- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Waterijs – 6 heerlijke varianten om zelf te maken

Waterijs – 6 heerlijke varianten om zelf te maken – De zomer is inmiddels gearriveerd en wat is er nou niet lekkerder dan verkoeling te vinden met een zelf gemaakt ijsje. Deze ijsjes zijn niet alleen gezonder en goedkoper als de supermarktvariant, ze zien er ook nog eens zoveel mooier uit. Uit onderzoek is gebleken dat het milieu-impact van een waterijsje zeker 10x lager is dan bijvoorbeeld roomijs met chocolade, kunt u zich voorstellen hoe laag de milieu-impact is bij een eigen gemaakt waterijsje. Meer over dit onderzoek, maar ook over het verhaal achter vele andere producten vind u terug op www.thequestionmark.org [1]. Kies voor goede eerlijke en verse ingrediënten en u kunt zorgeloos van deze zomerse lekkernij gaan genieten. Het enige wat ervoor nodig is zijn ijsvormpjes, enkele verse ingrediënten en wat geduld.

De genoemde hoeveelheden zijn voor 4 ijsjes.

Waterijs Meloen – munt;

Pureer alle ingrediënten tot een gladde massa. Schenk deze massa vervolgens in de ijsvormpjes en laat ze opstijven in de vriezer.

    [item icon=”fa-comment” ]Op aanraden van mijn groenteman gebruik ik in dit geval de Yellow Flesh watermeloen. Deze watermeloen bevat minder pitten en is zoeter van smaak is. Deze watermeloen dankt zijn naam aan het feit dat het vruchtvlees geel is in plaats van het bekende rood.[/item]

Citroentheeijs;

 Schil de citroen en snijd en dunne schijfjes van. Plaats de schijfjes citroen in de vormpjes en schenk de afgekoelde thee erbij. Laat vervolgens opstijven in de vriezer.

Bosbesyoghurt ijs;

Roer de yoghurt, de vanille en de honing flink door elkaar. Schep hier voorzichtig de bosbessen doorheen. Vul de vormpjes en plaats in de vriezer.

Waterijs Mango – kokos;

Maak van de suiker en het water een suikersiroop door beide ingrediënten in een pannetje te verwarmen tot dat de suiker is opgelost. Schil de mango en snijd deze in stukken. Pureer de mango samen met de kokosmelk. Laat de siroop afkoelen en schenk deze als laatste erbij en roer even flink door. Schenk vervolgens in de vormpjes en laat ze opstijven in de vriezer.

Waterijs Kiwi – Aardbei;

Pureer eerst de kiwi tot pulp, neem vervolgens de aardbeien en doe hetzelfde. Neem de vormpjes en doe er een laag van de kiwipulp in en daarbovenop de aardbeienpulp. Plaats de vormpjes in de vriezer en laat ze opstijven.

Waterijs Zomerfruit;

Pers de sinaasappels. Vul de vormpjes met het zomerfruit en vul ze af met de sinaasappelsap. Plaats ze in de vriezer om op te laten stijven

Tip: Waterijs vormpjes

IJsvormpjes zijn o.a. te verkrijgen bij Action, Blokker, Ikea, Marskramer of Xenos. Eventueel kunnen plastic bekertjes worden gebruikt, vul deze en plaats ze een uurtje in de vriezer steek er vervolgens een ijsstokje in en laat ze verder opstijven. Het ijsje uit de vormpjes halen gaat makkelijker als ze even onder warm stromend water worden gehouden.