Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vis op de barbecue, dat kan altijd beter

0 859

Naast vlees kun je ook lekker vis op de barbecue leggen. Perfect gegrilde vis vraagt de nodige aandacht. Daarom zetten we graag een aantal tips voor je op een rij.

Zorg voor voldoende hitte. Geen vlammen, maar wel een hete barbecue.

Probeer eerst eens visfilets met huid. Leg de filets met de huid naar beneden op de barbecue.

Ook hele vis leg je met schubben en al op de barbecue. Kwast huid of schubben in met olie om plakken en uitdroging te voorkomen.

Heb je een kap op de barbecue, sluit deze dan zodat de barbecue goed z’n warmte vasthoudt.

Gebruik je filet zonder huid, leg deze dan op aluminiumfolie en breng op smaak met kruiden, of groenten als prei, selderij, wortel en tomaat. Schijfjes citroen maken het geheel compleet. Deze kun je ook lekker mee grillen.

De ideale methode om forel, zalmforel, moten en filets te bakken; de vis wordt op aluminiumfolie gelegd, licht op smaak gebracht met fijne kruiden, fijngesneden groentjes (worteltjes, selder, uitjes, prei, tomaat…) en een scheutje citroen. De aluminiumfolie wordt hermetisch dichtgevouwen en de vissen worden gaar in hun eigen stoom.

Hebben je gasten een hekel aan vis op de barbecue. Maak dan het rooster schoon met een half citroentje. Simpel maar doeltreffend.

Hanteer deze tips en haal een echt smakelijk visje van de barbecue.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer