Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Voorjaarssalades; Verse salades om het voorjaar te vieren

Voorjaarssalades; Verse salades om het voorjaar te vieren – Terwijl de natuur ontluikt krijgt de groenteman weer een lach op zijn gezicht. Veldsla, raapsteeltjes, verse spinazie en de eerste aardbeien komen weer in beeld. Stevige winterkost maakt plaats voor heerlijke, frisse voorjaarssmaken. Het seizoen van lichte, verse recepten komt er aan. Ze geven je dat heerlijke zomergevoel mee en het brengt je weer zoveel mogelijkheden om te variëren op tafel. We laten je graag een beetje voorjaar proeven.

Voorjaarssalades met Tuinbonen

Pas goed op wat je koopt! In het vroege seizoen worden er veel Spaanse tuinbonen aangeboden. Ga echt voor de Hollandse. In de eerste Hollandse tuinbonen zijn de boontjes vaak erg klein. Ze zijn heerlijk, maar je moet wat extra geduld opbrengen tijdens het doppen.

Voorjaarssalades met Hollandse Asperges

De asperges mogen natuurlijk niet ontbreken in de voorjaarssalades. In de maanden April, Mei en Juni kun je volop genieten van Hollandse asperges. Koop er een paar extra als je van plan bent asperges te eten en verwerk die extra asperges in een heerlijk verse, huisgemaakte salade.

Spannende dressing komt natuurlijk niet uit een flesje of zakje

Talloze kant-en-klare dressings worden er aangeboden in diverse winkels. Fabrikanten vechten om hun logo op jouw tafel. Lees het etiket eens! Met een paar mooie basics in de kast maak je heel eenvoudig je dressing zelf. En echt….. als je jezelf eenmaal het kunstje eigen gemaakt hebt is het zo leuk om hier zelf mee te gaan variëren. Wij zetten alvast vijf eenvoudige tips op een rij. Pimp je voorjaarssalades met jouw eigen homemade dressing. We kunnen niet wachten tot jullie je tips er onder gaan plaatsen. Kom maar op met al die geweldige varianten!

Voorjaarssalades met Komkommer

In het voorjaar komen de Hollandse komkommers weer in beeld. Deze hebben echt heel veel meer smaak dan de Spaanse komkommers die in de wintermaanden verkrijgbaar zijn. We hebben dan ook alle reden om dat in deze tijd van het jaar te vieren. Heerlijk als bijgerecht, maar ook verwerkt in je voorjaarssalades.

Voorjaarssalades met Tomaten

Bij salades denken we al snel aan bladsla. Probeer eens anders te denken. Juist daardoor zet je de meest originele gerechten op tafel. Een tomatensalade is daar een voorbeeld van. Pure eenvoud! Kies voor écht lekkere tomaten en combineer op de juiste wijze, dan ontstaat er echt iets moois.

Voorjaarssalades met Paprika

Hollandse paprika’s uit de kassen. Hier geldt net als bij de tomaten en de komkommers dat de Hollandse paprika’s lekkerder zijn dan de Spaanse die je in de winter koopt. Bovendien kun je de Hollandse paprika veel langer bewaren. Niet nodig, want met deze fantastische voorjaarssalades blijf je nieuwe paprika’s halen op de markt.

Bladsalades voor het voorjaar

Ook met de eerste jonge blaadjes maak je de lekkerste salades. Denk aan raapsteeltjes, spinazie en natuurlijk de verschillende slasoorten. Combineren maar.

Doe je mee?

Vertel ons hier, of op social media wat jouw favoriete salade is. Met verse ingrediënten uiteraard. Inspireer elkaar om flesjes dressing achterwege te laten. Laat de kant-en-klare bakken salade staan en kies voor echt verse ingrediënten. We hopen dat jij (na bovenstaande tips) komende week met volle tassen bij de groenteman wegloopt, dat je minder restjes in je koelkast overhoudt en dat je lekkerder eet.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.