleven wat dat betreft. De suikers in kersen zorgen ervoor dat je een betere sportprestatie levert. Leuk toch? Genieten van gezond Hollands fruit en dan straks ook je voetbalwedstrijd winnen! Dat is Lekker Leven. Eten en bewegen is goed voor je, maar eet dan kersen in plaats van een snack. Samen met dat bewegen zorgt het voor een optimale gezondheid, meer energie en werklust. Je straalt weer!

5. Kersen als ontstekingsremmer

Nee, hebben ze dan ook nog een medicinale werking? Ja hoor, zeker weten. Deze vruchten bevatten volop vitaminen en mineralen en dat is goed tegen ontstekingen. Ze verlagen klachten bij reuma en hartziekten.

Ik hoop dat je nu op de fiets springt en een bakje (liefst Hollandse) kersen gaat halen. Dan hoop ik ook dat ik je morgen tegen kom en die glimlach zie. Je straalt! Dankzij onze eigen Hollandse kersen.

Tip: Helemaal leuk is het om bij de kersenteler langs te gaan. Lees hier het verslag van ons bezoek aan de kersenteler.

Tags: Fruit
DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Garnalen
Specials

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake
Specials

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip
Specials

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Broccoli uit de wok op 3 manieren
Specials

Broccoli uit de wok op 3 manieren

Krieltjes op een stokje
Bijgerecht

Krieltjes op een stokje

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Rondvis
Specials

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Reacties 13

  1. Martha says:
    2 jaar geleden

    Net een schaaltje op van 200 gram ze waren heerlijk en dan nog eens puur gezond ,wat wil een mens nog meer.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Lekker! En inderdaad, meer hoeft het niet te zijn ?

      Beantwoorden
  2. Smetties says:
    2 jaar geleden

    wat is het verschil tussen Hollandse kersen en Belgische ……Waarom de term Hollandse kersen zijn goed voor…de Belgische niet missvhien ?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Je hebt helemaal gelijk! Belgische- en Hollandse Kersen liggen kwalitatief op hetzelfde niveau. We bedoelen uiteraard de tegenstelling tussen “lokale” kersen en de kersen die geïmporteerd worden uit landen als Griekenland en Turkije. Deze import kersen zijn vaak beduidend minder van smaak.

      Beantwoorden
  3. Adriana says:
    7 jaar geleden

    Mij werd verteld dat kersen erg dik maken,dus durf ik ze niet zo goed te eten,terwijl ik ze zo graag heb

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      7 jaar geleden

      Ik ben daar niet voor opgeleid Adriana, maar mijn vaste overtuiging is dat onbewerkt voedsel uit de natuur niet dik maakt. Wie weet zijn er hier mensen met andere ervaringen, maar ik kan het me niet voorstellen.

      Beantwoorden
  4. lenny says:
    7 jaar geleden

    ze zijn zo lekker die zeeuwse heb kilo voor mezelf gehaald en tis feestje!!!! ondanks de regen

    Beantwoorden
  5. Ria says:
    7 jaar geleden

    heerlijk nog een paar dagen ik kijk en tel de dagen kersen mijn liefste fruit daar kom ik mijn bed voor uit Hollandse Kersen mijn fruit heerlijk

    Beantwoorden
  6. Polder vrouwke says:
    7 jaar geleden

    heerlijk de eerste kersen van dit seizoen aan het eten helaas Grieken ik kon niet langer wachten kijk altijd weer uit naar de Hollandse kers maar volgende week mag ook ik daar van genieten het is mijn lievelings vrucht elke dag een doos zo lang ze er zijn en dat is veel te kort daar om als ze er vol op zijn vries ik ze na wassen goed droog in het hele jaar door Hollandse kersen nu speciaal vriesvakken voor gereserveerd gebruik niet eerst ontdooien maar heerlijk als ijsklontjes te gebruiken in een glas heerlijke witte wijn of prosseco lekker koud en staat heel feestelijk nou het is echt een feestje zeer aantebevelen heerlijk

    Beantwoorden
  7. Patrick says:
    9 jaar geleden

    En dan is de Cerisa© kers nog niet eens geproefd?? Werkelijk de Rolls Royce onder de Kersen 😉

    Beantwoorden
  8. tine says:
    9 jaar geleden

    ik merk het verschil heel lijfelijk !
    het klopt wat er staat
    en de kersen zijn er nu volop en heel lekker

    Beantwoorden
  9. VoIP says:
    9 jaar geleden

    Ik zit nu ook lekker kersen te eten. Fijn om te weten dat ze ook nog eens super gezond zijn! 🙂

    Beantwoorden
  10. Jessica Iris says:
    9 jaar geleden

    Geweldig! En ik was al groot fan van Kersen…

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen