Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Voorjaarsvakantie; Samen koken en bakken met de kinderen

Voorjaarsvakantie is het moment om met je kinderen de leukste recepten te ontdekken. Juist zij weten heel goed wat eerlijk en lekker eten is. Ze kunnen het misschien niet onder woorden brengen maar ze weten wel degelijk wat eerlijke smaken zijn. De tijd dat kinderen de pakjes limonade toegestopt kregen met veel te veel suiker is hopelijk ook bij jou voorbij. Pannenkoeken uit een pakje? Ook jij doet het ze hopelijk niet aan. Bovendien vinden ze het geweldig om samen met jou de keuken te leren kennen. Juist kinderen hebben alle aandacht voor kooktechnieken en jong geleerd is oud gedaan. Het levert de mooiste momenten op en jullie hebben gegarandeerd samen veel plezier in het koken en bakken.

Voorjaarsvakantie; 9 Eenvoudige recepten om samen met je kids te maken

Frietjes bakken was nog nooit zo leuk!

Met mijn dochter stond ik vandaag te kijken naar de patatfabriek. Grote wolken rook vulden het luchtruim en mijn dochter zei: “Papa, wie maakt er nu zoveel rook. Dat is toch slecht voor de natuur?” Waarop ik haar uitlegde dat patatjes die massaal gesneden worden inderdaad energie kosten en dat je ze dus beter zelf kun snijden. Hoe fijn is het om dan te horen: “Papa, jij snijdt ze toch altijd al zelf?”. De voorjaarsvakantie leent zich dan ook bij uitstek om samen frieten te snijden en te bakken. Misschien is het frituren niet het meest geschikt voor kinderen, maar kijk maar eens hoe je er een enorm kinderfeest van maakt. Ze gaan ze echt lekkerder vinden dan de frietjes van de Mac.

6 keer lekker bij de frietjes

Naast de sauzen hoort er vaak ook een snack bij. En al helemaal als het voorjaarsvakantie is. We hebben zes homemade snacks op een rij gezet die je prima kunt combineren met de door jou gemaakte frietjes. Als dat geen kook- en eetfestijn wordt!

Tafelpatat is populair op kinderfeestjes en ook leuk voor een willekeurige dag in de voorjaarsvakantie. Je legt een zeil op tafel en gooit de patat los op tafel. De sausjes spuit je op het zeil. Ze kunnen nu knoeien wat ze willen en hebben zeker dikke pret!

Samen boodschappen doen:

ZO BLIJFT HET LEUK

  • Ga met kinderen liever naar de markt. Laat ze zelf hun spulletjes betalen. Je zult zien dat een marktkoopman vaak veel meer tijd voor ze maakt en je kind daarmee aan een enorme belevenis helpt.
  • Fiets in de voorjaarsvakantie eens naar de boer. Zo combineer je een leuk bezoekje op de boerderij met de inkoop van kaas, melk, boter, eieren maar ook steeds meer groenten en fruit. Als je geluk hebt kun je er zelfs voor vlees terecht.
  • Leg van te voren de regels uit. Bijvoorbeeld: in de buurt blijven en niet om snoep zeuren
  • Koppel een beloning aan goed gedrag. Dat kan iets lekkers uit de winkel zijn, maar veel beter nog een korte stop bij de speeltuin.
  • Neem de tijd en neem geen vermoeide kinderen mee.
  • Doe spelletjes in de winkel. Bijvoorbeeld: Wie ziet de tomaten het eerst? of hoeveel stappen is het van de bananen naar de melk?
  • Laat je kind over één van de artikelen op je boodschappenlijstje meebeslissen.

Een tochtje naar de molenaar

Bezoek eens een molen. Kinderen vinden het geweldig om eens in zo’n molen te kijken. Laat ze er zelf de nodige bakspullen kopen en maak pannenkoeken of maak ze blij met zelfgemaakte koekjes.

Zelfgebakken pannenkoeken

Pannenkoeken bakken is super eenvoudig. Iedereen kan het! We gebruiken dan geen mixen of flessen die je alleen maar even hoeft te schudden, maar we maken zelf een pannenkoekbeslag voor de allerlekkerste pannenkoeken. Oh en ook pannenkoeken kunnen heel origineel zijn als jij maar durft te variëren.

Bak je eigen koekjes

Zelf koekjes bakken kennen we allemaal. Je koopt een pak koekjesmix en knutselt en middagje in de keuken. Kijk dan even in de supermarkt. Origineler? Dan zit je hier goed. Wij zijn er dol op, maar dan wel zonder die mixen. Dus…. bakken in eigen oven en verrassen aan de koffietafel.</p> <p>

Nog een paar laatste voorjaarsvakantie tips

Wij wensen jullie een hele fijne voorjaarsvakantie!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.