• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, april 19, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Vijf huisgemaakte asperge sauzen

door Redactie
in Specials
0
9
Vijf huisgemaakte asperge sauzen

Vijf huisgemaakte asperge sauzen – Asperge, koningin onder de groenten genoemd. Daar hoort dan toch ook een koninklijke saus bij? Asperges zijn wat mij betreft pure culinaire romantiek. Dat behandel je goed, en dat maak je ook goed af. Deze vijf sauzen kun je prima zelf maken zonder bang te zijn voor allerlei mislukkingen. Eenvoudig, snel, maar vooral veel lekkerder dan dat wat de fabrikant ons altijd voorschotelt.

Asperge sauzen; 5 keer anders

Romige hamsaus
Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.

Zalmsaus
Deze romige zalmsaus maken we op basis van een roux, aangevuld met crème fraiche. Zo krijgt de saus een super romig karakter. Serveer bij asperges maar ook bij witvis is dit een verrassing.

Botersaus
Botersaus, dat kreeg ik altijd al van mijn oma. Een heerlijke klassieker die je ook vandaag nog prima kunt serveren bij bijvoorbeeld asperges.

Hollandaise saus
Deze Hollandaise saus is een fijne verrassing bij jouw asperges. Je kunt deze saus zowel bij de groene- als bij de witte asperges serveren.

Eiersaus
Een kort houdbare saus, maar wel verschrikkelijk lekker bij je asperges. Maar ook bij sperziebonen of bij een lekker stukje vis kun je deze saus perfect op tafel zetten.

Asperges koken, asperges schillen, asperges voorbereiden, en heel veel andere aspergerecepten? Je vindt het hier!

Een goed aspergegerecht met één van deze asperge sauzen vraagt natuurlijk ook om een heerlijke wijn. Geniet van een heerlijk diner!

Tags: GroenteGroenten - Stengelgroenten - AspergesStengelgroenten
DeelPin361Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes
Bijgerecht

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Ragout van asperges en kip
Hoofdgerecht

Ragout van asperges en kip

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes
Pannenkoeken

Hartige pannenkoekjes met raapsteeltjes

Pasta met raapsteeltjes
Pastagerechten

Pasta met raapsteeltjes-pesto, tomaatjes en feta

Reacties 9

  1. belinda says:
    6 jaar geleden

    is dit wat?

    Beantwoorden
  2. rob says:
    6 jaar geleden

    Heerlijke sauzen allemaal,maar wat een hoeveel heden saus ,dat worden verzopen asperges.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      6 jaar geleden

      Thx rob, inderdaad heerlijke sauzen, en uiteraard niet alleen bedoeld voor asperges.

      Beantwoorden
  3. Lekker Tafelen says:
    8 jaar geleden

    Het aspergeseizoen is nu in volle gang. Van april t/m half juni kun je er volop van genieten!

    Beantwoorden
  4. g says:
    8 jaar geleden

    al die sausjes voor de asperges,lijkt me heerijk.
    maar wanneer is het asperge seizoen.

    Beantwoorden
  5. wifried.de.fevere@telenet.be says:
    8 jaar geleden

    zeer lekker is de moeite om zelf eens klaar te maken

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      8 jaar geleden

      Pas op wilfried, het is nu absoluut geen aspergeseizoen hoor!

      Beantwoorden
  6. amada says:
    9 jaar geleden

    hallo mag ik iets vragen hoe maak je asperge klaar in room saus dank u laat me iets weten hoor dank u wel

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen (Tijmen) says:
      9 jaar geleden

      Kook de asperges 5 minuten korter en maak een saus van 1 dl. slagroom, 2 eierdooiers en 1 eetlepel citroensap. Doe de asperges in een ovenschaal en giet de saus er over. Breng op smaak met zout en peper. Zet 15 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time
Specials

Kippenvleugeltjes, dat betekent party-time!

Als borrelhapje op een feestje, als snack tussendoor, of als onderdeel van een warme maaltijd... kippenvleugeltjes zijn altijd een goed...

Lees verder
Raapstelen

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Nieuwe recepten

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing
Salade

Salade met jonge kaas en honing-mosterd dressing

Een frisse salade van lollo rosso en lollo biondo met jonge kaas, tomaatjes en avocado met een zalige honing-mosterd dressing.

Lees verder
Wokschotel met krieltjes en spinazie

Wokschotel met krieltjes en spinazie

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Komkommer salade met feta en zoetzure uitjes

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Nelleke Damen op Runderbouillon; Zelfgemaakt écht het lekkerst
  • Redactie op Mango chutney zelf maken
  • Ineke Dorrepaal op Mango chutney zelf maken
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen