- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Vijf huisgemaakte asperge sauzen

Vijf huisgemaakte asperge sauzen – Asperge, koningin onder de groenten genoemd. Daar hoort dan toch ook een koninklijke saus bij? Asperges zijn wat mij betreft pure culinaire romantiek. Dat behandel je goed, en dat maak je ook goed af. Deze vijf sauzen kun je prima zelf maken zonder bang te zijn voor allerlei mislukkingen. Eenvoudig, snel, maar vooral veel lekkerder dan dat wat de fabrikant ons altijd voorschotelt.

Asperge sauzen; 5 keer anders

Romige hamsaus [1]
Deze hamsaus is gemaakt op basis van een bechamelsaus. Een echte topper bij asperges. Mits goed bereid, heerlijk romig van smaak en een goede ham geeft veel smaak af in deze saus.

Zalmsaus [2]
Deze romige zalmsaus maken we op basis van een roux, aangevuld met crème fraiche. Zo krijgt de saus een super romig karakter. Serveer bij asperges maar ook bij witvis is dit een verrassing.

Botersaus [3]
Botersaus, dat kreeg ik altijd al van mijn oma. Een heerlijke klassieker die je ook vandaag nog prima kunt serveren bij bijvoorbeeld asperges.

Hollandse saus [4]
Deze Hollandse saus is een fijne verrassing bij jouw asperges. Je kunt deze saus zowel bij de groene- als bij de witte asperges serveren.

Eiersaus [5]
Een kort houdbare saus, maar wel verschrikkelijk lekker bij je asperges. Maar ook bij sperziebonen of bij een lekker stukje vis kun je deze saus perfect op tafel zetten.

Asperges koken, asperges schillen, asperges voorbereiden, en heel veel andere aspergerecepten? Je vindt het hier[1]!

Een goed aspergegerecht met één van deze asperge sauzen vraagt natuurlijk ook om een heerlijke wijn[2]. Geniet van een heerlijk diner!

Links in dit recept:
  1. Je vindt het hier: https://lekkertafelen.nl/specials/asperge-recepten/
  2. heerlijke wijn: https://lekkertafelen.nl/kookschool/wijn/welke-wijn-drinken-we-bij-asperges/