Voorgerechten met vis – De meeste voorgerechten met vis zijn snel, simpel en erg lekker. Koop een goede kwaliteit vis en het kan bijna niet meer fout gaan.
Voorgerechten met vis
Zowel verse vis als gerookte vis is ideaal om te serveren als voorgerecht. Dit is om meerdere redenen. Vis is licht verteerbaar en geeft niet zo snel een vol gevoel als vlees. Een andere reden is dat vis best duur is, door die te gebruiken in voorgerecht, kom je uit met kleinere hoeveelheden, wat de kosten dan weer een beetje drukt. En als laatste, maar zeker niet de minst belangrijke, vis is ontzettend veelzijdig. Warm, koud, gerookt, gebakken, gemarineerd of rauw, het kan allemaal met vis.
En wat is er nu leuker om een gezellig etentje te beginnen met een spectaculair voorgerecht waar iedereen van gaat watertanden
Echt verse vis
Als je vis koopt, koop dan echt verse vis! Verse vis ruikt bijna niet. Ruikt de vis sterk, laat die dan liever gewoon bij de visboer liggen. Vooral als je rauwe vis gebruikt moet hij natuurlijk knettervers zijn. Het is vooral belangrijk om te weten waar je je verse vis vandaan haalt. Als je je visboer eenmaal vertrouwt hoef je je daar alvast geen zorgen meer over te maken.
Kies voor kwaliteit en pure smaken
Ga voor vis van goede kwaliteit, vis die vers is en er fris uitziet. Als je goede vis in huis hebt, hoef je er verder eigenlijk weinig meer mee te doen. In tegenstelling tot vlees, is het kruiden bij vis minder intens. Natuurlijk is het belangrijk dat je de verse vis op smaak brengt. Neem hiervoor vooral verse kruiden zoals peterselie, dille, dragon of koriander. Houd het voor de rest simpel met peper, zout en eventueel iets van citrussap. Meer is er vaak echt niet nodig, zorg ervoor dat de vis de hoofdrol blijft spelen en dat die niet wordt bedolven door te veel andere smaken.
Zorg ervoor dat de verse vis de hoofdrol krijgt in jouw voorgerecht
Voorgerechten met vis
Tartaar van schelvis; met Amsterdamse uitjes
Tartaar van schelvis is een verfijnde en delicate bereiding die de natuurlijke smaken van de vis prachtig naar voren brengt.
Tartaar van gerookte zalm en rode biet
Met dit recept voor tartaar van gerookte zalm maak je in een handomdraai een smaakvol voorgerecht waar je met recht trots op kunt zijn.
Grote ravioli met gerookte zalm
Ga de uitdaging aan en maak zelf grote ravioli met gerookte zalm. Door de pasta zelf te vullen creëer je een uniek en smakelijk voorgerecht.
Open lasagne met gerookte paling en kruidensaus
Ben je op zoek naar een spectaculair voorgerecht met vis, dan is deze open lasagne met gerookte paling en kruidensaus de perfecte keuze.
Zalmmousse van gerookte zalm
Deze zalmmousse van gerookte zalm is niet alleen lekker als voorgerecht. Serveer hem ook eens op een sandwich als lunch of op de borrelplank.
Trio van gerookte vis
Zalm, paling en heilbot vormen de basis van dit trio van gerookte vis. Dit voorgerecht is de perfecte start van een feestelijk etentje.
Kies voor gemak met gerookte vis
Het zal je verbazen hoe eenvoudig voorgerechten met vis vaak kunnen zijn. Zeker met gerookte vis is dit het geval. Denk bijvoorbeeld aan gerookte paling op toast, brood, boter en een stukje goede gerookte paling en klaar ben je. Of gerookte zalm op toast of als carpaccio met een lekkere dressing en wat groenten voor de bite, dit kan behalve met zalm ook met gerookte heilbot.
Als je echt voor gemak gaat, of je durft niet zo goed vis klaar te maken, omdat je daar niet echt in thuis bent, kies dan voor gerookte vis. Die is al helemaal op smaak en klaar om te serveren. Je hoeft er niets meer aan te doen dan op kamertemperatuur te laten komen. Je kunt dus eigenlijk niet echt iets fout doen.
De makkelijkste voorgerechten maak je met gerookte vis
Toch liever iets meer uitdaging?
Ben jij degene die de uitdaging aan gaat bij het maken van een voorgerecht met vis? Dan kun je kiezen voor een luxe gerecht van kreeft, of iets totaal anders als bijvoorbeeld viskroketten. Dit is iets meer werk maar het resultaat is dan ook wel om je vingers bij af te likken.
Oesters pure luxe met gemak
Ben jij de persoon die voor de luxe van oesters gaat? Dan heb je niet veel of niets nodig voor de bereiding. Wel is het handig als je weet hoe je met een oestermes om moet gaan, want die schelpen willen nogal eens erg vast zitten. Daar komt niet voor niets het spreekwoord vandaan ; “zo gesloten als een oester” Als je toch nog iets wil doen van een bereiding bij de delicate oesters dan zijn er hier een paar bereidingswijzen voor je op een rijtje gezet. Ook de coquille is op meerdere manieren klaar te maken, kort bakken, marineren, gratineren, er is van alles mogelijk.
Mosselen
De mosselliefhebber weet er wel raad mee, dat pannetje met mosselen gaat zonder problemen op. Maar je kunt mosselen ook serveren als voorgerecht, geef er een lekkere dressing bij of gratineer ze. Er zijn ook voor mosselen de lekkerste bereidingen.
Garnalen en scampi’s
Garnalen en scampi’s zijn erg populair, vooral om de smaak en de verschillende manieren van verwerken. Als je ze schoon koopt zijn ze in een mum van tijd klaar en heb je in no-time geweldige voorgerechten waar je u tegen zegt.
Vis als voorgerecht verveelt nooit
Je ziet, er is heel veel mogelijk met vis. De uiteenlopendste gerechten en smaken passeren de revue. Je vindt hier een ruime keuze aan recepturen van voorgerechten met vis waar je uit kunt kiezen. En besef dat er nog veel meer lekkere voorgerechten zijn met vis, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zit voor iedereen wel iets tussen om bij een etentje te serveren. Of dit nu makkelijk of moeilijk is, er is altijd wel iets bij wat bij je past.
Tafel lekker !!