Vijf huisgemaakte asperge sauzen – Als je dan asperges eet in het toch al korte aspergeseizoen dan eet je daar natuurlijk ook een echt lekkere en zelfgemaakte saus bij. Het is toch gek dat je speciaal naar de boer gaat voor superverse asperges en dat er dan gewoon pakjes poeder voor aspergesaus naast die asperges liggen. Als je een beetje geeft om je gasten, of als je een beetje houdt van echt lekker eten, dan maak je die saus even zelf. De asperges moeten twintig minuten koken en dat is echt genoeg tijd om even zelf één van de asperge sauzen op deze pagina te maken.
Creatief aan de slag met verse asperges
Je kunt asperges niet alleen op verschillende manieren bereiden, je kunt ze ook op verschillende manieren serveren. Serveer ze klassiek met een eiersaus. Zo’n heerlijke saus van verse scharreleitjes die je misschien ook wel bij de aspergeteler kunt kopen. Maar wat dacht je van een aspergesaus met ham, of een aspergesaus met zalm? Het zijn allebei asperge sauzen die je asperges echt naar een hoger niveau tillen. En dan is er natuurlijk nog de alom bekende Hollandaisesaus. Superlekker bij die witte stengels. Deze vijf asperge sauzen kun je prima zelf maken zonder bang te zijn voor allerlei mislukkingen. Eenvoudig, snel, maar vooral veel lekkerder dan dat wat de fabrikant ons altijd voorschotelt.
Asperge sauzen; 5 keer anders
Een botersaus maak je van boeren roomboter. Met slechts vier ingrediënten serveer jij straks asperges met die heerlijke saus. Voor een zalmsaus of een hamsaus heb je acht ingrediënten nodig, maar in 15 minuten zijn deze sauzen klaar. Dat is snel, maar ook supermakkelijk om te maken. Een klassieke hollandaisesaus is wat ingewikkelder, maar met de stap-voor-stap instructies gaat ook die niet mislukken. De eiersaus is echt een eitje. Supermakkelijk, heel erg lekker en natuurlijk vers en zelfgemaakt. Al deze asperge sauzen zorgen voor tevreden eters aan tafel. Een grotere beloning is er niet.
Zalig zachte romige hamsaus
De zalig zachte romige hamsaus is geweldig bij asperges en heel veel andere groenten, maar ook in een ovenschotel of bij de pasta.
Check het recept of lees de infoZalmsaus met crème fraîche
Je maakt makkelijk zelf een geweldig lekkere zalmsaus van gerookte zalm en crème fraîche. Met tips voor de lekkerste gerechten met zalmsaus.
Check het recept of lees de infoBotersaus; ouderwets lekker!
Met slechts drie ingrediënten maak je een ouderwets lekkere botersaus. Zalig bij asperges en andere groenten, maar ook bij een stukje vis.
Check het recept of lees de infoHollandaisesaus
De klassieke Hollandaisesaus is weer helemaal terug van weggeweest. Ingewikkeld om te maken? Nee! Met de foto-instructies lukt het jou ook!
Check het recept of lees de infoEiersaus
Heerlijke saus bij vis, schelpdieren en diverse groenten. Snel gemaakt van drie eieren, boter, wat citroensap en zwarte peper.
Check het recept of lees de infoEen goed aspergegerecht met één van deze asperge sauzen vraagt natuurlijk ook om een heerlijke wijn. Geniet van een heerlijk diner!
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
is dit wat?
Heerlijke sauzen allemaal,maar wat een hoeveel heden saus ,dat worden verzopen asperges.
Thx rob, inderdaad heerlijke sauzen, en uiteraard niet alleen bedoeld voor asperges.
Het aspergeseizoen is nu in volle gang. Van april t/m half juni kun je er volop van genieten!
al die sausjes voor de asperges,lijkt me heerijk.
maar wanneer is het asperge seizoen.
zeer lekker is de moeite om zelf eens klaar te maken
Pas op wilfried, het is nu absoluut geen aspergeseizoen hoor!
hallo mag ik iets vragen hoe maak je asperge klaar in room saus dank u laat me iets weten hoor dank u wel
Kook de asperges 5 minuten korter en maak een saus van 1 dl. slagroom, 2 eierdooiers en 1 eetlepel citroensap. Doe de asperges in een ovenschaal en giet de saus er over. Breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.