• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Specials

Liveblog: Wijnreis in de Languedoc (Deel 1)

Redactie door Redactie
in Specials, Lokale producten
0
0
image7

Lekker Tafelen ontdekt de Languedoc

Lekker Tafelen is uitgenodigd om de Languedoc te ontdekken. Meer precies: de wijnen van de Languedoc. En nog meer precies: de IGP wijnen. IGP staat voor Indication Géographique Protégée, beschermde geografische gebieden. Qua prijs nét iets onder de AOP (Appellation d’Origine Protégée) wijnen, en daardoor een geweldige prijs-kwaliteitsverhouding.

Lunchen in Carcassonne

image

Na een voorspoedige reis naar Toulouse, werden we door een allervriendelijkste chauffeur opgehaald, die precies een Franse versie was van de huidige James Bond acteur, Daniël Graig, en reden we door naar het sprookjesachtige Carcassonne. Carcassonne is een middeleeuwse stad, een sprookje dat werkelijkheid geworden is. Hier waant iedere jongen/man zich een ridder, iedere vrouw of meisje zich een prinses. Helaas gaat dat wel gepaard met de nodige toeristische winkeltjes, maar dat mag de pret niet drukken.

IGP Cité de Carcassonne

Eén van de vele IGP’s die de Languedoc rijk is, zijn de wijnen van de Cité de Carcassonne. De wijnvelden die rondom deze schitterende stad liggen, en die aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen, mogen zich Cité de Carcassonne noemen. In sterrenrestaurant La Barbacanne, behorend bij het prachtige middeleeuwse Hôtel de la Cité, proefden we een zestal wijnen. Je proeft zowel de invloeden van de Middellandse zee, als van de Atlantische oceaan. Om te onthouden: de chardonnay van Cité de Carcassonne en Domaine Auzias, een fruitige rode wijn die naar rijpe kersen smaakt.

IGP Côtes de Thau

image

Deze wijnen komen van wijnvelden die vlak bij de zee liggen. Het Etang de Thau is een soort bassin tegen de zee aan, met brak water waar mosselen en oesters goed gedrieën. Er wordt zowel witte wijn, mousserende wijn, zoete wijn, rosé als rode wijn gemaakt. Met speciale locale druivenrassen als Marsellan en Terret. Om te onthouden: de wijnen van de coöperatie Beauvignac en de rode Montalus, met een nasmaak van amandel.

s’Avonds aten we aan de haven van het charmante Marseillan (niet te verwarren met Marseille!) in een geweldig restaurant Le Chateau du port. Het pand alleen al is de moeite waard. Maar ook de inrichting en het eten. Heerlijke zeevruchten, met onder andere rauwe, met citroen gemarineerde mosselen en heerlijke gegratineerde oesters, nog veel meer lekkere vissen en een plateau vol heerlijke, traditionele Franse desserts.

Nu rest mij nog de ogen te sluiten in het comfortabele bed van het prachtige design Hotel La Distillerie in Pézenas. Zoals de naam al suggereert: hierin zat vroeger een destilleerderij. Ik houd nu al van de Languedoc….

Tags: Europawijnen
DeelPinVerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar

graskaas
Specials

Graskaas; heerlijk zachte en romige kaas in de zomer

zacht fruit
Specials

Zacht fruit; de lekkerste recepten voor een feestelijke zomer

Spitskool
Specials

Spitskool; recepten met een zachte zomerkool van eigen bodem

Recepten met nieuwe aardappelen
Specials

Recepten met nieuwe aardappelen; ze zijn net uit de grond en dat proef je!

asperges met vis
Specials

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen
  • Cajun kruidenmix maak je lekker zelf

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!