Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vijf huisgemaakte dressings voor uw sla

0 3.520

Sla komt zomers wat vaker op tafel. Het is makkelijk en fris. Geef u sla een extra dimensie mee door eens geen dressing uit de fles te pakken maar door uw eigen frisse sladressing te maken. Het is eenvoudig, snel en de ingrediënten heeft u vaak al in uw keukenkastje staan.

Franse sladressing

Meng twee eetlepels olijfolie extra vergine met een eetlepel wijnazijn. Voeg hier een theelepeltje pikante mosterd bij. Een snufje zout erbij en een eetlepel lauwwarm water. Dit alles eventjes goed dooreenroeren.

Kruidendressing

Voeg bij een glas droge witte wijn, een dessertlepel witte wijnazijn en twee eetlepels olijfolie extra vergine. Maak deze vinaigrette compleet met een mengsel van heel fijngesneden bosui, basilicum en kervel (of kruiden naar smaak).

Balsamico dressing

Meng een eetlepel rode wijnazijn met een eetlepel aceto balsamico, die wat is aangelengd met whisky; giet hierbij drie eetlepels olijfolie extra vergine en een ietsiepietsie zout en meng dit goed door elkaar.

Sinaasappel dressing

Pers 2 sinaasappels uit en doe hierbij een dessertlepel sesamolie of zonnebloemolie. Maak dit op smaak met zout een een klein beetje zwarte peper. Om de smaak van de sinaasappel nog te versterken kun je er wat geraspte citroenschil bijroeren.

Zoete dressing

Meng twee eetlepels bouillon met twee eetlepels olijfolie en een eetlepel aceto balsamico. Voeg hierbij een theelepeltje suiker, wat peper en zout van de molen. Tenslotte een paar druppeltjes citroensap. Dit alles goed mengen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer