Voorjaarssalades; Verse salades om het voorjaar te vieren – Terwijl de natuur ontluikt krijgt de groenteman weer een lach op zijn gezicht. Veldsla, raapsteeltjes, verse spinazie en de eerste aardbeien komen weer in beeld. Stevige winterkost maakt plaats voor de heerlijke, frisse smaken van het voorjaar. Het seizoen van lichte, verse recepten komt er aan. Ze geven je dat heerlijke zomergevoel mee en het brengt je weer zoveel mogelijkheden om te variëren op tafel. We laten je graag een beetje voorjaar proeven.
Voorjaarssalades met Hollandse Asperges
De asperges mogen natuurlijk niet ontbreken in de voorjaarssalades. In de maanden april, mei en juni kun je volop genieten van Hollandse asperges. Koop er een paar extra als je van plan bent asperges te eten en verwerk die extra asperges in een heerlijk verse, huisgemaakte salade.
Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
Deze voorjaarssalade met krieltjes en asperges heeft dezelfde hoofdingrediënten als asperges traditioneel maar wordt geserveerd als salade.
Aspergesalade met aardbeien en rucola
Vier het seizoen met deze aspergesalade met aardbeien en rucola. Als bijgerecht bij de bbq of als lunch met lekker vers brood.
Groene aspergesalade met feta en krieltjes
Deze voorjaarssalade heeft schitterende kleuren en geweldige smaken. Groene aspergesalade met feta en krieltjes kan heel goed bij de bbq.
Pittige groene asperges met ei
Misschien een ongewoon, maar heel feestelijk bijgerecht. Pittige groene asperges met ei is lekker bij vlees of vis en gebakken aardappels.
Pimp je voorjaarssalades ook eens met….
Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past
Eiervinaigrette is een frisse dressing die niet alleen bij een salade, maar ook bij een buffet past. Lekker bij zalm, asperges en groenten.
Vinaigrette ( Dressing op basis van olie )
Een vinaigrette is een dressing op basis van olie en azijn in de verhouding 3 delen olie en 1 deel azijn. Basiskennis voor de lekkere salades
Dressings op basis van yoghurt
Maak salades nog lekkerder met een huisgemaakte dressing Maar ook tosti's, pastasalades en meer. Vier lekkere dressings op basis van yoghurt.
Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
Croutons: In ieder supermarkt zijn ze te vinden en iedere keer vraag ik me echt weer af; Waarom ?? Waarom zou je croutons niet zelf maken?
Salades met rijst of couscous
Met rijst of couscous krijgt je salade meer voedingswaarde. Zo creëer je de lekkerste maaltijdsalades om bij het vroege voorjaarszonnetje lekker buiten te eten.
Voorjaarssalades met Komkommer
In het voorjaar komen de Hollandse komkommers weer in beeld. Deze hebben echt heel veel meer smaak dan de Spaanse komkommers die in de wintermaanden verkrijgbaar zijn. We hebben dan ook alle reden om dat in deze tijd van het jaar te vieren. Heerlijk als bijgerecht, maar ook verwerkt in je voorjaarssalades.
Komkommersalade met dille
Een super eenvoudige komkommersalade met dille. Lekker op een toastje, maar ook als bijgerecht bij vis of vlees of op een broodje gezond.
Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi
Verras je tafelgenoten met een lekkere Oosterse komkommersalade voor bij gerechten als bami, saté of een rijstgerecht. Dat is lekker en vers!
Komkommersalade met munt
Serveer een komkommersalade met munt bij de meest uiteenlopende gerechten. Oh, en niet schillen die komkommers!
Romige komkommersalade met gerookte zalmsnippers
Verse komkommer, verse dille, Griekse yoghurt en gerookte zalm. Dat is een salade waar je u tegen zegt. Ontdek hier het recept.
Voorjaarssalades met Tomaten
Bij salades denken we al snel aan bladsla. Probeer eens anders te denken. Juist daardoor zet je de meest originele gerechten op tafel. Een tomatensalade is daar een voorbeeld van. Pure eenvoud! Kies voor écht lekkere tomaten en combineer op de juiste manier, dan ontstaat er echt iets moois.
Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon
Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.
Tomatensalsa – Vers, simpel, smaak
Even een tomaatje snijden, wat verse kruiden hakken en een uitje snipperen. Een tomatensalsa is zo gemaakt en een upgrade voor je gerechten.
Coeur de boeuf tomaten salade
Gelukkig zijn ze steeds vaker in Nederland verkrijgbaar: coeur de boeuf tomaten. Zo vol van smaak, dat behoeft weinig extra. Probeer eens deze salade.
Salade Caprese; de enige echte
Salade Caprese; Zo maak je de perfecte en authentieke Salade Caprese. Want een goede salade Caprese is meer dan alleen maar tomaat en mozzarella.
Voorjaarssalades met Paprika
Hollandse paprika’s uit de kassen. Hier geldt net als bij de tomaten en de komkommers dat de Hollandse paprika’s lekkerder zijn dan de Spaanse die je in de winter koopt. Bovendien kun je de Hollandse paprika veel langer bewaren. Niet nodig, want met deze fantastische voorjaarssalades blijf je nieuwe paprika’s halen op de markt.
Couscoussalade met doperwten en puntpaprika
Een couscoussalade vraagt om mooie smaken en om kleur. Dat is in deze couscoussalade gelukt met doperwten en puntpaprika. Vier het seizoen!
Couscous met abrikozen, puntpaprika en feta
couscous met abrikozen, puntpaprika en feta. Deze heerlijke salade van couscous met abrikozen staat bovendien in een kwartier op tafel. Vers en vegetarisch
Doe je mee?
Vertel ons hier, of op social media wat jouw favoriete salade is. Met verse ingrediënten uiteraard. Inspireer elkaar om flesjes dressing achterwege te laten. Laat de kant-en-klare bakken salade staan en kies voor echt verse ingrediënten. We hopen dat jij (na de tips die hierboven staan) komende week met volle tassen bij de groenteman wegloopt, dat je minder restjes in je koelkast overhoudt en dat je lekkerder eet.