• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, september 25, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Specials

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Het maken is net zo leuk als het opeten van de waterijsjes

door Samantha
in Specials
1
1
waterijs

Waterijs – 6 heerlijke varianten om zelf te maken – In de zomer is het een feest om verkoeling te vinden met een zelfgemaakt ijsje. Deze ijsjes zijn niet alleen gezonder en goedkoper dan de supermarktvariant, ze zien er ook zoveel mooier uit.

Creatief met fruit

Vers fruit is natuurlijk de basis voor goed waterijs. Dat hoef je er meestal niet speciaal voor te kopen. Je kent het vast wel dat er op de fruitschaal altijd wel iets net even te lang ligt. Het wordt rijper en het moet op. Als jij voldoende fruit in huis haalt, ontkom je daar niet aan. Dat fruit is prima geschikt voor het maken van smoothies, fruitsalades en dus ook voor waterijs.

Minder fruit kopen omdat het anders oud wordt is vanaf nu dus geen optie meer.

 

De genoemde hoeveelheden zijn voor 4 ijsjes.

Waterijs Meloen – munt

  • 500 gram watermeloen in stukje
  • sap van 1/2 limoen
  • 6-8 muntblaadjes

Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Schenk deze massa vervolgens in de ijsvormpjes en laat ze opstijven in de vriezer.

Probeer de Yellow Flesh watermeloen. Deze watermeloen bevat minder pitten en is zoeter van smaak is. Deze watermeloen dankt zijn naam aan het feit dat het vruchtvlees geel is in plaats van het bekende rood.

Citroenthee ijs

  • 1 citroen
  • 250 ml citroenthee

Schil de citroen en snijd en dunne schijfjes van. Plaats de schijfjes citroen in de vormpjes en schenk de afgekoelde thee erbij. Laat vervolgens opstijven in de vriezer.

Aardbei-kiwiijs
Bosbes-yoghurtijs
Meloen-muntijs
zomerfruit-sinaasappelijs

Bosbessenyoghurt ijs

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • merg van 1/2 vanillestokje
  • 1 eetlepel honing
  • 100 gram bosbessen

Roer de yoghurt, de vanille en de honing flink door elkaar. Schep hier voorzichtig de bosbessen doorheen. Vul de vormpjes en plaats in de vriezer.

Waterijs Mango – kokos

  • 1 mango
  • 80 ml kokosmelk
  • 25 gram suiker
  • 25 ml water

Maak van de suiker en het water een suikersiroop door beide ingrediënten in een pannetje te verwarmen tot dat de suiker is opgelost. Schil de mango en snijd deze in stukken. Pureer de mango samen met de kokosmelk. Laat de siroop afkoelen en schenk deze als laatste erbij en roer even flink door. Schenk vervolgens in de vormpjes en laat ze opstijven in de vriezer.

Waterijs Kiwi – Aardbei

  • 1 kiwi
  • 200 gram aardbeien

Pureer eerst de kiwi tot pulp, neem vervolgens de aardbeien en doe hetzelfde. Neem de vormpjes en doe er een laag van de kiwipulp in en daarbovenop de aardbeienpulp. Plaats de vormpjes in de vriezer en laat ze opstijven.

Waterijs Zomerfruit

  • 100 gram vers zomerfruit (bramen, frambozen, rode bes, bosbes etc.)
  • sap van 4 sinaasappels

Pers de sinaasappels. Vul de vormpjes met het zomerfruit en vul ze af met het sinaasappelsap. Plaats ze in de vriezer om op te laten stijven.

Tip: Waterijs vormpjes

IJsvormpjes zijn o.a. te verkrijgen bij Action, Blokker, Ikea, Marskramer of Xenos. Eventueel kunnen plastic bekertjes worden gebruikt, vul deze en plaats ze een uurtje in de vriezer steek er vervolgens een ijsstokje in en laat ze verder opstijven. Het ijsje uit de vormpjes halen gaat makkelijker als ze even onder warm stromend water worden gehouden.

DeelPin51Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

smoothie met banaan
Specials

Smoothie met banaan

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Gevulde appels met vanillesaus
Nagerecht

Gevulde appels met vanillesaus

Peren-amandelcake
Cake

Peren-amandelcake met kardemom

appel kruimel cake
Cake

Appel kruimel cake bakken. Garantie voor tevreden gasten

Reacties 1

  1. Silphya says:
    9 jaar geleden

    Als ik naar buiten kijk zie ik geen zomer (de zomer komt met bakken uit de lucht), maar dat trotseer ik graag als ik deze heerlijke ijsjes zie. Mjammie!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Ben je een liefhebber van de oosterse keuken en hou je van vis? Dan is het tijd voor een lekkere viscurry in kokossaus. Die moet je proeven!

Check het recept of lees de info
Bloedworst met appel

Bloedworst met appel op brood

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen