Als je dan de moeite neemt om mooie, verse asperges te halen – misschien zelfs rechtstreeks bij de teler – dan wil je daar toch geen aspergesaus uit een pakje naast leggen? Zelf een saus maken is echt zo gepiept. Terwijl de asperges rustig twintig minuutjes koken, kun jij makkelijk even een van deze vijf sauzen in elkaar draaien. En geloof ons: dat proef je.
Klassiek, romig of een tikje luxe
Asperges kun je op veel manieren serveren, en met de juiste saus geef je er net dat beetje extra aan. Ga klassiek met een simpele eiersaus, gemaakt van verse eieren (kijk meteen even bij de teler of hij die ook verkoopt). Of kies voor een romige saus met ham of zalm – allebei ideaal om je asperges net wat rijker te maken. En natuurlijk mag de Hollandaisesaus niet ontbreken. Een tikje uitdagender misschien, maar met onze stap-voor-stap uitleg lukt het ook jou.
Botersaus met roomboter; in 10 minuten klaar en ouderwets lekker!
Deze klassieke botersaus met roomboter en bouillon is in tien minuten klaar en maakt elk groente- of visgerecht een stuk lekkerder.
Check het recept of lees de infoDetailsHollandaisesaus
De klassieke Hollandaisesaus is weer helemaal terug van weggeweest. Ingewikkeld om te maken? Nee! Met de foto-instructies lukt het jou ook!
Check het recept of lees de infoDetailsZalmsaus met crème fraîche
Je maakt makkelijk zelf een geweldig lekkere zalmsaus van gerookte zalm en crème fraîche. Met tips voor de lekkerste gerechten met zalmsaus.
Check het recept of lees de infoDetailsZalig zachte romige hamsaus
De zalig zachte romige hamsaus is geweldig bij asperges en heel veel andere groenten, maar ook in een ovenschotel of bij de pasta.
Check het recept of lees de infoDetailsEiersaus
Heerlijke saus bij vis, schelpdieren en diverse groenten. Snel gemaakt van drie eieren, boter, wat citroensap en zwarte peper.
Check het recept of lees de infoDetailsLaat die voorjaarsklassieker maar komen. Met verse asperges en een van deze sauzen zet jij in no-time iets speciaals op tafel. En ja, een goed glas wijn erbij maakt het helemaal af.
Aspergerecepten voor elk moment – van klassiek tot verrassend
Van klassiekers tot ovengerechten: een verzameling aspergerecepten met witte én groene asperges + tips over koken, bewaren en schillen.
is dit wat?
Heerlijke sauzen allemaal,maar wat een hoeveel heden saus ,dat worden verzopen asperges.
Thx rob, inderdaad heerlijke sauzen, en uiteraard niet alleen bedoeld voor asperges.
Het aspergeseizoen is nu in volle gang. Van april t/m half juni kun je er volop van genieten!
al die sausjes voor de asperges,lijkt me heerijk.
maar wanneer is het asperge seizoen.
zeer lekker is de moeite om zelf eens klaar te maken
Pas op wilfried, het is nu absoluut geen aspergeseizoen hoor!
hallo mag ik iets vragen hoe maak je asperge klaar in room saus dank u laat me iets weten hoor dank u wel
Kook de asperges 5 minuten korter en maak een saus van 1 dl. slagroom, 2 eierdooiers en 1 eetlepel citroensap. Doe de asperges in een ovenschaal en giet de saus er over. Breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.