Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit. Yoghurt is eigenlijk altijd lekker, als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. Mits je er niet te veel suiker aan toe voegt is het ook nog eens gezond voor je. Yoghurt is er in vele soorten, Volle, magere, roeryoghurt, Griekse en Turkse het is allemaal yoghurt en allemaal anders van smaak, vetgehalte en consistentie. Persoonlijk hou ik het meeste van de roeryoghurt en de Griekse yoghurt maar neem wat jij het lekkerste vind.
Yoghurt met fruit
Of zoals zo mooi op de pakken in de winkel staat vruchtenyoghurt. Ik nam een willekeurig pak met vruchtenyoghurt. Magere vruchtenyoghurt aardbeien. Nou ja 7% aardbeien, op een liter is dat 70 gram. Ik nam 3 aardbeien en dat was al 76 gram en dat op een hele liter! Maak dan liever je eigen vruchtenyoghurt.
Fruit duur?
Koop fruit van het seizoen dit is vaak lekkerder en ook goedkoper. Kijk maar eens naar bijvoorbeeld aardbeien in april zijn ze nog vrij duur maar in juni/juli betaal je al stukken minder voor deze zomerkoninkjes. Ga naar de markt en koop daar je fruit, op het laatst van de dag verkoopt de marktman vaak fruit wat over is en soms te rijp om nog een dag op de markt te liggen voor een klein prijsje. Dit fruit is ideaal om in je yoghurt te verwerken.
Vers fruit
Vers fruit in je yoghurt is natuurlijk altijd goed. Niet alleen aardbeien en frambozen maar ook pruimen, perziken of bessen doen het erg goed in een bakje yoghurt. De meeste vruchten kunnen gewassen en gesneden in de yoghurt. Je kan ze ook pureren om er een lekkere saus van te maken die je door je yoghurt roert. Neem je echter ananas of kiwi hou er dan rekening mee dat je de yoghurt direct op moet eten. Deze bevatten namelijk enzymen die de yoghurt bitter laten smaken. Ook met gelatine werken lukt met ananas en kiwi niet. Wanneer je deze kookt  kun je ze wel verwerken in zuivel.
De basis: Yoghurt
We beginnen met de yoghurt. Dat is tenslotte de basis voor de vruchtenyoghurt. Het is echt superleuk om ook eens yoghurt zelf te maken. Maar, dat doe je niet even in een paar verloren minuutjes. Er is natuurlijk ook helemaal niets mis mee als je gewoon een pak yoghurt gaat halen. Je moet tenslotte toch op weg naar de groente- en fruit specialist.
Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
Yoghurt zelf maken is een heel simpel klusje, waarvoor je geen ingewikkelde apparaten nodig hebt. Je kunt eindeloos variëren in smaak en textuur. Leuk!
Yoghurt uitgelegd; wat is het en wat kun je er mee?
Yoghurt uitgelegd; wat is het en wat kun je er mee? -Â Yoghurt kennen we natuurlijk allemaal wel, maar als je er verder over na denkt is het helemaal niet zo duidelijk hoe dit zuivelproduct nou wordt gemaakt. En wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Meer dan je op het...
Vruchtenyoghurt
Onderstaand diverse soorten yoghurt met vers fruit. Maak je keuze, probeer het zelf en ga vooral zelf variëren aan de hand van deze recepten
Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten
Zet jij ook regelmatig een pak aardbeienyoghurt op tafel? Let er eens op hoeveel aardbeien daar in zitten. Zelf maken is echt zoveel lekkerder!
Romig dessert met framboos en limoncello
Dit romige dessert met framboos en limoncello is bijzonder kleurrijk, lekker en eenvoudig te maken. Met de frambozen van Raspberry Maxx.
Zomerse verkoeling van yoghurt met vers fruit
Yoghurt met vers fruit is een heerlijke zomerse combi en een perfecte basis voor een heerlijk ontbijt, een smoothie of yoghurtijs. Zomerfeest!
Vlaflip met vruchtensaus – zónder ranja
Restje overrijp fruit over? Verwerk dat eens in deze vlaflip anno nu. Zonder limonade, maar mét een verse vruchtensaus. Gezond, makkelijk en lekker.
Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten
Verrukkelijk toetje: yoghurt-banaan-honing-walnoten Het lijkt alsof er een engeltje over je tong fietst,  wanneer je van dit verrukkelijke toetje eet. Vier ingrediënten in een mooi glas; yoghurt, banaan, honing en grof gehakte walnoten. Hoe kan zo iets simpels, zo lekker zijn? Puur genieten op zijn best! Ik heb voor banaan...