Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wereldproeven; Een Thais buffet

0 4.019

De Thaise keuken is wereldbereoemd en een van de vele  hoogtepunten van een reis in Thailand. De Thai houden vooral van allerlei kleine hapjes, het liefst de hele dag door. Vandaar de talrijke eetstalletjes op straat, waar je je 24 uur per dag tegoed kunt doen aan de meest uiteenlopende lekkernijen.

Rijst en noedels zijn de basis van elke maaltijd. dit wordt aangevuld met varkensvlees, gevogelte, vis of schaaldieren en vele soorten groenten. Talloze kruiden en specerijen maken de Thaise keuken compleet. Vooral als je van pittig eten houdt zal de Thaise keuken een genot zijn.

In deze special zetten we een aantal recepten op een rij uit de Thaise keuken. We hebben geprobeerd om de recepten zodanig samen te stellen dat je niet eerst een week hoeft te shoppen voordat je gaat koken. Aan een ritje naar de toko zul je echter niet ontkomen. Met de onderstaande recepten kun je een compleet Thais buffet samenstellen. Zo heet je je gasten welkom in een culinair geheel waar iedereen het water van in de mond loopt. Pas op, want voor je het weet geef je regelmatig zo’n etentje.


Voorgerechten

Thaise Loempia’s

Een typisch Thais gerechtje waar je niet eens voor naar de Toko hoeft. De ingrediënten van deze loempia’s zijn gewoon bij elke goed gesorteerde supermarkt verkrijgbaar.

Romige Thiase kippensoep

Verse kippensoep, de Engelse Nigella Lawson noemt het troosteten. En als je dit gerechtje neemt zeg jij dat straks ook. Deze romige kippensoep maken we volgens Thaise receptuur met kokosmelk, citroengras en verse koriander. Voor de ingrediënten moet je even langs de plaatselijke toko, maar de bereiding is zeer eenvoudig.

Hoofdgerechten

Mosselen op z’n Thais

Ook mosselen kennen ze goed in Thailand. En droom maar even weg bij het beeld van een pannetje mosselen in kokosmelk met bosuitjes, gember, knoflook en rode peper. Dat is zo lekkerrrr eten. Hier mag je gewoon vlaamse frieten bij serveren, maar ik hoef er niets bij.

Thaise tonijn met ketjap sesam saus

Vis komt veel voor in de Thaise keuken. Neem deze tonijn. Een prachtig gerecht om te serveren met een verse salade en een timbaaltje rijst. Genieten op z’n thais en met verse ingrediënten.

Thaise kip met cashewnoten en mihoen

De keuken van Thailand is een uitgebreide keuken met vele kruiden, sauzen en marinades. In onze keuken passen we de recepturen een klein beetje aan zodat je geen week hoeft te shoppen om toch een lekker  Thais gerecht op tafel te zetten. Deze Thaise kip heeft alle smaken in zich en een prachtige bite door de cashewnoten. Serveer met mihoen en je zet iets moois op tafel.

Curry van aubergine met varkensvlees

Curry’s zijn Hot in de Thaise keuken. En vaak letterlijk hot. Omdat niet iedereen van scherp eten houdt hebben we hier voor een wat mildere curry gekozen met aubergine en speklapjes als hoofdingrediënt. Uiteraard worden ook in deze curry rode pepers verwerkt, maar we beloven dat we het voorzichtig aan doen.

Erbij

Thaise salade met biefstukreepjes

Telkens weer als we deze salade serveren zijn we onder de indruk van de rijke smaken en de kleurrijke samenstelling. Het is zeker niet de goedkoopste optie als je het over salade hebt, maar de vraag of het de smakelijkste optie is willen we graag met Ja beantwoorden. Een echte Thaise topper.

Thaise desserts

Gegrilde bananen met limoen honingroom

Eenvoudig dessert, maar zo lekker, en zeker niet alledaags. De Thaise keuken met bananen en vers limoensap is ook in dit gerecht feestelijk terug te vinden.

Mango ijs

Ja, dit mango ijs is echt reden om verliefd te worden op de Thaise keuken. Romig door de kokosmelk in combinatie met slagroom, gezoet met wat suiker en werelds lekker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer