Vruchtenyoghurt – Yoghurt is eigenlijk altijd lekker, als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. Als je er niet te veel suiker aan toe voegt, is het ook nog eens gezond voor je. Yoghurt is er in heel veel soorten: volle, magere, roeryoghurt, Griekse en Turkse, het is allemaal yoghurt en allemaal anders van smaak, vetgehalte en consistentie.
Vruchtenyoghurt is, je raadt het al, yoghurt met vers fruit
Of zoals zo mooi op de pakken in de winkel staat; vruchtenyoghurt. Neem een willekeurig pak vruchtenyoghurt. Magere vruchtenyoghurt met aardbeien bijvoorbeeld. Dat pak is voor 7% gevuld met aardbeien. Op een liter is dat 70 gram. Aardbeien verschillen van grootte, maar je hebt het dus over 3 aardbeien in een hele liter yoghurt.
Serieus? 3 aardbeien in een hele liter yoghurt!
In onze verbeelding, nou ja, gewoon bij ons op tafel, is dat echt anders. Wij dromen van een echte, goede, volle yoghurt, het liefst zo van de boerderij. Zo puur mogelijk. Dan gaan we naar de markt voor lekker vers fruit. Dat kan steeds iets anders zijn. In de winter staat er bij ons dus geen aardbeienyoghurt op tafel, maar een recept voor vruchtenyoghurt met citrusfruit, appels, of peren. Kortom, wij kiezen graag voor echte verse producten om onze recepten mee te maken.
Ook jij kunt zelf vruchtenyoghurt maken. Dat is zo makkelijk dat het eigenlijk niet eens een recept te noemen is.
Kies voor veel vers fruit en dat hoeft echt niet duur te zijn!
Ook jij kunt zelf vruchtenyoghurt maken. Dat is zo makkelijk dat het eigenlijk niet eens een recept te noemen is.
Koop fruit van het seizoen, omdat dat lekkerder en ook goedkoper is. Kijk maar eens naar aardbeien bijvoorbeeld. In april zijn ze nog prijzig, maar in juni/juli betaal je al veel minder voor die zomerkoninkjes. Op de markt zie je dat effect nog sterker. Vooral aan het eind van de dag, als de laatste restjes van de markt verkocht worden. Dat rijpe fruit is ideaal om te verwerken in jouw vruchtenyoghurt.
Vers fruit in de yoghurt is natuurlijk altijd goed. Niet alleen aardbeien en frambozen, maar ook pruimen, perziken of bessen doen het erg goed in een bakje yoghurt. De meeste vruchten kunnen gewassen en gesneden in de yoghurt. Je kunt ze ook pureren om er een lekkere saus van te maken die je door de yoghurt roert.
Let wel op met ananas of kiwi. Als je die gebruikt moet je de yoghurt echt direct opeten. Als je ananas of kiwi lang in de yoghurt laat kan het bitter worden. Je kunt het wel eerst koken, verwerken in een saus en dan serveren bij of in de vruchtenyoghurt.
Hoe beter de yoghurt, hoe lekkerder jouw vruchtenyoghurt
Je begint met de yoghurt. Dat is tenslotte de basis voor de vruchtenyoghurt. Het is echt superleuk om ook eens yoghurt zelf te maken. Elders op de website vind je een recept om zelf yoghurt te maken. Maar dat doe je niet even in een paar verloren minuutjes. Er is natuurlijk ook helemaal niets mis mee als je gewoon een pak yoghurt gaat halen. Je moet tenslotte toch op weg naar de groente- en fruitspecialist.
Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit
Onderstaand vind je het recept om diverse soorten yoghurt met vers fruit te maken. Maak je keuze, probeer het zelf en ga vooral zelf variëren met die recepten:
Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten
Zet jij ook regelmatig een pak aardbeienyoghurt op tafel? Let eens op hoeveel aardbeien daar in zitten. Zelf maken is echt zoveel lekkerder!
Romig dessert met framboos en limoncello
Dit romige dessert met framboos en limoncello is bijzonder kleurrijk, lekker en eenvoudig te maken. Met de frambozen van Raspberry Maxx.
Zomerse verkoeling van yoghurt met vers fruit
Yoghurt met vers fruit is een heerlijke zomerse combi en een perfecte basis voor een heerlijk ontbijt, een smoothie of yoghurtijs. Zomerfeest!
Vlaflip met vruchtensaus – zónder ranja
Restje overrijp fruit over? Verwerk dat eens in deze vlaflip anno nu. Zonder limonade, maar mét een verse vruchtensaus. Gezond, makkelijk en lekker.
Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten
In no time een nagerecht op tafel zetten? Maak Griekse yoghurt met gekarameliseerde banaan en walnoten. Iedereen zal hiervan smullen!
Gekarameliseerde pruimen met granola en yoghurt
Ontbijten met yoghurt, granola en gekarameliseerde pruimen is een feestje voor de nazomer als er volop verse pruimen verkrijgbaar zijn.
Kiwi met hangop
Deze kiwi met hangop is een lust voor het oog, lekker fris van smaak en ook nog eens erg gezond want het zit boordevol eiwitten en vezels.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.