Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

8 Heerlijke en snelle vleesmarinades

8 Heerlijke en snelle vleesmarinades. – “Het duurt nu niet lang meer, de tijd vliegt voorbij en voordat je het weet is het alweer kerst. Daarna luiden we het jaar uit en is het alweer 2013, nieuwjaarsdag. Tijd om lekker gezellig samen te zijn, te borrelen en lekker te tafelen. Het verbaast me niets als bijna half Nederland straks weer aan de gourmet zit. Beetje verplicht en ons de afgelopen jaren flink opgedrongen door de supers. Ze spelen er overigens handig op in met allemaal kant en klaar producten zoals complete vlees, wild- en visschotels, kant en klare salades en al die sausjes en marinades uit potjes en flesjes. Hieronder enkele tips om het zelf te maken”.

8 Heerlijke en snelle vleesmarinades

De razend populaire Honing Tijm marinade

  • 6 takjes verse tijm (blaadjes)
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 theelepels mosterd
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap

Uitermate geschikt voor kip, lamsvlees en karbonade

Beetje pit: Maak een Oregano en chilipeper marinade

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 teentje knoflook (geplet)

Lekker met kip, rundvlees en varkenslapjes

Heerlijk Zoete barbecue marinade

  • 100 ml ketchup
  • 100 gram appelstroop
  • 2 eeetlepels bruine basterdsuiker
  • ½ citroen (het sap)
  • 1 teentje knoflook (geplet)
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Snufje zout en snufje peper

Lekker met spareribs en karbonades

Tzatziki style marinade – Yoghurt en knoflook

  • 200 ml boeren yoghurt
  • 4 teentjes knoflook (geplet)
  • ½ bosje peterselie (fijngehakt)
  • Snufje zout en peper

Lekker met grote stukken rund- lams of varkensvlees

Indiase twist – Kerrie en kokosmelk marinade

  • 50 ml kokosmelk
  • 1 eeetlepel kerriepoeder
  • 50 ml ananassap
  • Snufje zout
  • Snufje peper

Erg lekkere topper voor kip en vis

Oosters genot: Gember en soja marinade

  • Paar cm. gemberwortel (geraspt)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 eeetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Japanse sojasaus

Lekker met vis en alle soorten vlees

Frisse Touch: Citroen-koriander marinade

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 1 theelepels sereh (citroengraspoeder)
  • ½ bosje koriander (fijngehakt)
  • Snufje zeezout
  • Snufje zwarte peper uit de molen

Lekker met vis, kip en varkensvlees

Vleugje citrus – Sinaasappelrub

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sinaasappel (alle rasp van de hele schil)
  • ½ bosje koriander (fijngehakt)
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper uit de molen

Lekker met vis en alle soorten vlees

Provencaalse vis- vleesmarinade maak je zo:

Bakje met 150 ml olijfolie, 1 el citroensap, ½ t zeezout, 2 teentjes knoflook, fijn, 1 t tijm, 1 t rozemarijn, 1 t oregano en ½ el verse peterselie, gesnipperd. Een heerlijke marinade. Leg blokjes vlees, vis of kip er in en laat minimaal een uur afgedekt in de koelkast staan.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Francien zegt

    Heerlijk al die marinade’s

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.