Paddenstoeltjes, dat hoort toch in de herfst thuis? Ja, klopt, maar champignons worden wel het hele jaar door geteeld. Dankzij de donkere en koele grotten is dit ook mogelijk. Daarom hebben we een paar frisse en zomers gerechten met de champignon voor je geselecteerd.
Pastasalade met champignons en cherrytomaatjes
Ook in een zomerse pastasalade kun je prima champignons verwerken. Lekker om zo op de tuintafel te zetten met een glas wijn, of om bij de barbecue te serveren. Deze salade kun je ook prima gebruiken als onderdeel van een koud buffet.
Kastanjechampignons aan rozemarijnspiezen voor op je barbecue.
Champignons kun je prima barbecueën, maar dan wel met smaak graag. In dit gerecht rijgen we ze dan ook aan stevige rozemarijntakken waardoor de smaak er door en door intrekt.
Of probeer deze varianten eens:
Gevuld stokbrood met gehakt en champignons
Een heerlijk lunchgerecht voor zomerse dagen. Snel, makkelijk, voedzaam en lekker.
Risotto met tomaat, paprika en champignons
Voor risotto moet je wel even in de keuken staan en flink roeren. Maar toch is het een makkelijke maaltijd en deze risotto is wel een hele zomerse variant.
Varkenshaasje met champignons en mozzarella
Een varkenshaasje krijgt ook in de zomer een mooi accent als je deze serveert met mozzarella en champignons.